Şimdi Ara

Nvidia Renkler istediğim gibi değil (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: m352

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tuna46

teşekkürler cevaplarınız için bu arada benimde gözüm fena ağrıyor bu monitöre 1-2 saat baktığımda gözler felç oluyor resmen ne önerirsiniz gözü fena ağrıtıyor ?

Kartın nvidiaysa çevrenden amd kart bulup dene göz ağrısı yaşayanların bulduğu tek çözüm amd karta geçmek

Ciddi saçmalamışsınız, ben 20 numara gözlük takıyorum. Doğuştan gelen bir problem. Gözlerim normal insanlara göre çok daha hızlı yorulur. Ama 10 senedir Nvidia kart kullanıyorum. İş gereği günde 8-10 saat pc başındayım. Yani söylediğinle alakası yok. Varsa bilimsel bir dayanağın vs paylaş bilelim.

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=96949300

Yorumlara baktım millet bildiğin astigmattan bahsetmiş. Hayır hiç mi düşünmüyorsunuz? Yurt dışında özellikle Amerika da faaliyet gösteriyorsan bunun çok daha azıyla adamın burnundan fitil fitil getirildiğini? Oto lastiği üzerinde "yemeyiniz" diye uyarı yazıldığını. Böyle bir durum şüphesinde bile onlarca dava açılır ve emin ol Nvidia bugüne çıkmazdı.

3-5 yönlendiric fanboy ve gözü bozuk arkadaşlar yazdı diye doğru demek değildir. Ha varsa iddialı olan gitsin dava açsın. Yemin ederim hayatı kurtulur.

Bak böcekgrafik arkadaşımız ne demiş:

Yeryüzünde bununla ilgili 2 konu var herhalde. İkisi de burda.

İkinci konunun linki de ilk mesajın sonunda.

Seni rahatsız etmiyor olması başkasını da rahatsız etmediği anlamına gelmez. O konuda kaç kişi yaşadığı sıkıntıları anlattı hepsini tek tek tanıyor musun da yalancılıkla suçluyorsun. Millet maxwelle akın akın geçip watt başına performansın keyfine vururken o konudaki çoğu kişi göz ağrısı sebebiyle parası olduğu halde geçemedi, bu durumda asıl marka hayranı sen oluyorsun nvidia'ya laf kondurmadığına göre.

O konuda çoğu kişi dediğin yarısı geyik yapıyor. Bu konu dışında başka kaynak göster oralardan inceleyelim.

Merak ediyorsan oku kaç sayfalık konu linkledim ilk sayfayı bile okumadan onlar geyik diyorsun. Şu an yorum yazdığın konuda bile benden başka üç kişi daha böyle bir durum olduğunu söylüyor ama sen hissetmediğine göre böyle bir şey olması imkansız senin dışında herkes yalancı ve marka hayranı çünkü Sauronun gözü var sende senin hissetmediğin hiçbir şey gerçek olamaz.

Valla forumda o kadar kör gözlü fanboy var ki böyle ortaya bir şey atıyorlar. Başka kaynak istiyorsun veremiyorlar. Ondan pek takmıyorum buralarda yazılanları. İddia eden sensin o yüzden desteklemesi gereken yine sensin.

Hissettiğim göz ağrısını sana hissettirebilecek bir cihaz henüz icat edilmedi. Sen bana o konudakilerin yalancı ve marka hayranı olduğunu ve böyle bir durumun gerçek olmadığını ispatlar mısın?

Sanirim ingilizce yazarsam anlayacaksin. Cunku turkce anlamadigin kesin. Bana baska kaynak sunar misin diuorum. Lafi geveliuorsun. Varsa baska bir kaynak at okuyalim. Daha acik nasil anlatilir?

bu sana son cevabım olacak, bu yorumdan sonra hala "siz körsünüz bende bir şey yoksa kimsede böyle bir şey olamaz" tavrını sürdürürsen cevap vermeye gerek duymayacağım.

gözlerim 20 numara diyen sensin sonra üstü kapalı bana ve rahatsızlık yaşadığını söyleyen kişilere kör gözlü yalancı fanboy diyerek hakaret ediyorsun. konuda böcekgrafikten kendin alıntı yapmışsın başka kaynak yok diye bunu bildiğin halde amacın laf yarıştırmak olduğu için bana başka kaynak göster diyorsun. okuyacağını zannetmediğim halde internette bulabildiğim birkaç şeyi mesajın altına yazdım.

sana linklediğim konuda neler yazdığını ısrarla okumuyorsun. ben sana kilit noktayı söyleyeyim : "herkes rahatsız olmuyor nvidia kartlarla, bazı kişiler rahatsız oluyor bunların da ortak noktası astigmat olmaları ve amd karta geçince rahatsızlıklarının geçmesi" ha bu demek değil ki her astigmat olan rahatsız oluyor, ya da sadece astigmatı olanlar rahatsız oluyor. sadece tespit edilen tek ortak nokta bu.

