Şimdi Ara

nvidia gt 330M ati 5650 den iyimiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar teknosada calısan bır eleman gt 330m ın ati 5650 ekran kartından daha ıyı oldugunu soyledı..
    yani
    ati 5650 gecıslerde daha ıyıymıs
    gt330m de oyun sırasında ıyıymıs
    bende sasırdım hatta orda test bıle etmısler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_-_ -- 1 Şubat 2011; 0:09:48 >

• Sen elemanlarla vakit öldürme. Onlarca, belki de yüzlerce test var. Aç bak, kendin görürsün cevabı zaten.

Bunun için konu açmana gerek yoktu.
  • Bu satış elemanlarıyla girdiğim laf dalaşları da beni öldürecek bir günKendilerinden daha çok bilen birini karşılarında görmeyedursunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Sen elemanlarla vakit öldürme. Onlarca, belki de yüzlerce test var. Aç bak, kendin görürsün cevabı zaten.

adam ole dıyınce sasırdım
    konu acmama gerek yoktu ama kımse ılgılenmez, dıye actım..
    orda denemısler
    adam zaten 5650 yı kotulemıyo sadece gecıslerde ati 5650 daha ıyı dıyo
    adamla nerdeyse kavga edıcektık

• Konu başlığı beni güldürdü :D
  • quote:

Sen elemanlarla vakit öldürme. Onlarca, belki de yüzlerce test var. Aç bak, kendin görürsün cevabı zaten.

jay jay gerçekten onlarca test var biraz araştırınca 330m in 5650 den hiçte kötü olmadığını görüyoruz tabiiki güncel oyunlarda dx11 desteğinden dolayı birkaç ekstra grafiği 5650 gösterebilirken 330m gösteremeyecektir. senin de zaman zaman alıntı yaptığın bu işe ciddi emek harcayan non-pasaran'ın blogundan bir alıntı paylaşıyorum linkini de altında veriyorum.

quote:

Reklamını başkasına yaptırmak!

Bu şu şekilde işliyor:

Örneğin araba üretiyorsunuz. Milyonlarca dolarlık reklam yerine örneğin 10 tane arabayı bulunduğuuz ülkenin o alandaki kanaat önderlerine kullanmaları için "ödünç" veriyorsunuz. O da kızına oğluna veriyor.Arabanın ruhsatı size ait.İşte kullanıyorsunuz göründüğü için vergiden bedelini düşüyorsunuz zaten yani size 0 maliyet.Hatta ürettiğiniz arabayı satmış oluyorsunuz bir anlamda kara bile geçiyorsunuz.
    O arada vatandaş okuyor:

Geçen gün bir arabaya bindim adamlar şöyle yapmış böyle yapmış.Bu ülkede böyle şeyler yapıldığı için gözüm yaşardı...Vs.vs. Vatandaş saf saf bunu gerçekten adam beğendiği için içinden gelmiş yazmış zannediyor.

Ya da şöyle oluyor Türkiye'nin en büyük bilgisayar ve teknoloji dergilerinden ve oyun dergilerinden birinde çalışan bir editöre veriyorsunuz bir dizüstü (Yada her neyse) "Bak bunda directX11 var nasıl ama sende kalsın aramızda lafı mı olur" diyorsunuz. Sonra zaten siz hiç bir şey istemeden o sizin gönüllü reklamcınız oluyor.Artık her fırsatta sizin ürününüzü övüp rakip firmanın ürününü yeriyor. İnsanların bu şekilde zarara uğruyor olmasının onlar için hiç önemi yok.Bu insanlara göre örneğin 5650 tartışmasız bir şekilde GT240M den GT330 veya 335M den çok çok üstün bir kart. Ama altta kullanıcıların kendi para vererek aldıkları bilgisayarlarında yaptığı gerçek test sonuçları var ve sonuçlar hiç de öyle demiyor.

Neyse lafı uzattım.Gerisini siz anlayın.Sadece Dirt 2'ye bir iki DirectX 11 numarası koymaları için ATI'nin 3 milyon dolarlık bütçe ayırdığı pek çok alanda yazıldı çizildi.50 bin dolar verir bu verileri en büyük sitelerde dahi speküle edebilirsiniz.Örneğin Notebookcheck gibi siteler...Böyledir demiyorum ama öyle olduğu da oluyor bunu bilin diyorum.Gerisini siz anlayın.

http://non-pasaran.blogspot.com/2010/04/populer-notebooklarn-bencmark-puanlar.html

linkte karşılaştırmalı bir 3d mark 06 sıralama tablosuda var

2. link olarak PassMark - G3D Mark
    ekran kartı benchmark puanlarına göre yapılan listeyi veriyorum

