Bildirim
Nvidia Gtx 1060 Amd 480'e Karşılık Olarak Temmuz'da Geliyor (3. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Koyu Nvidia fanları, renklerini belli etmek için fırsat kolluyorlar, her zamanki gibi... -
Fiyati 1400 ve performansi ilk ciktigi donem 970 in altinda olur.Ilerleyen aylarda nvidianin gimplemeleriyle 970 i gecer.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çok saçma rx 480 direk gtx970'İn üstünde geliyor ki 980i overclock ile geçecek deniyor daha 1060 ilk zamanlarında 970i geçemeyecek durumdaysa hiç çıkmasın daha iyi -
-
Karta performans olarak kimse bir şey diyemez fakat nvidia tüketici aldatma politikası bu kartın adını kötülüyor. Böyle çakallıklar yapmasa da bu kart zaten satacaktı. Bunun dışında zaten bu güne kadar 3.5 muhabbetlerine takılmayan kullanıcı oyunların keydine vardı.yeni seri geldi. Bu dakikadan sonra zaten kartın 3.5 gb ya da 4 gb olması bür önem fark etmeyecek. Çünkü kart yetmemeye başadığında o 512 mb günü kurtarmaz. Alır yeni seri devam eder.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani rx 480 8gb ve 220 dolarken kim ne diye 6gblık karta 300 dolar versin? Ölü doğacak. Amdde çıkarsın artık şu kartı. Yoksa nvidia fanboyları gtx 1060ın reklamını yapar aldırtırlar millete.
@Celonfix
Benim hicbir firmayi savundugum falan yok gercek ne ise hangisi mantikliysa onu soyluyorum. 970 kullanicilarindan 3.5+512 olayi icin memnun kalmayanlar kartlarini iade ettiler bunuda hatirlatayim. R9 390 dediginiz kartlar tamamen çöp olarak cikmislardir gidin ikinci el 290-290X falan alin daha iyi cunku 390 dediginiz kartta yeni olan hicbir sey yok direk olarak 290'larin rebrand idir sadece biraz boyanip bellekler 8gb yapilmistir (bilmeyenler atlasin diye). Amd, 2012'den beri ne zamandir Vliw4 Terascale 3'den GCN'e gecis yapti daha da devamini getiremedi R9 200 serisi desen Tahiti gpu'nun zorlandirilmis haliyle 300watt'i asan guc ve 94 derece sicakliklariyla Hawaii yi cikardilar zar zor GK110 gpu'yu gecebildiler daha sonra full SM li 780Ti geldi onda da yine performans liderligini kaptirdilar yani 2012 den gunumuze kisa bir arastirma yaparsan HD7000 serisinden sonra ortaya rakibine oranla iyi bir sey goremezsin 2012 den bu yana rebrand yapa yapa bugune geldiler bende 7870ghz ed. kullandim gayet de memnun kaldigim bir kart olmustu ama sonraki kartlari anlamak ufak bir piyasa arastirmasi ile cok kolay. Satis rakamlari, Nvidia'nin son yillarda gpu pazarinda rekorlar kirmasi durumun ne derece kotu bir boyutta oldugunu belli ediyor bu da biz kullanicilar icin hic iyi degil. Ayrica Amd rebrand kartlariyla, 250watt bu kart diyip bircok editorun 300watt'i asan termal ısı degerleriyle, 90 derecelerdeki sicakliklariyla kullanicilari salak yerine koymus olmuyor yani?
Umarim Vega ile rekabet tekrardan saglanirda biz kullanicilar icin daha iyi bir ortam olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asisvénia -- 29 Haziran 2016; 0:18:20 >
-
300 küsür dolar GTX 1060 demekki GTX 960 benim kullandığım son nvidia kartı olacak.RX 480 varken kimse 1060'ın yüzüne bakmaz. -
-
GTA5'i hangi ayarlarda oynuyorsunuz hocam?Gelişmiş grafikler açık mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: AC Kiriklar
GTA5'i hangi ayarlarda oynuyorsunuz hocam?Gelişmiş grafikler açık mı?
Bu konuyu ben de fazla dillendirmedim ama şahsen ben de gtx970'in "gizli" ve pek fazla fark edilmeyen bazı kronik sorunları olduğunu düşünüyorum. Bunlardan gözüme en çarpanı "anlık çok küçük fps drop" olayıdır. GTA 5, ETS 2, ATS, Witcher 3, Driver SF (özellikle aşırı derecede bu oyunda anlık kasmalar çok fazla, vaktim olunca bu oyundan video çekmeyi düşünüyorum) gibi oyunlarda gördüm. Her oyunda yok. Driver, format vs 1 seneden fazla oldu kartı alalı her şeyi yaptım. Şahsım adıma bu kartın dediğim gibi kronik bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Ama sadece düşünüyorum asla emin değilim. Çünkü şu ana dek değiştirmediğim tek şey işletim sistemim oldu, belki w10'a geçersem bir umut düzelebilir (w8.1'deyim) diye düşünüyorum.
