Şimdi Ara

nvidia pure video lütfen yardım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar.internetten nvidia pure video programını kurdum aktif hale de getirdim.fakat benim soracağım şey bunu nasıl kullanacağım ? yani windows media player falan diyor onunla mı bağdaştıracağım bunları bilemedim.programı kurdum ve (codecs common home music pictures videos gibi ) bazı klasörler ve bazı .dll uzantılı sistem dosyaları çıktı.acaba biri bana bu programı kullanmam için tam olarak neler yapmam gerektiğini ve sistemime hangi program ve dosyaları kurmam gerektiğini anlatabilir mi?bu arada ekran kartıl geforce gt 130m .bunda çalışır mı acaba bu program.yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler...

• Nvidia pure desteğini bıraktı. Şuanda video için CUDA kullanıyor ve gt 130m CUDA destekli olması lazım. Coreavc 2.0 yükle ve seçeneklerinden CUDA yı etkinleştirisen HD videoları Nvidia ile çözdürebilirsin. Maksimum %4 GPU ve maksimum %1 CPU kullanımı ile 1080p video izlenebiliyor. Ayrıca video işleme için de CUDA destekli video encoderlar var mesela Badaboom, Imtoo video converter.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Nvidia pure desteğini bıraktı. Şuanda video için CUDA kullanıyor ve gt 130m CUDA destekli olması lazım. Coreavc 2.0 yükle ve seçeneklerinden CUDA yı etkinleştirisen HD videoları Nvidia ile çözdürebilirsin. Maksimum %4 GPU ve maksimum %1 CPU kullanımı ile 1080p video izlenebiliyor. Ayrıca video işleme için de CUDA destekli video encoderlar var mesela Badaboom, Imtoo video converter.

cevap için teşekkürler.yalnız hala internet üzerinde nvidia.comda satıyor pure video programını .aslında benim sorunum videoları izlerken hareketli görüntülerde çok gölgelenme yapıyor.bunun ingilizce ismi de vardı ama şimdi hatırlıyamadım.benim 1080p dosyalarda takılma sorunum yok zaten.dediğim gibi sorunum gölgelenme olayı.o yüzden pure video programı yardımını bekliyorum.bide bu core avc yi yükledikten sonra hangi video oynatıcıyı kullanmam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwollen05 -- 27 Ekim 2010; 1:09:07 >

• Coreavc bir codec olduğu için her türlü video programı ile çalışır. Gölgelenme derken görüntüde 2-3 kat kopyası hafif yanında oluyorsa cisimlerin,şekillerin durdun dahi olsa nedeni Ekran kartı bağlantısının analog olmasından, kablonun manyetik etkilenmesinden olur.
    Eğer hareketli görüntülerin atlaması dersen o hem aşırı işlemci kullanımı olursa ya da LCD lerde hızlandırılmış panellerin overvoltaj renk ayarı yüzündendir. Eğer hareketli herşeyin arkasında anlık iz bırakması ise onun nedeni LCD nin tepsi süresinin ISO da 8 ms den çok olmasındandır , eğer hareketli cismin hepsi bulanık ise onun nedeni de LCD nin a) Yenileme hızı 100 HZ den azdır b) LCD yeni teknoloji Screening ( 60 resimde bir siyah kapalı ekran vermesi) yapmıyordur CRT ler gibi .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Coreavc bir codec olduğu için her türlü video programı ile çalışır. Gölgelenme derken görüntüde 2-3 kat kopyası hafif yanında oluyorsa cisimlerin,şekillerin durdun dahi olsa nedeni Ekran kartı bağlantısının analog olmasından, kablonun manyetik etkilenmesinden olur.
    Eğer hareketli görüntülerin atlaması dersen o hem aşırı işlemci kullanımı olursa ya da LCD lerde hızlandırılmış panellerin overvoltaj renk ayarı yüzündendir. Eğer hareketli herşeyin arkasında anlık iz bırakması ise onun nedeni LCD nin tepsi süresinin ISO da 8 ms den çok olmasındandır , eğer hareketli cismin hepsi bulanık ise onun nedeni de LCD nin a) Yenileme hızı 100 HZ den azdır b) LCD yeni teknoloji Screening ( 60 resimde bir siyah kapalı ekran vermesi) yapmıyordur CRT ler gibi .

sanırım sorunum şu hareketli görüntülerde sadece bulanma oluyor durunca tekrar net hale geliyor.yani 2-3 kat gibi ya da görüntünün atlaması gibi değil.görüntü gayet akıcı fakat dediğim gibi.bu yüzden sormuştum pure videoyu.yeni en azından internetteki tanıtımında böyle yazıyordu.lcdlerin genelinin böyle bir sorunu olduğunu biliyorum.bu arada laptop kullanıyorum ce yenileme hızı 60 hz yazıyor.bundan da olabilir mi acaba?100 hz mi olması gerekiyor minimum?

• 100 Hz ve yukarısı tamamen donanımsal bunu değiştiremezsin. LCD lerin genel sorunu hem yavaş olması hem de yavaş yenilenmesi. Laptop ekranları da en zayıf LCD tiplerine örnek. Pure video eğer bir şekilde efekt ile gölgelenmeyi azaltıyorsa muhtemelen hile yapıyordur bir den hızlandır şeklinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.