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

konu başta anlamsız gibi gözükebililir ancak biraz düşününce gt330m in diğer bazı özelliklerinden dolayı 5650den daha iyi olduğunu iddia etmek teknosadaki arkadaşın yaptığı kadar kolay değil. ama 330m in 5650 ile kıyaslandığında çok kötü olduğunu iddia eden de çok insan var. bence hakkaniyetli olanı bu iki kartın dx11 dikkate alınmazsa yakın performansta kartlar olduğudur. dx11 hesaba girdiğinde daha güncel olduğu için oyun oynayacak olanların 5650yi tercih etmeleri anormal olmayacaktır. Yorucu bir mtv ödeme maratonundan başarıyla çıktım, 12 saattir bilgisayarın başındayım artık motoru kapatıyorum bu gecelik...

herkese iyi geceler...

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

quote:

jay jay gerçekten onlarca test var biraz araştırınca 330m in 5650 den hiçte kötü olmadığını görüyoruz tabiiki güncel oyunlarda dx11 desteğinden dolayı birkaç ekstra grafiği 5650 gösterebilirken 330m gösteremeyecektir. senin de zaman zaman alıntı yaptığın bu işe ciddi emek harcayan non-pasaran'ın blogundan bir alıntı paylaşıyorum linkini de altında veriyorum.

quote:

Reklamını başkasına yaptırmak!

Bu şu şekilde işliyor:

Örneğin araba üretiyorsunuz. Milyonlarca dolarlık reklam yerine örneğin 10 tane arabayı bulunduğuuz ülkenin o alandaki kanaat önderlerine kullanmaları için "ödünç" veriyorsunuz. O da kızına oğluna veriyor.Arabanın ruhsatı size ait.İşte kullanıyorsunuz göründüğü için vergiden bedelini düşüyorsunuz zaten yani size 0 maliyet.Hatta ürettiğiniz arabayı satmış oluyorsunuz bir anlamda kara bile geçiyorsunuz.
    O arada vatandaş okuyor:

Geçen gün bir arabaya bindim adamlar şöyle yapmış böyle yapmış.Bu ülkede böyle şeyler yapıldığı için gözüm yaşardı...Vs.vs. Vatandaş saf saf bunu gerçekten adam beğendiği için içinden gelmiş yazmış zannediyor.

Ya da şöyle oluyor Türkiye'nin en büyük bilgisayar ve teknoloji dergilerinden ve oyun dergilerinden birinde çalışan bir editöre veriyorsunuz bir dizüstü (Yada her neyse) "Bak bunda directX11 var nasıl ama sende kalsın aramızda lafı mı olur" diyorsunuz. Sonra zaten siz hiç bir şey istemeden o sizin gönüllü reklamcınız oluyor.Artık her fırsatta sizin ürününüzü övüp rakip firmanın ürününü yeriyor. İnsanların bu şekilde zarara uğruyor olmasının onlar için hiç önemi yok.Bu insanlara göre örneğin 5650 tartışmasız bir şekilde GT240M den GT330 veya 335M den çok çok üstün bir kart. Ama altta kullanıcıların kendi para vererek aldıkları bilgisayarlarında yaptığı gerçek test sonuçları var ve sonuçlar hiç de öyle demiyor.

Neyse lafı uzattım.Gerisini siz anlayın.Sadece Dirt 2'ye bir iki DirectX 11 numarası koymaları için ATI'nin 3 milyon dolarlık bütçe ayırdığı pek çok alanda yazıldı çizildi.50 bin dolar verir bu verileri en büyük sitelerde dahi speküle edebilirsiniz.Örneğin Notebookcheck gibi siteler...Böyledir demiyorum ama öyle olduğu da oluyor bunu bilin diyorum.Gerisini siz anlayın.

http://non-pasaran.blogspot.com/2010/04/populer-notebooklarn-bencmark-puanlar.html

linkte karşılaştırmalı bir 3d mark 06 sıralama tablosuda var

2. link olarak PassMark - G3D Mark
    ekran kartı benchmark puanlarına göre yapılan listeyi veriyorum

http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html

konu başta anlamsız gibi gözükebililir ancak biraz düşününce gt330m in diğer bazı özelliklerinden dolayı 5650den daha iyi olduğunu iddia etmek teknosadaki arkadaşın yaptığı kadar kolay değil. ama 330m in 5650 ile kıyaslandığında çok kötü olduğunu iddia eden de çok insan var. bence hakkaniyetli olanı bu iki kartın dx11 dikkate alınmazsa yakın performansta kartlar olduğudur. dx11 hesaba girdiğinde daha güncel olduğu için oyun oynayacak olanların 5650yi tercih etmeleri anormal olmayacaktır. Yorucu bir mtv ödeme maratonundan başarıyla çıktım, 12 saattir bilgisayarın başındayım artık motoru kapatıyorum bu gecelik...

