Şimdi Ara

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
16
Favori
17.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tafesan diye biri vardı bir de hiçbir mantıki dayanağı olmadan görüntü kalitesi isteyen nvidia alır diyip duruyordu o ne diyecek bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zulgeteb -- 8 Aralık 2014; 13:24:18 >
  • nvidia daha iyi görüntü kalitesi verebiliyor bazı nvidiaya özel oyunlarda (teknolojiler sayesinde). Ama yukarıda bahsedilen şey görüntü kalitesi üzerine değil dikkatli okuduysan amd daha iyi siyahlar veriyor, nvidia da parlak beyaz veriyor üzerinedir.

Bununda tartışmasını yaptık zaten yine bu konuda önceki sayfalarda, sonuç, nvidia nın pc ve custom çözünürlüklerde full rgb verdiğidir 0-255, siyah ne ise o, burada herkes aynı fikre sahip, bu bir fact çünkü.
    Ayrıca nvidia çok parlak beyaz veriyor denmesinin sebebini anlamış değilim hala daha, çünkü oynadığım oyunlarda gayet normal parlaklık veriyor.. belkide tam anlamıyla rgb paletini kullanabildiği içindir.. 0 tam siyah, 255 tam beyaz. Ya da monitörle ilgili demiştim..

Tüm bunlar dışında farklı teorimide şimdi söyleyeyim, bu fark alıgısının tamamen placebo olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deadpool__77__

hocam sen ne diyorsun

zaten birton şey söylenmiş yanlış hatırlamıyorsam daha önce de açıldı konusu ve tartışıldı bazı hassas arkadaşlar sorun yaşadıklarını belirttiler. Ben herhangi bir sorun yaşamıyorum canlılığından da bir şikayetim yok Nvidia tarafının. Ha sıkıntı olabilir mi diyorsan olabilir var olan şeye yok diyemeyiz ama sayfadan da anlaşılacağı üzere tam bir keşmekeş durum.

yazacaklarımı The@Thing arkadaş yazmış mesela yakında iki kart arası geçiş yaptım bende öyle fark felan hissetmedim. Bazı arkadaşlar kendilerini "fark bulacağım" diye inanılmaz zorlayıp çok dikkatli bakmışsa vardır belki. ben o kadar zorlayamam keyfime bakar geçerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 8 Aralık 2014; 15:00:06 >

• merak ettiğim bişey var yıllardırda cevabını merak ediyorum 0-255 yaptığınızda siyahlardaki ayrıntılar kayboluyor çok boğuluyor (amd nvidia) onu nasıl çözüyorsunuz?

sırf bu yüzden yıllarca orjinal siyahı göremedim
  • Full RGB dynamic range zaten 0-255 demektir. 0-255 olunca siyahlar boğulmuyor tam aksine 0 orijinal siyahtır. Nvidia için konuşacak olursam eğer, nvidia default olarak global yerde (yani oyun, internet sayfa, desktop vs) 0-255 ayarlı geliyor PC ve Custom resolution lar için.
    Ultra HD, Full HD, HD sekmesi altında çözünürlükler içinse limited RGB ile geliyor bunu da custom bir çözünürlük yaratarak çözülebiliyor.

Buna ek olarakta, nvidia da birde video için rgb dyanmic range ayarı var bu default olarak limited geliyor, bunu full yapmanız lazım ki videolarda da 0-255 alabileseniz.

Nvidia da ki mühendis (guru3dde ve forums. geforce ta yarıdmcı oluyor çok) dedi ki bir sonraki nesil driverlarda size global rgb ayarıda sunacağız... Yani hem global hem video için rgb ayarı olacak. Video için olan zaten saçma bence kaldırılmalı direkt global ayar üzerinden videolarda etkilenmeli ama nvidia bunu bırakıyor sanırım bazı videocular video ile uğraşanlar istiyor gibi...

Nvidia da durum böyle AMD driverlarda nasıldır ne ayar var bunun için bilmiyorum.

-------------

Ekstaradan sen güzel noktaya değindin, siyahların washed out olmasına yani 0 siyahın 0 dan yani doğaldan daha siyah olması durumu ki bu iyi değil görüntüyü mahveder. Şimdi nvidia da ki rgb ayarını full yaptın ama bu kesinlikle 0-255 olan bir şeyi gidip te daha siyah etmez. Anlatabildim umarım?.
    Ama bazı registry ayarları çıkmıştı 0-255 yapmak için ki bu tamamen büyük bir hata, insanlar bunu yapıyordu fakat zaten full olan 0-255 olan görüntüyü mahvediyordu, siyahlar baskın hale geliyor washed out oluyordu.
    Atnı şey kullandığın video player da ki rgb ayarındada olabiliecek bir durum mesela, 0-255 bir video aç, nvidia panelden de full rgb yi aktif et video için, splayer dan da git full rgb ye al, siyahlar washed out oluyor çünkü splayer önceden 0-255 olup olmadığını bilmiyor görüntünün..

