Şimdi Ara

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
16
Favori
17.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • full rgb de iseniz 28 kutuyuda ayırt edebilmneiz lazım.

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 24 Aralık 2014; 21:07:24 >
  • Okumadim ama amd kart ile nvdia kart arasinda masauatundeki renklerde oyunlarda cok farkediyor. Dikkatli biri rahatlikla gorebilir bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • potur kullanıcısına yanıt
    Ne gibi farklar var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Ne gibi farklar var?

Daha canli ve renkli amdnin ust seviye kartinida nvidia ninda kullandim yeni serileri inan amd cok daha canli ayni monitor ayni pc hemde olay rgb den kaynaklaniyor konuyu dedigim gibi okumadim amd de full rgb yapinca bariz bir fark var renklerde kac kisi senin gibi dedi bizzat gosterdim ki bu adamlar nvidia fanboyuydu bizzat inanmak istemediler ama gercek bu

• Aradaki farkı gördükten sonraki tepkileri ne oldu peki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 25 Aralık 2014; 10:50:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Aradaki farkı gördükten sonraki tepkileri ne oldu peki?

Monitorden kaynakli dediler nvidia isim yapmis dostum kartlari kotulemiyorum ama maalesef oyle adamlara bariz farki gosterdim hatta vayy senin monitor ne kadar guzel gosteriyor dediler ama inan monitoruk dandik yani

• Global rgb ayarını full rgb olarak seçtim ve oyunlarda gözüm siyah gördü.Ryse son of rome oyunu adeta film havasına büründü,masaüstü bile değişti.Meğersem Nvidia bize ne işkenceler çektirmiş şimdi daha iyi anladım.
  • ugurmurat360x kullanıcısına yanıt
    sanıyorum ki tv-hdmi kullanıyorsun. eğer dvi çıkışı varsaydı keşke öyle bağlasaydın diyecem. dvi her zaman full rgb veriyordu. hdmi larda da bu sayfanın en üst yorumunda açıkladım olayı.

edit: işkence falan yok, bu ayar gelmedende hdmi üstünden full rgb yi custom res. yaratılarak alınıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 25 Aralık 2014; 18:13:55 >
  • NVIDIA herkesin yılbaşını kutluyor arkadaşlar Hatta kartlarını beğenmeyip, kullanmayıp birde üstüne laf atanlarıda kutluyor.

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 25 Aralık 2014; 18:29:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

sanıyorum ki tv-hdmi kullanıyorsun. eğer dvi çıkışı varsaydı keşke öyle bağlasaydın diyecem. dvi her zaman full rgb veriyordu. hdmi larda da bu sayfanın en üst yorumunda açıkladım olayı.

edit: işkence falan yok, bu ayar gelmedende hdmi üstünden full rgb yi custom res. yaratılarak alınıyordu.

Plazma tv kullanıyorum.Malesef dvi giriş mevcut değl olsa zaten şimdiye çoktan denemiştim.Bir program vardı regedit ayarlarıyla oynayan onunla denemiş ama bir sonuç alamamıştım.Siyahıyla ünlü Pioneer plazmada bile Nvidia'nın birşeyinin eksik olduğu belli ediyordu ama nasip bugünlereymiş.Oyunlarda gerçek siyahı artık görebiliyorum.Çok önceleri denediğim bir lcd tv'de oyunlarda siyah anlamında iyi görüntü almış fakat lag yüzünden sıkıntıya düşmüştüm.Pioneer kuro plazmamın bluray ve Amd ekran kartı performansını görmesem plazmamdan şüpheye düşecektim.Demekki benim plazmada otomotik olarak limitli rgb seçilirken o an denediğim LCD tv full rgb olarak çalışmış.Tabi anlam veremediğim Amd ekran kartları tv seçmezken Nvidia'nın neden seçtiği ? yoksa odamı seçiyor bilgim yok ama şimdi anlıyorum ki Amd ekran kartlarım plazmamı hep full rgb olarak görmüş.Bu arada fps anlamında performans sanki biraz düştü gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 25 Aralık 2014; 20:46:14 >

• TV den de ayar çek o zaman (hdmi black level falan dedin normal e falan al) ta ki o üstteki 28 kutuyu ayırt edene kadar. AMD tv seçmiyor nvidia gibi yukarıda en üst yorumda anlattım durumu.