-
Hocam gerçekten çok ilginç...İsterseniz GTA5'te aynı ayarlarda Shadowplay ile benchmark videosunu çekip karşılaştıralım.Asus 970 de 970sli da kullandım.Tek kartın slidan daha akıcı olduğunu söylebilirim ama bahsettiğiniz gibi bir problemi yaşamadım.Yaşayan da görmedim etrafımda.4 kişi daha 970 kullanıyor civarımda.Tabii bu sizin sorun yaşadığınız gerçeğini değiştirmiyor.Ne dersiniz?Sizin için de uygunsa problemi anlamaya çalışalım.Arkadaşımdaki sistemde de 4670K var.Benzer sistemlere sahipsiniz.Deneyebiliriz.Elinizdeki oyunlar ve işletim sistemi orjinal değil mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 29 Haziran 2016; 3:21:51 > -
quote:
Hocam gerçekten çok ilginç...İsterseniz GTA5'te aynı ayarlarda Shadowplay ile benchmark videosunu çekip karşılaştıralım.Asus 970 de 970sli da kullandım.Tek kartın slidan daha akıcı olduğunu söylebilirim ama bahsettiğiniz gibi bir problemi yaşamadım.Yaşayan da görmedim etrafımda.4 kişi daha 970 kullanıyor civarımda.Tabii bu sizin sorun yaşadığınız gerçeğini değiştirmiyor.Ne dersiniz?Sizin için de uygunsa problemi anlamaya çalışalım.Arkadaşımdaki sistemde de 4670K var.Benzer sistemlere sahipsiniz.Deneyebiliriz.Elinizdeki oyunlar ve işletim sistemi orjinal değil mi?
Oyunlar orjinal, deneriz denemesine de 0.6 upload hızı ile nasıl olacak saatlerce upload için beklemem gerekecek. -
Shadowplay ile yüksek ayarlarda video kaydedin.Total video converter ile videoyu web format seçip youtube formatında sikistirirsaniz 150-200mb civarina kadar düsüyor 5 dakikalik video.Mümkünse afterburner da i?lemci/bellek hyzy ve kullanymy,fps ve framerate de?erleri,i?lemci ve sistem belle?i kullanymlaryny da gösterir misiniz?Sürücü olarak da 368.39 son çykany kullanalym.Gta5 orjinalse son sürüm kuruludur zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 29 Haziran 2016; 4:07:33 > -
Genel olarak high da oynuyorum hocam trafik ve harita yüklemede en yükseğin 3 tık altı ayrıca googledan gtx 970 için en stabil ayarlar diye farklı farklı şeylerde denedim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *GameOver* -- 29 Haziran 2016; 8:15:49 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İmzadaki sistemse 8gb artık yetersiz bir sistem belleği oyunlarda sanal belleğe baktığımda 10gb civarı bi kullanım vardı yakın zamana kadar bende 8gb kullanıyorudum, sisteme 8 daha ekledim şuan en ufak kasma fps düşüşü yok muhtemel sorun burada. -
quote:
Tek kart sli'dan nasıl daha akıcı olabiliyor ?
@*GameOver*
Hocam gelişmiş grafik kapalı,1080p ultra,2X MSAA+FXAA'da 75 fpsleri görüyorum 1500/7600mhz çalışan Asus 970 ile.En kötü 970 bile 1450/7600 görür zaten.Fark overclock farkı olamaz.Çimenlerde 35-40 fpsye kadar düşüyor.Şehir içinde 60'ın altını nadiren görüyorum.Aynı kartı kullanıp nasıl bu kadar farklı sonuçlar alabiliyoruz anlamıyorum.Sisteminizde farklı bir problem var bence.
@GamerYigit17
970 sli ile atıyorum 100 fps alırken,ani olarak fps 50-60 civarına düşünce frame rate denen gecikme süresi fırlıyor.Bu da akıcılığı yokediyor.Birçok oyunda tek 970 ile 970sli'dan daha akıcı oynadım dememin sebebi bu.Tek kart ile fps asla yarı yarıya düşmüyor.Asla gecikme süreleri 50-60 civarına fırlamıyor.Yani sli/cf sakın yapmayın diye insanlar bu yüzden söylüyor.O taraflı testlerde alınan 150-200 fpsnin hiçbir anlamı yok.150'den 60-70 fpsye düştüğü sahneler illaki oluyor.Bu da akıcılığı yok ediyor.Bunu ilk kez 280X kullanıp da Shadow of Mordor oyununu 1080p ultrada 50-60 fps ile yağ gibi oynayan arkadaşımın bilgisayarında farkettim.Ben 100 fps sabit alıyordum ama arkadaşımın sisteminde aynı oyun kesinlikle daha akıcıydı.Yani fps herşey değil.Daha sonra Witcher 3'te farkettim bu durumu.120 fps alırken 65'lere düşüyordu fps ve ani tepki verilemiyordu.Sadece ve sadece kullanıcı dostu denen Tomb Raider oyununda bu düşüşler/yükselmeler olmuyor.Ama o da maalesef tek oyunla kısıtlı.GTA5 aynı şekilde...Aynı sahnede aynı Asus 970 kullanan arkadaşım 52 fps alırken ben 970 sli ile 67 fps alıyordum ve ani tepki veremiyordum.Zaman zaman 100'ün üzerine çıkmasının maalesef hiçbir anlamı yok.970 slidan kurtuldum 980ti'a geçiş yaptım.Hayatım kurtuldu resmen.Sli mı?Bir daha asla...Belki HBM2 bellekli kartlar gelince sli scaling oranını yükseltirlerse o zaman sli önerilebilir ama hiç sanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC Kiriklar -- 29 Haziran 2016; 11:42:16 >
-
Gelişmiş grafik kapalı derken sen oradaki herşeyi off yapıp sonamı çektin
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X