Şimdi Ara

nVidia ''PASCAL'' Serisi'ni Bekleyenler Kulübü (36 Üye) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
0
Favori
6.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeş pascal değil de keşke ''pascal ve polaris'' serisini bekleyenler diye açsaydın gerçi o şekilde de fanboy lar berbat eder konuyu.
  • myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman buralar fena karışırdı 😅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolphin/Lion kullanıcısına yanıt
    Yapacak birşey yok, yurtdışındayım PC'm yanımda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 7 Şubat 2016; 21:35:40 >
  • Aynen beni de yaz diyeceğim ama ben her iki kartın yeni serileri çıktıktan sonra incelemeler den sonra karar vermeyi düşünüyorum yani f/p önemli benim için fanboy luk yok bende hangisi işime gelirse.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    Geç olsun da güç olmasın hocam :)

• myo_1433 M kullanıcısına yanıt
    Fark etmez hocam, ekle derseniz ekleyeyim :)

• Ekleyin fark etmez ama alacağım kesin değil dediğim gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myo_1433 -- 7 Şubat 2016; 22:03:05 >
  • dostum konuya biraz daha canlılık katarsan çok iyi olur

örnek bu mimarinin getireceği avantajlar maxwell mimarisine kıyasla performans farkı falan ilk mesaja eklersen daha iyi olur diye düşünüyorum
  • Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam :) müsait olunca ekleyeyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asisvénia

quote:

Orijinalden alıntı: Scritous

Yazın toplayacağım sistem için ucuza bulursam r9 3xx serisi ya da yeni cikacak r9 4xx serisi bi kart almayi planliyordum ama bu konuyu görünce bi duraksadım. 1.000 lira civarına güzel bi f/p ürünü bekleyeyim hadi ben de o zaman.

Nvidia sanirim bu seri ile HBM belleklere geçecekti. Internette türkçe bilgi bulamadım. Bana 2016 3. Çeyrekte anca çıkar gibi geldi. Polaristen birkaç ay sonra.

HBM2'ye gececek fakat en ust segment icin kullanilacagi soyleniyor orta ust icin GDDR5X kullanabilirler fakat 16nm TSMC FinFet uretim teknolojisiyle gelecek bu kesinlesti flagship GP100 yani en ust seviye kartiyla ilgili 17 milyar transistor, 1TB/s bant genisligi isleme gucu, 10+ TFLOPS ve HBM2 bellek tipi gibi kesin aciklamalar ortada dolasiyor diger esas normal kullanicilarin alabilecegi gpu larla ilgili pek aciklama suan icin yok.

Peki bunları kullanacak oyun var mı ? Piyasada

• quote:

Orijinalden alıntı: Dolphin/Lion

Ekledim hocam :)

Teşekkürler hocam Bu arada siz hangi gpu'yu bekliyorsunuz ? Ben 1080 veya 1070'i bekliyorum Aklıma yatarsa 2 üründen birini alacağım Yatmazsa 980 Ti alabilme ihtimalim de mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RocheBobois -- 8 Şubat 2016; 9:21:24 >
  • Benide ekleyin hocam gelene kadar gtx 960 ile takilmayi düşünüyorum umarım beklediğimize değer

• Bende bekliyorum umarım hazirana kadar çıkar .

• RocheBobois kullanıcısına yanıt
    Hocam artık olmuşken GDDR5X bellekli bir kart almak istiyorum. Bu da GTX 1070 'den başlayacak sanırım. O yüzden şu anki hedefim GTX 1070 (gerçi isimlendirme kesin GTX 1XXX şeklinde mi olacak bilmiyorum da) . Taş çatlasa 1500 lira verebilirim kesin olmamakla beraber.
  • Kartların ne zaman çıkacağı hatta tanıtılacağı tarih hakkında bile henüz net bilgiler verilmedi. Evet bende çok istiyorum ve bu seri yüzünden 3 nesildir beklemedeyim. GTX 670 kullanıyorum hala.

Umudum nisan mayıs ayları gibi net bilgilerin düşmesi ve haziran temmuz aylarında uygun fiyatlar ile satışa sunulması.
  • Ben Pascal'dan ziyade, oled monitorleri bekliyorum. Mevcut kartlar yeterince gucluler*, monitor tarafinda gelisme gerekiyor.