Bu arada registry ayarınıda çok önceden sağlıklı olmadığını söylemiştim... tek çözüm custom resolution dı ama artık gerek yok ayarımız var şimdi. Onca sene öyle kullanmana üzülmedim değil ama.
  • Kontrol panelden R9 290 ve GTX 970'i RGB olarak ve Dynamic range ayarını (0-255) yaptım sadece, ekstra kontrast veya renk ayarı ile oynamadım video ayarları için de aynı şeyi yaptım, görüntü keskinliği ve canlılık GTX 970'de daha iyi, R9 290'da kontrol panelden ne ayar yaparsam yapayım hafif bir blur'luk vardı, beyaz renk NVIDIA'da daha belirgin olduğundan detayları daha iyi veriyor, bazıları oynarken şikayet ettiklerini yazmış ama uzun kullanımda rahatsızlık veren aslında AMD kartlar. Bir zat var kendisi AMD'nin eşsiz AF ve görüntü kalitesi diye konu açmıştı, artık ne maksatla konu açtığını daha iyi anlıyorum.

Not: Siyahların olması gerektiği gibi görünmesi ve genel görüntü kalitesi için, kontrol panelden mutlaka RGB ve Dynamic range (0-255) ayarı yapılmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 27 Ocak 2015; 13:53:28 >

• İronik bir şekilde şu haberleri hatırladım:

Nvidia: AMD görüntü kalitesini düşürerek performansı arttırıyor!
    AMD, Nvidia'nın görüntü kalitesiyle ilgili iddialarına yanıt verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 27 Ocak 2015; 13:32:15 >

• olması gereken ayarı yapmışsın. şu an en doğal görüntüyü alıyorsun. hdmi bağlı sanırım senin monitör? o yüzden global rgb range ni full yaptın. nvidia panelden yine video için olan rgb range ide full yapmayı unutma.
    aynen bunlar en doğal görüntüyü veriyor işte... tabi monitörde defaultta ise ve kaliteli panel kullanıyorsa ips, pva gibi oyunlarda ya da başka bir yerde baş ağrıması falan ya da ne bileyim beyazlarda patlama olmaz, çünkü olabilecek en az siyahı ve en parlak beyazı alıyorsun (0 en siyah demek, 255 ise en beyaz).

@bocekgrafik: eskiden görmüştüm o haberi, (bu konuyla alakası yok) nvidia saçmalamış, öyle birşey olduğunu anlamak zor çünkü zaten amd de cevap vermiş biz test ettik aşağı yukarı aynı kalite veriyoruz gibisindne cevap vermiş.

edit: aynı şekilde renk ve parlaklık içinde aynı şeyi düşünüyorum... eğer ayarlar 0-255 yapılmışsa, sonuç aşağı yukarı aynı olacaktır her 2 marka içinde.. yukarıda arkadaş amd blurlu falan dedi de pek inandırıcı gelmedi bana o. bir ayar bozukluğu vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X-FI -- 27 Ocak 2015; 17:32:40 >

• X-FI X kullanıcısına yanıt
    Evet HDMI'dan bağlı, video içinde aynı ayarı yaptığımı mesajda yazmıştım. Ben çocukça marka fanatikliği yapmam ve gördüğümü söylerim, isteyen inanır istemeyen inanmasın NVIDIA'dan AMD'ye geçersen masaüstünde bile anlarsın aradaki farkı hemen, Blur miktarı AMD'de YCbCr iken daha fazla belli ediyor kendini, RGB iken yine var ama az. Mesele NVIDIA'nın dediği gibi görüntü kalitesini düşürmek değil, AF kalitesi ile alakalı bir durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 27 Ocak 2015; 17:47:51 >
  • YCbCr hiçbir zaman kullanılmamalı. Aklınızda yer etsin bu.
  • Arkadaşlar nwıdıa 310 m ekran kartı renk ayarlarını yapıyorum.Bilgisayarı açıp kapanınca bozuluyor.Bunun çaresini bilen varsa lütfen yardımcı olsun.
  • aşırı parlaklık sorunu nvidia da mevcut klasik renk ayarlarında soluklar kendini belli ediyor ama çok kolay bir ayar ile hem filmlerdeki renklerin canlılığını hemde oyunlardaki renklerin tam olarak kendini göstermesini sağlayabilirsiniz benim kullandığım ayarlar bu şekilde
    isterseniz sizlerde denebilirsiniz.

NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)
     NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH) NVIDIA Renk, Parlaklık, Dynamic Range (HDR TV, RGB RANGE, BIT DEPTH)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonquad -- 12 Şubat 2015; 1:51:32 >

• moonquad kullanıcısına yanıt
    hdmi ile mi bağlısın?
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    hayır hocam direk kablodan dönüştürücü kullanmadan dvi to vga ile bağlıyım altın uçlu ile
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.