Şimdi Ara

Nvidia Gtx 1060 Amd 480'e Karşılık Olarak Temmuz'da Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 ve 6 gb varyasyonları olacak kartın 6 gb'lık versiyonun 300 dolar civarında satılacağı söyleniyor,o yüzden özellikle Türkiye piyasasında 300 dolar + bir fiyatla 480'e karşı (8 gb ram) çokta tercih edilmeyecek gibi.

6 GB'lık modelin 300-329 dolar olması bekleniyor,bu fiyat politikasını daha önceki başarılı kartı 970 için uygulamıştı Nvidia.

K:http://wccftech.com/nvidia-geforce-gtx-1060-pascal-gp106-leak/

• 970 başarılı kart, hımm.

Ayrıca kartın performans söylentilerini merakla bekliyorum, RX 480 konusun da iki kötü sonuç söylentisi çıktı mı konudan çıkmıyorlar genelde fanboylar, iyi sonuç oldu mu piyasada yoklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 28 Haziran 2016; 15:07:43 >
  • Türkiyede satmaz bu kart ülkenin hali belli.Fanboylar alır tabikiside.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6gb olaninin 329 dolarini bizim saticilar ne hale getirirler acaba?amazondan 1500 liraya 1070 aliyor millet bu fiyata kim alir bu karti?
  • ölü doğdu resmen

• 480 fiyatı konusunda bile endişe yaşadığımız bu günlerde bu bebenin yüzüne pek bakam olmaz bı fiyat bandında

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

970 başarılı kart, hımm.

Ayrıca kartın performans söylentilerini merakla bekliyorum, RX 480 konusun da iki kötü sonuç söylentisi çıktı mı konudan çıkmıyorlar genelde fanboylar, iyi sonuç oldu mu piyasada yoklar.

Daha dalga gectigin sey hakkinda 0 bilgi ile piskinlik yapmayi deniyorsun, inan bana burdan bakinca cok komik gozukuyor. GTX 970 dedigimiz kart Nvidia'nin son donem tarihlerinde en cok sattigi hatta high-end tabanindaki satislari 2-3 kart arttirdigi gerekli verilerle, istatistiklerle kanitlanmistir. Newegg de falanda yilin en cok satilan karti unvanini almis olup, Steam'de ise en cok kullanilan populer kartlar arasinda yerinide almistir. Bak bu soyledigimin hepsinin verileri, kanitlari var zira sizin gibi 3-5 laf soyleyip kacmiyorum.

En basitinden 2015 aralik Steam istatistigi:

Tum bu sonuclara ragmen sen bu karta basarisiz diyip gulemezsin, gulmeyi denersende ancak kendini kandirmis olursun. Ustelik atladigimiz bir sey var o da bu kartin 3.5gb+512mb vram kullanma prensibi ve CW sorunlari. Yani bu cok konusulan 2 seye ragmen bir kart bunlari yapabiliyorsa; demek ki rakibi Amd o yil adam gibi bir is yapmayip sicaklik, guc canavari rebrand lerle kumda oynamis demektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kartın sorunlarını kendiniz söylemişsiniz benim bir şey söylememe gerek yok, o 2 şeye rağmen bunları yapması Amd'nin suçu değildir sonuçta 970'den daha iyi kartları var Amd'nin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Kartın sorunlarını kendiniz söylemişsiniz benim bir şey söylememe gerek yok, o 2 şeye rağmen bunları yapması Amd'nin suçu değildir sonuçta 970'den daha iyi kartları var Amd'nin.

Yok iste R9 390'lar tamamen Tahiti'nin zorlandirilmisi olan Hawaii'ninde rebrand li hali Grenada olarak cikti ve inanilmaz bir guc canavari, sicaklik sorunu ile Crimson suruculerinin sorunlariyla geldi. Ayrica o 2 sey 970'in alinmamasi icin sebep falan degil. Kart toplamda 4gb dir 3.5+512 calisma prensibidir 2K uzerine cikilmadigi surece bir sorun yasanmadi zaten millet de bu karti 1080p icin aldi ve canavar gibi kullandilar-kullanmaya devam ediyorlar. CW sorunu ise tamamen sanstir, eger bu sorunu yasarsan yollarsin garantiye degistirirler bu kadar basit.

Ustelik Maxwell'in enerji verimliligi ve guzel o.c potansiyeli ile RX 480'lerin ensesinde calisabilirler hatta dusen son testler dogruysa gecebilirler bile ama siz at gozluklerinizle bunu anlayamiyorsunuz.

• böyle apar topar lansmanın yapılmadan çıkarılmasının tek nedeni AMD RX 480'dir.

AMD Rx 480'den daha ucuz olmazsa , bu işlerden anlayan kimse almaz GTX 1060'ı.