Bir oled monitorle Amnesia ve P.T. oynamayi hicbir seye degismem

*GTA5'teki very high otlar uzerinde performans olcenlerden olmayin. O mantikla gidersek, tum oyunlarda SSAA falan acmamiz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 8 Şubat 2016; 12:29:56 >
  • Mayıs'ta ilk kartları görebiliriz. Ya da satış Haziran'da olabilir. Nisan'da mimarinin halka açık olarak tanıtılacağı beklentisi var. Büyük ihtimal o sıralarda kartlar üretimde olacak zaten. 1-2 ay sonra da satışa çıkar heralde. Arada mart falan yazanlar olmuş. Rüya görmesinler. Daha hiçbir bilgi yok bir şey yok. 6 yıl önce de Fermi'yi böyle şu zaman çıkar, bu zaman çıkar diye beklettiler, sonra Mayıs'ta anca alabildi millet. Bu da en erken Nisan'da çıkar, en geç ne zaman olur bilemem. Ama yaz aylarını geçmez. Çünkü o zamana Maxwell'ler iyice gözden düşer. Nvidia'nın ürünleri yenilemesi zorunlu olur. Tabi Amd de baskı oluşturacak bir taraftan. Ama üretim tarafında karışık bilgiler var. Geçen yıl haziran ayında pascal tape-out oldu dendi. Geçen hafta Charlie "o yalan, ****ollerine inanmayın, pascal daha yeni tape-out oldu" dedi. Ama söylenen gpu boyutları farklı. Nvidia pascal'lı drive px2'yi maxwell gpularıyla tanıttı. Nvidia'nın geçen eylül ekim gibi elinde ilk örnekler var dendi. Hatta volta gpularının bile ilk örneklerini hazırlamış olabilir dendi. Çünkü sürücülerde donanım desteği vardı. Şimdi pascal üretildi mi üretilmedi mi belli değil. Belki de küçük gpular falan üretilmiştir. Ya da hbm2 fiyatları çok yüksek olacağından gddr5x desteğine dönmek için tasarımı değiştirip tekrar üretmek zorunda kalmışlardır. Olaylar olaylar. Kısaca yaza kadar pascal alırız diye boşa hayal kurmayın. Nisan'da mimarisini tanıtsalar, Mayıs'a kartlar çıksa, Haziran-Temmuz gibi anca alınabilir olur. Yurtdışı imkanlardan bahsetmiyorum tabi.

• Ekle panpa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamad

Mayıs'ta ilk kartları görebiliriz. Ya da satış Haziran'da olabilir. Nisan'da mimarinin halka açık olarak tanıtılacağı beklentisi var. Büyük ihtimal o sıralarda kartlar üretimde olacak zaten. 1-2 ay sonra da satışa çıkar heralde. Arada mart falan yazanlar olmuş. Rüya görmesinler. Daha hiçbir bilgi yok bir şey yok. 6 yıl önce de Fermi'yi böyle şu zaman çıkar, bu zaman çıkar diye beklettiler, sonra Mayıs'ta anca alabildi millet. Bu da en erken Nisan'da çıkar, en geç ne zaman olur bilemem. Ama yaz aylarını geçmez. Çünkü o zamana Maxwell'ler iyice gözden düşer. Nvidia'nın ürünleri yenilemesi zorunlu olur. Tabi Amd de baskı oluşturacak bir taraftan. Ama üretim tarafında karışık bilgiler var. Geçen yıl haziran ayında pascal tape-out oldu dendi. Geçen hafta Charlie "o yalan, ****ollerine inanmayın, pascal daha yeni tape-out oldu" dedi. Ama söylenen gpu boyutları farklı. Nvidia pascal'lı drive px2'yi maxwell gpularıyla tanıttı. Nvidia'nın geçen eylül ekim gibi elinde ilk örnekler var dendi. Hatta volta gpularının bile ilk örneklerini hazırlamış olabilir dendi. Çünkü sürücülerde donanım desteği vardı. Şimdi pascal üretildi mi üretilmedi mi belli değil. Belki de küçük gpular falan üretilmiştir. Ya da hbm2 fiyatları çok yüksek olacağından gddr5x desteğine dönmek için tasarımı değiştirip tekrar üretmek zorunda kalmışlardır. Olaylar olaylar. Kısaca yaza kadar pascal alırız diye boşa hayal kurmayın. Nisan'da mimarisini tanıtsalar, Mayıs'a kartlar çıksa, Haziran-Temmuz gibi anca alınabilir olur. Yurtdışı imkanlardan bahsetmiyorum tabi.

Nvidia'nin duzenlemesini yaptigi GPU Technology Conference (GTC) adli konferans bu senede olacak merak edenler 4-7 Nisan Silikon Vadisi'nde olacak konferansi youtube dan da birkac gun sonra izleyebilir. Buyuk ihtimal orda gerekli aciklamalar gelecektir.

http://www.gputechconf.com/

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.