Umarım anlatabildim

Ha bunun çözümüde cümlede saklı işte, video player ı default ayarda bırak her zaman. video içinse nvidia panelden full rgb seçili kalsın.

-------------

Bir sürü kişi eksilemiş yorumumu Sizi anlamıyorum valla, açık açık yazmıştım gerçi. Bari alıntı yapın neyi sevmediğinizi ya da anlamadığınızı belirtin bende yanıtlayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 8 Aralık 2014; 18:11:33 >

• Hocam anlamadan dinlemeden, bilip bilmeden cevap verdiğiniz için eksiliyor insanlar sizi. Tek taraflı tecrübenizle full rgb standartı muhabbetini anlatıp duruyorsunuz.
    Çok karmaşık değil yazdıklarım. Sadece anlamak için çaba gösterin yeter. Kendi kafanızdaki şablonla ezbere cevap vermeyin.

Şimdi kimse size nvidia'da full rgb desteği yok, yazılımında ayar yok, 0-255 ayarı olmuyor demiyor. Bakın buraya dikkat edin!!!
    Bu farklılığı gözlemleyen insanlar bu ayarların hepsinin farkında. Ve İki markanın kartı da full rgb ayarında iken farklılıklar mevcut diyor bu insanlar.
    Siz de yok öyle bir şey deyip hemen nvidia'nın full rgb desteği muhabbetine sarıyorsunuz. Hiç kullanmadığınız bir marka ile kullandığınız markanın görüntüsünde farklılık olamayacağını, çünkü ikisinin de full rgb desteklediğini ve standart değerleri verdiğini ima ediyorsunuz. Yani amd kartların görüntüsünde hiçbir üstünlüğü yoktur diyorsunuz ve bunu hiçbir amd kartı kullanmadan belirtmekte de bir mahsur görmüyorsunuz. Sonra da insanlar sizi eksiliyor. Olay bundan ibaret.

Yapmanız gereken çok basit. Bir amd kart bulup aradaki farkı görmek. Olmadı amd kartı olan bir arkadaşınıza gidip sizin kartı onun sistemde denemek.

• selamlar.. xp kullanıyorum ve aynı şekilde nvidia kullanıyorum. windows 7 ye geçtiğim zaman cs go oynarken "inferno" haritasında "orta" dediğimiz yere gidip havaya bakmam ile kapatmam bir oldu... aynı şekilde xp de oyunu o haritada oynuyabiliyorum.. Benim merak ettiğim konu ise o haritada windows 7 de çok parlak olmasına ragmen xp de böyle bir sorun oluşmamakta.. gözlük kullanıyorum yaklaşık olarak 4.5 numaram var. açıkcası gözlerimin kısaldıgını fark ettim. Fakat arkadaşımın laptobunda cs go kurdum.. onda saat lerce oynadım hiçbir problem yaşanmadı.. oda windows 8.1 kullanıyor. ve bilğisayarı laptop. ekran kartı Amd.. yanlız xp de iken bile gene gözümü çok yormakta.. hatta ips panellere bakamıyorum ips+ nvidia kart olunca gözlerim kızarıyor bilemedim Mat ekran yansımayan ekranlarda herhangibir problem yaşamamaktayım.. hatta led olup Amd kart kullanan yada intel dahili kullanan pc lerdede hiçbir problem yaşamadım..

• Pusu47 kullanıcısına yanıt
    amd kartın görüntüsünde ya da nvidia nın görüntüsünde üstünlük var ya da yok demedim ben.
    eskiden 4850 kullanıyordum sonra gtx 460 a geçmiştim hiç bir fark göremedim ya da varsaydı bile ben anlamamış olabilirm.

fakat hala daha bu farkın placebo olduğunu olmasa bile çok az fark olabileceğini bunun da farklı marka olduğunu ve doğal olarak 2 firmanında aynı parlaklık seviyesi vermeyeceğini söyledim default olarak. Fakat nvidia ayarları tamamen default halde doğal 0-255 ne ise onu veriyor diyebilirim rahatlıkla. AMD de öyle olması lazım, doğal veriyor olması lazım, tabi fark olursada çok azdır büyük ihtimal, fakat sonuç olarak 2 markada hemen hemen aynı seviyede parlaklık veriyordur.
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    cinayet13 kullanıcısına yanıt
    Ikisi aynı parlaklığı vermiyor işte. Nvidia daha parlak ve göz alıcı (yorucu). Bahsedilen sorun da işte bu.