herkese iyi geceler...

guzel acıklama olmus
    vaktını ayırdıgın ıcın saol.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    NVIDIA GeForce GT 645M 2 GB
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yok daha neler
  • 330m i 5650m ile kıyaslamak donanımdan ne kadar anladığının bir göstergesidir heleki 330m i 5650 den daha iyi göstermek cehalettir..
    çeşitli sitelerdeki çeşitli incelemeler taraflı olabilir yapılan testler yanlıştır demiyorum gider en kötü performansa sahip sürücülerle , test yaparsınız birirnin kalite ayarlarını tavan yaptırıp üstüne aa açarsanız , diğerinide tam ters şekilde konfigüre ederseniz birazda zorlama ile daha iyi gibi gösterebilirsiniz ben herzaman hwbotu referans almışımdır buradaki linki incelemenizde fayda var hangi 3d mark testinde hangi kart ne sonuç vermiş bakmanızda fayda var...

5650m 3d mark

http://www.hwbot.org/hardware/videocard/mobility_radeon_hd_5650?tab=rankings#/manufacturer.rankings.do?applicationId=17&manufacturer=ati&hardwareTypeId=GPU_1693&hardwareType=GPU&tabid=gpubenchmarks

330m 3d mark

http://www.hwbot.org/hardware/videocard/geforce_gt_330m?tab=rankings#/manufacturer.rankings.do?applicationId=17&manufacturer=nvidia&hardwareTypeId=GPU_1678&hardwareType=GPU&tabid=gpubenchmarks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain54 -- 1 Şubat 2011; 12:55:34 >

• sizin verdiğiniz linklerde kendinizin hep 1 numara olduğu testler overclock değerlerle alınmış

sağlıklı değerlendirme yukarıda non-pasaran arkadaşın bloğundan verdiğim linkte...

ayrıca senin verdiğin hwbot değerleri tamamen senin gibi son kullanıcıların yaptığı testleri veriyor.

şartların veri olmadığı bir ortamda bilimsel bir karşılaştırmadan sözetmek imkansızdır...
  • aragorn20;

Non-pasaran'ın orada yazdığı bir şey var; kendisi 3DMark testleriyle ilgileniyor. Bu ise benim karşı çıktığım bir husus. Çünkü bu testte işlemci had safhada ön planda ve ekran kartının potansiyelini yansıtmakta oldukça yanıltıcı oluyor.

Ayrıca bu benchmark takıntısından kurtulmamız lazım. Önemli olan her zaman güncel sürücülerle yapılmış oyun testleridir ki HD 5650'nin üstünlüğü tartışılmaz. Kaldı ki güç tüketiminde kaba bir hesapla Watt başına daha fazla GFLOPS değeri sunuyor HD 5650 açık şekilde. Sadece TDP hesaba katıldığında da HD 5650 daha iyi durumda.

HD 5650 DirectX 11 destekleyen ilk dizüstü kartı diye geçiyor bilgi olarak. Üzerinden çok sayıda sürücü geçti yani. Yüksek ayar ve çok yüksek çözünürlüklerde oyun oynamaya uygun olmasa da, zamanla performansının önemli ölçüde artmış olabileceğini hesaba katmak şart. DirectX 11 destekli oyun motoru ve özellikle oyun sayısı da artış gösteriyor. Bu saatten sonra GT 330M ya da GT 335M gibi kartlara para yatırmanın hiçbir anlamı yok. Non-pasaran'a bu konuda katılamayacağım. Güç tüketimi, işlem gücü gibi konuları bir kenara bırakalım; bugün HD 5650 alıyorsam, en önemli sebebi DirectX 11 desteğidir. Öyle ya da böyle, bahsi geçen kartlarda olmayan, gayet önemli bir özellik. Şöyle bir liste var:

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_DirectX_11_support

Elbette yüksek çözünürlük ve detaylarda Crysis 2, Dirt 3 ya da GRID 2 oynayamayacaktır kullanıcılar fakat güçlü bir işlemcinin yardımıyla, karta olabildiğince hız aşırtılarak, merakla beklenen bu oyunlarda DirectX 11'in bazı güzelliklerinden yararlanılabilir.

Ha dersiniz ki, iki bilgisayar arasında 200-300 lira fark var, GT 330M'i besleyen işlemci daha güçlü, ne yapayım? HD 5650'li cihazların fiyatları ortadayken böyle bir şey yaşanacağını hiç sanmıyorum ama olursa, o zaman GT 330M önerilebilir.