En kaba bilgiyle bile 6 GB ile sınırlı bir Vram'i var iken 8 GB'lık Vram'e sahip bir RX 480 , her zaman daha gözde olacaktır , fiyatı da pahalı olursa GTX 1060'ın pek şansı yok RX 480 karşısında.
  • Adam 390'nın sorunlarını yazmış yazmış yerin dibine sokmuş 970'nin sorunlarını aslında sorun değil şeklinde yazmaya uğraşmış, sonra da bunu ciddiye almamı beklemiş.
  • NVidia 1060'da da Founder's Edition tarzı bir fiyatlandırmaya giderse ortalık karışır.
  • GP104'un kirpilmis gpu sunu kullanacak. 1080 = full 20 SM uniteleri ile 2560 CC:160 TMU: 64 ROP ile geldi, 1070 ise = ciddi kirpilmis sekilde 15 SM ile 1920:120:64 olarak geldi.

Bu kartta en iyi ihtimal 12 SM unitesi kullanacaklarini dusunuyorum. Bu da 1536 CC : 96 TMU yapar. 32 veya 48 de Rop kullanirlar. 192 bit veriyolu olacak keske 3GB degilde tek bir 6GB ile gelseydi ama 270 usd civarina 3GB satmayi denerlerse ve 1536 CC ile gelirse saat hizi frekans degerlerininde onu acik bir kart yaparlarsa oyle bir satar ki.. Tabi 1536:96:32-48 core config duzenegi en iyi ihtimal olur belki 10 SM = 1280 - 8 SM = 1024 vs. vs.. gibi seylerde yapabilirler Pascal'in verimliligine gore ayarlayacaklardir.
  • 480e rakip geliyor diyince GTX 1050 çıktı sandım
  • Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayin ama fanboyluk fiskiriyor sizden.

Pek ipleneceginizi dusunmuyorum. En azindan bu yorumunuzdan sonra ben sahsen blokluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Suppordle

Kusura bakmayin ama fanboyluk fiskiriyor sizden.

Pek ipleneceginizi dusunmuyorum. En azindan bu yorumunuzdan sonra ben sahsen blokluyorum.

Haberde veriyorsun yani? Dediklerimin hepsinin verisi, istastigi var halada millet at gozulukleriyle, bombos beyinleriyle seni bloklayacagim diye haber veriyor. Gercekten cok memnun olurum olaya tek bir pencereden bakanlar benim yorumlarimi yediremeyecekleri icin direk bloklasinlar zaten.
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Hakketen ha tam komedi olur.

Tabi bizim ülke için konuşuyorum,yurtdışında illaki tercih edilecektir hatta 1070 ve 1080 bile alınır,ordaki asgari kazanç durumu,vergiler vs çok farklı.

970 başarılı karttır,zaten satışlarından,steamdeki kullanıcılarından belli ama esas başarısı marka değerindendir büyük olasılıkla,bakın bizim editörler(mesut ve erdi) bile şöyle demişlerdi 2 si 1 de Amd kartı işte zorunluluktan kullanılıyor,zaten sadece bizim ülkede daha önde vs.

Ben şaşırmıştım hatta o kadar yanlı bir yoruma,sonuçta Amd'de ati gibi yıllardır binlerce teknoloji geliştirip,sektörde önemli bir yeri olan bir firma ve elbette Nvidia'dan iyi taraflarıda vardır.

Nvidia'nın marka ve teknolojileri,oyun anlaşmaları vs baskın Amd tarafından,ama özellikle son zamanlarda yapılan atılımları belkide Amd'yi zirveye oynatabilir,onca önyargı vs rağmen.

İki firmanında kendine ait çok iyi teknolojileri var,umarım dahada iyilerini görebiliriz,oyun sektöründe özellikle pc pazarında çok önemli böyle teknolojiler.

Ama şu bir gerçek ki ülkemizdeki durumlardan dolayı,bu fiyatlarla Amd büyük olasılıkla pazar lideri olur,ne kadar önyargı vs olsada bu fiyatlarla alan çok olur,gerçi yurdışı forumlardaki yorumlara bakınca onlar bile Amd'yi bekliyorlar,Nvidia kartları pahalı buluyorlar,belki bu sefer yurdışı pazarındada Amd başarılı olabilir.

Bir de şu işlemcideki önyargıyı kırabildi mi zen serisiyle,oldukça başarılı olabilirler.

• Tamamen ölü olarak doğdu bu kart. Niye mi ? 300+ dolar. 239 Dolarlık kartın fiyatı 1000 lirayı geçiyor.

Bu da 970 ile aynı fiyatlandırmaya gider. Bide 6 GB 'ya ona da bir kılıf bulurlar fiyatı yukarı çekmek için.

Yurtdışından alınırsa problem yok.
  • O kart belirli magazalarda on sparis ile 2000 TL olur herhalde :D
  • Nvidia enthusiast kartlardan yesin parayı. Gerisi amd nin.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.