HD4850 - GTX 460 farkından bahsediyorsun ama hatırlarsan ben, GTX 470 ve 480'le sorun yaşamadığımı yazmıştım. Hatta 580'le de. Senin 460'la sorun yaşamaman normal yani. Hatırlarsan Nvidia, 600 serilerinden itibaren bu kartların render performanslarını düşürdü ve "Kartları iş için kullanacaklar Quadro alsın" demeye getirdi malum ki. Bak mesela 680'in render performansına, 580'in yarısı kadar var ya da yoktu. İşte sorun her ne ise böyle başladı. Kartlarda kırpılan sadece render performansı değil belli ki ve bizi de rahatsız eden bu olsa gerek. Ben de en son 660ti ile sorun yaşayıp, 7950'ye geçince sorunum çözülmüştü. Bunu cinayet13 te teyit ediyor. Quadro kartlarda aynı renk sorununu yaşamadığını, sorunun sadece Nvidia'nın oyun kartı diye sattığı GTX'lerde olduğunu yazmıştı bir ara. Detayını kendisi yazsın.

Bu sebeplerle, aradaki farkı anlaman için yeni kartlardan biriyle denemen lazım yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 9 Aralık 2014; 10:20:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet quadrolarda boyle bir problem yok k4000 kullandigimda ki bikac saat oturdm basina ben firepro kullaniyorum sandim rahatsiz etmeyince... Sonra quadro oldugunu gordum... Gt430 denedim bu arada cok dikkat etmedim ama bu sorunu ondada yasamadim... sari-beyaz tonlari gorunmuyor kesinlikle gtx kartlarda... Ayni sekilde siyahin cok koyu tonlarida... Film izlerken dahi batiyor goze... gtx680den hd7970e gecen bir musterim oldu sirf bu sorun yuzunden yani tek fark eden bikac kisi degiliz... Yani be desem bilemiyorum adam sana bitane nvidia kartli pc bitanede amd kartli pcyi yan yana koyup farki anlaman icin resim cekmis hani o resme baksan zaten anlayacaksin daha oturup anlatmanin anlami ne ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cinayet13 -- 9 Aralık 2014; 13:28:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sarı-beyaz tonu özellikle yazmıştım önceden buraya, ben bunu ryse son of rome da gördüm güneşte, ve yerde yansımasında mükemmeldi..
    siyahlarda tam siyah 0 zaten veriyor sorunsuz kart, lagoom muydu neydi o siteden test etmiştim.. 0 la 1 i ayırt edebildim... monitörün kaliteside çok önemli.

460 tan 670 e geçtim direkt zaten ve bu geçiş 2-3 sene oldu dün gibi hatırlarım yine fark görmemiştim olsada hemen hemen aynıdır.. fakat o quadro kırpma vs olaylarını bilmiyordum öğrendim şimdi sağol.

edit: 2 üstteki yorumum bile eksilenmiş ki orada bilgi verdim yardımcı oldum direkt.. yani X-FI yorum yazmış okudun okumadın direkt bas eksiyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 9 Aralık 2014; 14:46:45 >

• Dostm neyse fark edemiyordan sikinti yok :) monitorle alakasi olsa youtubeda nvidia kartlarin gaming videolarini izlerken dahi fark ediyorsun boyle bir durum olmazdi ama seni rahatsiz eden bir durum yoksa diyecek bir durum yok daha yeni gtx560 kullandim ondada vardi cokda net fark ediliyordu en azindan benim icin ben kullanamiyorum benim rahatsizligim var benim dogrudan parlak renge bakmamam gerekiyor beyaz ve tam parlak sari benim gozume zararli benle beraber tum astigmat hastalarinada zararli uzun sure bu renkleri izlemek goz numarasini ilerletip hastaligi farkli bir boyuta tasiyabiliyor... Ayni sekilde tam gunesli havada gozluksuz gezmek gece sokak lambalari arasinda gozluksuz gezmekde buna dahil konumu okursan zaten sikayetci kisiler yalnizca astigmat hastalari hani onca hasta kullanici bunu fark edebiliyor sen edemiyordan zaten gozun bu duruma hassasiyetinin olmamasi soz konusudur belkide biz astigmatiz bizim gozumuze takilan normal saglikli gozu rahatsiz etmeyen bir durumdur burda nvidiaya camur atilmiyor ki en azindan ben ve bocek yapmiyoruz benim sagligimi etkiliyor bu durum astigmat hastasi olmayan birinin takmasi gereken bir durum degil ama ufacikda olsa varsa kullanmamali... Yada bazi konudada soyledigim seyleri yaparak kullanmali... Sorunu yasayan bikac kisi olsa tamam ama o konu bu problemi fark eden insanlarla dolu degil mi? Evet... Kabul etmen gereken durum bu belki grafikleri daha canli sunmak icin yapiyor nvidia belki baska bisey ama her halukarda bu astigmat gozu yoruyor...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hepimizin başına geliyor böyle şeyler. Like attım ama -4'e çıktılar.