• sevgili jay jay

ben zaten bir yorum katmadan birkaç konuyu ortaya koymaya çalıştım, ben mesela hep nvidia kullandığım için 330m,425m, 435m gibi kartları tercih ederim, niye çünkü kullanımına, sürücü yüklemelerine daha alışığım ve en önemlisi oyun oynamıyorum. bana kalsa 310m bile yeterlidir oyun oynamayacak adama ama dikkat ediyorsun mutlaka oyun oynayacak arkadaşlara zaten minimum ati5650 ya da nvidia 425m tavsiye etmeye uğraşıyorum. benim dikkat çekmek istediğim nokta bu iki kart arasında devasa farklar olmayacağıdır. sadece 3dmark testleri değil mesela passmark testlerinde de 330m önde görünüyor ama ben sana katılıyorum oyun oynanacağı zaman 5650 ya da daha üstü bir kartın tercih edilmesi doğru olacaktır...
  • Teşekkür ederim aragorn20
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

sizin verdiğiniz linklerde kendinizin hep 1 numara olduğu testler overclock değerlerle alınmış

sağlıklı değerlendirme yukarıda non-pasaran arkadaşın bloğundan verdiğim linkte...

ayrıca senin verdiğin hwbot değerleri tamamen senin gibi son kullanıcıların yaptığı testleri veriyor.

şartların veri olmadığı bir ortamda bilimsel bir karşılaştırmadan sözetmek imkansızdır...

bizim gibi son kullanıcılar buda ne demektir anlamış değilim siz beni tanırmısınız ki donanım profesyoneli olup olmadığım hakkında karar verebiliyorsunuz, ha ama ortada bir gerçek varsa burada önemli olan son kullanıcı yorumları değilmidir , ayrıca linkini verdiğiniz blogda bu verilerin bilimselliği yargısına nereden vardınız, bu testleri o ismini zikrettiğiniz kişi yapmadığı aşikar araştırdığını söylüyor nereden araştırmış acaba madem profesyonel ise hangi sistem hangi windows sürümünde hangi sürücülerle hangi saat hızları altında test edildiği bilgisi var mı ? soruyorum neresi bilimselmiş onun gibi milyon tane blog var site var çoğu birbirinden kopyala yapıştırma sanıyorum haberinizde yok bu tür sitelerin daha fazlasını yıllar önce yapmış birisi olarak söylüyorum..
    ayrıca hwbot a düzenli skor girişi yapan insanların çoğu oldukça üst düzey donanım vede benchmark yazılımları hakkında üst düzey bilgi sahibidirler ,

son bir not neden 3d mark 2006 örnek gösterildiğinin açıklaması öyle gözüktüğü gibi basit değildir , 3d mark 2006 işlemciye ,anakarta vede belleklere çok daha hassas tepkiler veren sonucu çok etkileyen bir yazılımdır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain54 -- 1 Şubat 2011; 16:56:20 >

• konuyu uzatmaya gerek yok bir önceki mesajda ne demek istediğimi anlattım sanırım ancak sizde eşit şartlarda yapmamışsınız puanlamaları kartı over ederek alınmış puanlar sizinkiler. siz sonuçta bir son kullanıcısınız aynı benim gibi bunda alınacak ne var anlamadım ben blogun sahibinin de bilimsel bir araştırma yaptığını iddia etmedim sadece fikir olsun diye ben de birkaç link paylaştım. gerçek sonuçlar ancak labaratuvar ortamında eşit şartlarda aynı makinelerle yapılırsa ortaya çıkar ve bu durumda bile ben zaten 5650nin biraz daha önde çıkacağını tahmin ediyorum. bu değerlendirmelerde sadece oyun değil, farklı grafik testleri de yapılmalıdır, gene şahsi fikrim kimisinde 330m in kimisinde 5650nin önde çıkacağını düşünüyorum.

yani benim demek istediğim 5650 öndedir ancak öyle düşünüldüğü gibi dağlar ötesi bir fark yoktur arada umarım anlaşılmıştır.

Bu arada uluslararası bir sitede Türk bayrağının en üstte olması hangi konu olursa olsun beni son derece mutlu eder bundan dolayı da sizi tebrik ederim.

• Teknosadakiler hava civa
  • 5650 daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecan50

Teknosadakiler hava civa

bılmem artık adam ballandıra ballandıra anlattı..
    benım de aklım karıstı nedır ne degıldır ogrenmek ıcın sızlerle paylasmak ıstedım
    saolasun aragorn20 guzel bır bıcımde acıkladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_-_ -- 6 Şubat 2011; 21:29:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.