Şimdi Ara

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
16
Favori
17.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Üstadım öncelikle merhaba.
    Ekran kartı olarak Rx 580 kullanıyorum. Monitör olarak Asus VN247H. Her iki görüntü de DVİ kablosu ile yapılıyor.(monitörde dvi-ekran kartı çıkışında dvi)

Şimdi AMD ekran ayalarından standart olarak YBcR 444 geliyor. Ben bu şekilde kullanınca bir süre sonra başım dönüyor,Gözlerim yoruluyor.
    Ben de Full RGB yaptım. Gözlerim çok daha rahatladı. Lakin bu sefer gölgelik alanlar çok karanlık oldu =)
    Bunun bir ayarı var mıdır?Ben mi yanlış kullanıyorum acaba?
    Bir de monitör ayarlarında ASCR(dinamik kontrast) falan da açık,acaba bunlar mı görüntüyü bozuyor?
    Teşekkür ederim şimdiden.
  • HackAv kullanıcısına yanıt
    full rgb olacak zaten, onu doğru yapmışsınız. monitor'de ki özel gereksiz ayarlar (dinamik kontrast gibi) kapatılmalı.
  • Senelerdir yani en az 7-8 senedir Nvidia denetim masasi içerisindeki "çıkış renk formatı" kısmını bilerek isteyerek bilinçli şekilde YCBCR444 olarak kullaniyorum ve bu zamana kadar ne baş ağrisi ne göz ağrisi gibisinden bi sorun hiç yaşamadim.. RGB formatina çevirdiğimde hem masaüstü öğeleri olsun hem Film olarak hem oyun hem v.b.b şeylerde renkler bana çok çok yapay ve grimsi geliyo.. RBB yapip renk ayarlarinla oynadiğimda ise görüntü çok yapay geliyo tıpkı 2000 başlarindaki VCD film dönemleri gibi.. Bi kaç yerde okuduğumda baktim ki her kafadan bi ses çikiyor, herkes kendi doğrusunu "bu en doğrusu" diye salakça bi bilmişlikle satmaya çalişiyo, Neden diye sorduğunuzda cevap yok.. Bu bilgi kirliliği içerisinde de Gerçek bilgi eriyip gidiyo..

Dediğim gibi YCBCR444 olarak kullaninca renkler bana daha canlı ve daha doğru gibi geliyo, belkide benim mönitörümden kaynaklaniyodur bilemiyorum.. ACER 24 inç LED mönitörüm var belki paneldenmidir bilemiyorum.. Ancak RGB kullanımı gerçekten en uygun olani deniyorsa bi süre öyle kullanayim belki göz alişmasi gerekiyordur... Bu arada seçenekler arasinda birde YCBCR422 var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 5 Aralık 2018; 21:34:26 >

• Sedat. kullanıcısına yanıt
    quote:

Dediğim gibi YCBCR444 olarak kullaninca renkler bana daha canlı ve daha doğru gibi geliyo...

Doğru. Çünkü kontrastı artırmakla eşdeğer bir ayar çünkü bu. Kontrast arttığında, görüntü daha netleşir, keskinleşir ama beyaza yakın açık griler ile siyaha yakın koyu grileri yok eder.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YCBCR'nin kontrast, keskinlik artırmayla hiçbir alakası yok. tam beyaza yakın beyazların yok olması ya da tam tersi siyahlar için aynı şeyin yaşanması durumu tamamen monitor ve pc ayarlarının uyumsuz olmasından gerçekleşir.

PC'ler full rgb kullanarak renkleri depolayıp iletirler, ki genelde format hep budur. bir diğer renk gösterme tekniği "YCBCR444 (full rgb ile eş olsada)" kullanıldığında arkaplanda mutlaka bir conversion olur. genel kural, HDMI TV dahi bağlasanız (ki DVI hep full rgb'ye ayarlıdır), renk formatlarından rgb full seçilip, aynı şeyin TV'den de "hdmi black level" standard veya normal'e alınmaıs lazım. diğer gereksiz tv özellikeride kapatılmalı.

bu yapılırsa, mpc-hc'de madvr video renderer olarak (full rgb input verilince tam çalışıyor buradan bile anlamanız lazım), filmin verdiği görüntüyü eksiksiz alırsınız.
  • Hocam PG258Q için bir ayar varmıdır?
  • X-FI hocam kullandığınız monitör nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bu nvidia driverlarinin color banding e yol açtığı ile alakali geforce forumlarinda internette cok konu gordum bu konuda ki dusunceleriniz neler gercek 8 bit panel monitorlerde bile color banding yaşanıyor bunun çözümü nedir simdiye kadar asus, viewsonic, aoc ve samsung monitor kullandim ve kullaniyorum da ve hepsinde color banding olayi vardi su an kullandığım cfg73 monitorde bile bu durum var gerçek 8 bit bir panel olmasina karsin https://forums.geforce.com/default/topic/815189/geforce-900-series/noticeable-color-banding-in-gradients-/post/5238353/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 11 Aralık 2018; 11:40:2 >

• Arkadaşlar son nvidia güncellemesiyle birlikte nvidia denetim masası açılmamaya başladı dolayısıyla renk ayarını değiştiremiyorum. İnternette araştırdığımda windows’un hizmetler kısmından nvidia denetim masasını reboot edin yazıyor, denedim fakat bir işe yaramadı. Bu sorunu yaşayıp da çözmüş olan var mı? Rgb gözlerimi ciddi şekilde ağrıtıyor, ybcr444 yaptığımda hiçbir sorun kalmıyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.