Kırpma, 500'den 600 serisine geçişte olmuştu. DH'nin ekran kartı incelemelerindeki render kısmına bile baksan anlarsın. 680, 480'in bile epey bi gerisinde kalıyordu render performansı olarak. Yanlış hatırlamıyorsam, 7870'in de hatta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Aralık 2014; 7:52:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Hepimizin başına geliyor böyle şeyler. Like attım ama -4'e çıktılar.

Kırpma, 500'den 600 serisine geçişte olmuştu. DH'nin ekran kartı incelemelerindeki render kısmına bile baksam anlarsan. 680, 480'in bile epey bi gerisinde kalıyordu render performansı olarak. Yanlış hatırlamıyorsam, 7870'in de hatta.

Evet böyle bir durum var cidden zaten render alanlar o vakitten sonra nvidia kullanıyorsa quadro kullanmaya başladı bende forumda render için bidaha nvidia kart önermedim (en son gtx680 zotac referans kullandım 3820k ile...) HD5870 daha iyi performans veriyordu

Halada hd5870i ikinci el render kartı olarak kullanırım sürekli... o konuda asla ölmeyecek bir kart gibi görünüyor...

• Bicok ati ve nvidia kart kullandim ati nin goruntusu hep daha iyi geldi gozume hem desktopta hem oyunlarda.nvidiada cogu kisinin kabul ettigi uzere renkler solgun oluyor duzelteyim derken dahada kotulesiyor.nvidianin bariz bir eksigi bana gore o yuzden nvidia kart kullanmiom.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guru3D'de gördüğüm üzere sonunda NVIDIA sözünü tutmuş ve yıl sonu çıkaracağız dediği ayarı bugün yeni GameReady (mgs: ground zeroes) driver'larıyla birlikte getirdi.

347.09 ile HDMI bağlantılarda artık global olarak RGB limited ve full (0-255) a geçmek için yeni ayar eklendi. Yani artık HDMI TV'niz için reg hack, toggler ya da custom bir resolution yaratmanıza gerek kalmayacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 17 Aralık 2014; 17:17:30 >
    Malum rahatsızlığa da çözüm olacak mı acaba bu? Denemeden anlamak zor gerçi.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Yok bahsettiğin şeyle alakası yok. Bu sadece hatırlarsan demiştim HDMI lar nvidia 16-235 rgb force ediyordu global için. Bunuda custom res ile tekrar full 0-255 yapıyordun artık gerek yok çünkü seçenek eklendi direkt git full 0-255 seç global için bitsin.
  • Guru3dde yorumuma bir yorum geldi, tecrübeli bir insandan. Çeviriyorum.

quote:

Nvidia bazı monitor/tv şirketlerinin HDMI üzerinden geçerli bir kod yollamadıkları ve bu yüzden HDMI üzerinden bağlantılarda nvidia driverların tv/monitorun Full mu yoksa Limited RGB'ye destek verdiklerini anlamıyordu bu yüzden default olarak Limited'a alıyordu. Bu yüzden nvidia suçu bu şirketlere atıyordu, çünkü monitorlere düzgün bir biçimde okuyamıyordu. Fakat mesela benim monitorum/tv m öyle değildi, bana hdmi üzerinden default olarak hep full rgb veriyordu çünkü doğru okuyabiliyordu. Yani bu her markada olan birşey değildi.

Ama nvidia'nın HDMI bağlantıdan düzgün okuyamayıp limited rgb verdiği monitor/tv leri Intel ve AMD gayet düzgün okuyup full rgb verebiliyordu.

Ve hala nvidia driverlarında ki sorun orada var ve bu yüzdendir ki HDMI kullanıcıları için nvidia bu global rgb seçeneğini, manual yapabilsinler, registry toggler toollar ya da custom çözünürlük yaratmalarına gerek kalmasın, 2 tuşla full/limited seçebilsinler diye özellik olarak ekledi.

Son olarak piyasada, nvidia nın hdmi üzerinden doğru okuduğu monitor/tv ler, okuyamadıkalrından daha fazla bulunmakta.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.