Şimdi Ara

Nvidia GTX1070 Mining Ekran Kartı P104-100

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
4.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nvidia GTX1070 Mining Ekran Kartı P104-100

Nvidia GTX1070 chipsetli mining kartını duyurdu. P104-100.

Saat hızları Base Clock1607 MHz / Boost Clock1733 MHz olarak açıklandı. 4GB GDDR5X micron memory ile geliyor.
    35mh/s stok, overclock ile 38mh/s hasrate değerlerini görebildiği de konuşuluyor.

Resmi olarak 180W TDP değerine sahip olsa da, 120W güç çektiği de yine söylentiler arasında. Tek 8 pin güç girişi olması da bu iddaayı kuvvetlendiriyor.

RX580'e göre %25 civarında bir performans artışı sunuyor gibi görünüyor konuşulan değerler ile.

Ülkemizde de fiyatının ne olacağı merak konusu
    Mining ile ilgilenen arkadaşların yorumlarını merak ediyorum şahsen.

• Gddr5 miningde gddr5x ten daha iyi değil miydi, niye 5x koymuşlar ki?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Johan Elmander kullanıcısına yanıt
    aslında memory üreticisi çok fark ediyor. Hynix olmasın da nolursa olsun bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johan Elmander

Gddr5 miningde gddr5x ten daha iyi değil miydi, niye 5x koymuşlar ki?

Bu aşağıdaki linke bakarsanız GDDR5X'in çok daha performanslı olduğunu görürsünüz.

http://blog.logicalincrements.com/2017/02/types-vram-explained-hbm-vs-gddr5-vs-gddr5x/
  • Niyazi Saral kullanıcısına yanıt
    Gddr5x gddr5 ten hayat içi durumlarda daha performanslı doğru, ancak mining de daha kötü. En azından etherum madenciliğinde böyle (diğer madenclilikler ile ilgili net bilgim yok)

• MiNiNG GPU ve GPU PERFORMANSLARI ANA KONU ©

Merhaba,

İş yoğunluğum dolayısıyla bırakalım haberdar etme mesajlarını, kendi konularıma bile (yoğunluğum hafifleyene kadar) pek bakamıyorum.

Ama özellikle bu tarz başlıkları; açılan ana konulardan devam ettirirsek daha iyi olur düşüncesindeyim. Akabinde ana konu içerisinde yeni gelen veya gelecek olan MiNiNG GPU'ları konusunda paylaşım yapıldığı sürece, bunlar konunun ilk mesajı içerisine de eklenecektir.
  • SLI desteği? Örneğin bir başka 1070'le SLI Olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 4 Aralık 2017; 10:35:43 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

SLI desteği? Örneğin bir başka 1070'le SLI Olur mu?

Olmaması için bir sebep yok, net bilgiler henüz düşmese de %99 olur.
  • sy1907 kullanıcısına yanıt
    Belki Nvidia SLI desteğini kaldırır diye düşünmüştüm bu kartta, ucuza ikinci elden sli güzel olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Elsa

Belki Nvidia SLI desteğini kaldırır diye düşünmüştüm bu kartta, ucuza ikinci elden sli güzel olur

Kartların görüntü çıkışı yok hocam. Garantileri de 3 ay.
    Mining yapacak alır, başka da kimsenin işine yaramaz kolay kolay.
  • sy1907 kullanıcısına yanıt
    1070 ile bunu SLI bağlasak, 1070'i monitore bağlasak olmaz mı

• Elsa kullanıcısına yanıt
    Hahahahha. Ciddi mi soruyorsun yoksa sadece olabilme ihtimalini mi merak ediyorsun?
  • Bu kartin roi suresi 4 aydan uzunsa alinmaz 2. El sikintili garanti az.

• quote:

Orijinalden alıntı: 3qzotix

Bu kartin roi suresi 4 aydan uzunsa alinmaz 2. El sikintili garanti az.

38mh/s ile kazıyor kart ETH. Fiyat 450$+KDV bandında olursa çok rahat alınabilir. Güç tüketiminde de tasarruf sağladığı söyleniyor öyleyse daha da tutar bu kart.
    Bu çaplarda rig kuran kimse kartlarını zaten satmıyor, bu işi sürekli yapıyor. Onun için ikinci el çok önemli değil bence.
  • Ether kazılacaksa hiç alınmaz. Şuan elektrik masrafını düşünce günlük 2 dolar gösteriyor. Kartın maliyeti 540 dolar olsa roi 270gün=9 ay ek olarak mining kartlarda garanti ve normal kullanıcıya hitap etmemesi ikinci elinde büyük sıkıntı demek. Bu roi değerine bu paralar verilmemeli. 1080ti günlük temiz 4 dolar getiriyor. Daha fazla getirisi olan coinlerde olabilir aynı 1070'in olma ihtimali olduğu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 8 Aralık 2017; 11:24:58 >
  • ben denemelik 1 adet aldım, hatta bugün stoğa gelmiş kart. yarın da bende olur kısmetse
  • Durmak bilmez daha bakalım neler çıkacak :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sy1907

ben denemelik 1 adet aldım, hatta bugün stoğa gelmiş kart. yarın da bende olur kısmetse

Fiyatı kaç?
    Edit: Bir sitede 2.180tl yazıyordu. Gerçekten bu fiyata satılacaksa amazondan normal 1070 almak daha mantıklı ve fiyatı daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3qzotix -- 17 Aralık 2017; 10:26:11 >
  • Nvidia GTX1070 Mining Ekran Kartı P104-100
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    1070 hem bu değerleri vermiyor hem de güç tüketimini bu kadar aşağı çekemiyorsun. 120W harcıyor şuan ortalama. Kartı çok beğendim ama devamını bulamıyorum maalesef. 2050TL'den aldım ben.
    Şubat ortası diyorlar, ön sipariş yapıcam muhtemelen.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.