ben veya rahatsızlık yaşadığını söyleyen diğer kişiler sana nvidia kartların bizde göz ağrısı oluşturduğunu ispatlayamayız zira bunu ispatlamakla ilgili bir yöntem bulunduğunu zannetmiyorum. kaldı ki neden göz ağrısı yaptığını biz de bilmiyoruz konuyu okusaydın bunları da görecektin.

eğer böyle bir şey gerçek olsaydı nvidia tazminat öderdi, dava açanın hayatı kurtulurdu diyorsun. adamlar 970 ile tüketiciyi yanılttı ve hiçbir tazminat ödemedi hatta kartları iade bile almadı. (https://forums.geforce.com/default/topic/812687/nvidia-confirmed-there-will-be-no-compensation-repair-replacement-for-the-gtx-970-fraud-/ ) böyle ispatlaması zor hatta belki de imkansız bir şeye nasıl tazminat ödemelerini bekliyorsun? ya da kimin alanında çok iyi avukatlarla çalışması muhtemel milyar dolarlık koskoca şirkete dava açmasını bekliyorsun?

bana ingilizce yazmana gerek yok. sen önce önyargılarından kurtul, tanımadığın kişileri yalancılıkla suçlama. sana yalan borcum yok amd hissem de yok.

http://steamcommunity.com/discussions/forum/12/864956554543210079/
    Nvidia graphics? Just hurt my eyes?
    Just recently got my GTX 660 MSI which im very happy for, prior i had a Amd 6870 but now almost two days later my eyes, has started to... Lose focus if you could say that? Have anyone tried that before? i had no problems then my AMD Card was in.

http://www.overclock.net/t/1515723/same-monitor-new-computer-suddenly-getting-eye-strain
    Same monitor - new computer - suddenly getting eye strain?
    I have a Dell U2412M 24¨ monitor that i used to dock my gaming laptop into (Radeon 6900m video card). Just bought a new gaming rig with a GTX770 and suddenly the exact same monitor (using the exact same DVI-D cable) is giving me horrible eye strain after only 10-15 minutes use (both in game and on the desktop).

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=268930 (eski kartını yazmamış büyük ihtimalle amd)
    Video Card causing eye strain
    For some reason my 8800GT has been causing me some serious eye strain, whether on the desktop or in a game.
    I have no idea what it is. I've tried different resolutions, and settings.

https://steamcommunity.com/discussions/forum/11/616189742923931105/
    GPU sharpness differences
    Is there an difference in the sharpness of Nvidia and AMD GPU's? My GTX 770 gives me eyestrain and I'm wondering if it's a faulty card or what...my older ATI HD 6870 seems sharper, tested it just today.

quote:

Orijinalden alıntı: EmuMaster

Aynı olayı bende yaşadığım için biliyorum.Monitörden ne kadar ayar çekersen çek fayda etmiyor.

650 ti boost zamanında tatil günlerinde 5-6 saat oynayınca kafa kaldırmıyordu sol gözde ağrı başlıyordu.280x'e geçtikten sonra aynı süre hatta daha fazla sürede ise zerre ağrı falan olmadı.

Tekrar gtx 970'e geçince bırak oyunları bir kenara , masa üstündeki renklerden tut donanımhaberde yorum okumak bile tekrar eziyet olmaya başladı.Özellikle uzun süre amd kullandıktan sonra nvidia'ya geçince hissediliyor bu durum.

Ha bu arada söyleyeyim kimsenin kafası karışmasın pc'mde tek değişen bileşen ekran kartı.Monitör bile hep sabit.

quote:

Orijinalden alıntı: klement

Hocam zaten mesele burda başlıyor 10 yıldır renk kayıplı karta gözleriniz alışmış normalize geldiği için milletin tabiriniz ile gözü bozuk bi kaç arkadaşın bu şekilde test edin ederek sorguladığı durumu garipsemissiniz ilginç burda mesele dava meselesi değil millet dünyayı kurtarmiyor burda hayatı olan göz yorgunluguna sebep olduğunu dile getiriyor...Tabi burda normal kavramı size Gore 10 yıllık nvidia kart kullanmak diğer gözü bozuk arkadaşlar için ise en az 10 (ortalama) yıl kullanıp nvidia karta gecisi sırasında yaşanmasıdır...E buda bayağı bayaği bir toplumsal anket manasına geliyor...demek istediğim sizin gozlerinize normal gelen olgu diğer kullanicilarin yaşadığı sıkıntıyı açık etmiyor.hukuki süreç ile uğraşan insan zaten gelip burda derdini anlatmaz gerçekçi olmak lazım biraz....

Dur bakalim zamanim oldugunda bendr bakacagim. Gerekirse nvidiaya mail atip bilgi isteyecegim.

Burada Intelden bahsedilmiş.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1758285/intel-graphics-hurt-eyes-led-displays.html

Burada da en başta Windows un kalibrasyon uygulamasıyla veya başka bir uygulamayla kalibre edeilmesi gerektiği söylenmiş.

https://forums.geforce.com/default/topic/486237/geforce-basics/graphic-card-ruining-eyes-33-my-new-geforce-graphic-card-is-killing-eyes-33-33-/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 26 Nisan 2016; 16:01:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.