Nvıdıa donanım uretıcısı olarak Rtx 50 serısını oyuncular ıcın cıkarmamıs, AI tabanlı ve ıs odaklı cıkarmıs.Sunum komple aı dan ıbarettı.Oyunlarda 40 serısınden farkı dlss 4un ozellıklerınden bırı olan multıframe desteklemesı.Nvıdıa yapa yapa bunu mu yaptın? Icımız dısımız sanal karelerden ıbaret oldu.FG zaten sanal kare uretıyordu dlss de upscale yapıyordu sımdı dlss upscale + sanal kare uretımıne baslamıs.Buda var olan framegen lag e bır lag eklenmesı daha demek. Donanımın sınırlarına geldıgımızın acıkca gostergesıdır.60 serısınede framegeneration 2 cıkarır sadece 60serısı destekler.Naılsa satılıyor peynır ekmek gıbı.Nvıdıa eskıden boyle degıldı guclu gpu lar uretıp saf performansta %50 fark atardı bır oncekı nesıle gore.Sımdı sanal karelerle oyna dur yakında oyunları bızım yerımıze ai oynayacak hale gelırse sasırmam. Msrp fıyatları cok guzel ama Tr pıyasasında en az %40 daha pahalı olacaklarını dusunuyorum. 3440x1440 oled ve 4070ti kullanıcısı olarak benı 50serısı cezbetmedı.5070ti almam ıcın hıcbır sebep goremıyorum.4070ti nin yanına ıkıncı kart olarak rx7600 alıp oyunlarda akmayı dusunuyorum. |
NVIDIA GeForce RTX 50 Serisi [ANA KONU] | [DLSS4-MFG-AI-TSMC4N-PCIE5-GDDR7] (78. sayfa)
-
-
yaşasın palit grup.
youtube'daki lansman videosunu bile boşa para gitmesin diye aynı kadına çektirmişler.
-
Excalibur 5000 ler ne zaman geliyor
-
Çok takip edemedim bizim 4000 serisi kartlar çöp mü oldu :D 5070 4090 performansında denmiş bana pek doğru gelmedi. AI olarak mı aynı performansta acaba. Bende 4080 var. Duruma göre 5000 serisine geçerim belki oyunda 2 katı fark ediyorsa yani.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Asus rog astral 5090 tr'ye gelir mi? Kart ateş ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzgun091 -- 7 Ocak 2025; 15:51:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dlss 3 den ben memnun değilim hep kapatıyorum 100 fps olan şey 50 fps gibi görünüyor nadir oyunlar hariç cyberpunk harika çalışırken bo 6 rezalet , bunu dlss ile yapıyorsa güzel soygun var, ha dlss 4 dedikleri şey 3 deki sorunları giderdi ve her oyunda olacaksa o zaman iyi olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 7 Ocak 2025; 15:52:14 > -
4090'ı çekiçle kırıyorum şu an. parçalarını balkondan atacağım.
-
4000 serisi FG gibi büyük bir olay ile geldiği için 3000 serisi bayağı yok olmuştu. Ama bu kez ben de üzülecek bir şey göremedim pek. Devrimsel bir şey yok FG ileri taşınmış.
-
-
....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 7 Ocak 2025; 16:5:6 >
the ROG Strix GeForce RTX 5070 and ROG Strix GeForce RTX 5070 Ti
the TUF Gaming GeForce RTX 5090, TUF Gaming GeForce RTX 5080, TUF Gaming GeForce RTX 5070 Ti, and TUF Gaming GeForce RTX 5070
Strix 5080 ve 5090 yok vay be
5090 cuda hesap gücü 32bit fp için 125 tflops. Neredeyse %40 artış.
5080 onun yarısı olsa 4090ın %20 altında kalır. Baya güçlü olmuş. 360Watt güç sınırı bazı msi/asus kartlarda 450watt olursa iyi de oc olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 7 Ocak 2025; 16:2:47 >
feyk
-
Rog astral var?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
gerçekse 4080 bir nesil daha üst seviye götürür gibi
-
5080ti , 5080 super veya 5070ti beklemek en iyisi bence.
Xx90 serileri her zaman direk eskiyor yeni seri cikinca. Ve ciddi zarar ugratiyor.
F/P ekran karti alip geçmek en iyisi.
Evet fake miş. Telefondan bakınca anlaşılmıyor sildim
Kart hof veya kingpin gibi degil anladigim kadariyla, suprime rakip getiriyorlar. Bu kadar teaseri ciktigina gore yaygin bi seri olacak, ayrica emin olmamakla birlikte 5080 ve90 da strix verine astral cikariyolar
Edit: evet
strix sadece 5070 ve 5070ti
astral 5080 5090
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinji -- 7 Ocak 2025; 16:10:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ne sorun var mesela 3te? şahsen ben dlss in hiçbirini sevmem. kaliteyi direkt yere çekiyo kesinlikle gidiyor. yumuşak itici
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X