Şimdi Ara

Nvidia Renkler istediğim gibi değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar.Casper monitörüm var ve nvidia ekran kartım var 3gb özelliğe sahip ama ben bir türlü renk ayarı yapamadım yaklaşık 2 yıldır istediğim rengi bulamadım.Renkler koyu değilde biraz açık gibi ve yeşil renk tam belli olmuyor ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

• monitoru degistir diyecekler muhtemelen ama amd kart kullanan kimse yok mu cevrende bir de ona bak.
  • Hocam 2-3 Yıl Önce bu sorunu Dile Getirsen O zaman da Yardımcı olunurdu...Burda Bazı Nvidia kullanıcıları Sana grafik arayüzünden Bi kaç ayar değiştir diyecek Gözüne Yine farklı gözükür Amd kartlarda renkler daha Gerçekçi oluyor genelde....Bayağıda konu açılmıştı bi bak Belki Sorunun düzelir...

Eski konulardan:
    http://forum.donanimhaber.com/m_75251432/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuna46

Merhabalar.Casper monitörüm var ve nvidia ekran kartım var 3gb özelliğe sahip ama ben bir türlü renk ayarı yapamadım yaklaşık 2 yıldır istediğim rengi bulamadım.Renkler koyu değilde biraz açık gibi ve yeşil renk tam belli olmuyor ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar.

Monıtorle alakalı kardesım. Bendede casper var.

1600x900 cozunurluge alınca renkler dogal hale gelıyor.

Ama 1080p de renkler berbat deneye bılırsın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia denetim masasından çözünürlükle alakalı ayarlara bak orada sınırlı rgb (16-255) yazan yeri tam rgb (0-255) yazan seçenek ile değiştir. Monitörle alakası yok bunun nvidia fabrika çıkışlı bu renk aralığında geliyor. En belirgin yanı siyahların gri gözükmesi.

• aynen hocam ben bu ayarlardan bahsediyorum bir türlü doğrusunu bulamadım yoksa birdefasında renkleri iyi ayarlamıştım sonra tekrar bozudum dediğinizi yapayımda başka bir ayar biliyor musunuz o kısımda ?
  • bende nvidia var ve ayarlar ile ilgili amd ile ne alakası var onu anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • klement kullanıcısına yanıt
    bu konuyu incelemiştim.Teşekkürler cevabınız için.
  • quote:

aynen hocam ben bu ayarlardan bahsediyorum bir türlü doğrusunu bulamadım yoksa birdefasında renkleri iyi ayarlamıştım sonra tekrar bozudum dediğinizi yapayımda başka bir ayar biliyor musunuz o kısımda ?

Dijital çözünürlük falan yazıyordu menünün sol tarafında sanırım oradan ayarlanıyordu, uzun süredir nvidia kart kullanmadığım için unuttum ama rgb kısmından eminim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herolay kullanıcısına yanıt
    zaten monitör en yüksek 1600x900 çözünürlüğünü destekliyor.Buna rağmen renklerde sorun algılıyorum
  • biliyorum o kısmı hocam sadece rgb kısmını tam(0-255) yapmam yeterlimi başka ayar yapmama gerek var mı
  • nvidia cözünürlük ayarlarinda renk formati RGB yerine "YCbCr444" gibi bir secenek varsa onu bir dene. bende bu sekilde renklerin bu sekilde daha canli oldugunu düsünüyorum, rgb de hafif solukluk var gibi sanki. RGB de "sinirli" dinamik yerine tam renkleri kullanmakta belki cözüm olabilir
  • quote:

biliyorum o kısmı hocam sadece rgb kısmını tam(0-255) yapmam yeterlimi başka ayar yapmama gerek var mı

Evet sadece onu yapman yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

nvidia cözünürlük ayarlarinda renk formati RGB yerine "YCbCr444" gibi bir secenek varsa onu bir dene. bende bu sekilde renklerin bu sekilde daha canli oldugunu düsünüyorum, rgb de hafif solukluk var gibi sanki. RGB de "sinirli" dinamik yerine tam renkleri kullanmakta belki cözüm olabilir

Aynen bende devamlı böyle YCbCr444 kullanıyorum ama genede AMD gibi canlı olmuyor.
  • o zaman acaba monitorun de mi etkisi var cünkü ati hd3870 i bir ara takmistim fantezi amacli ama hic fark hissetmemistim, heralde benim gözlerde gitti

zaten sag gözle sol gözüm arasinda renk ton farki hissediyorum, sag göz renkleri daha sicak, sol göz renkleri daha soguk algiliyor
  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Etki ediyor çünkü ayarları yaparken geçişler hissediliyor. Monitörüm DELL IPS panel bide parlak ekran.
  • Amd nin renkleri gerçekten çok daha canlı. Zamanında giriş seviyesi bir amd kart kullanıyordum. Daha sonra nvidia bir kart aldım. Renkler cidden kötüleşmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: dualcoreyhy

Amd nin renkleri gerçekten çok daha canlı. Zamanında giriş seviyesi bir amd kart kullanıyordum. Daha sonra nvidia bir kart aldım. Renkler cidden kötüleşmişti.

Üstte bahsettiğim ayarı yaparsan hemen hemen aynı oluyor renkler. Ama nvidia kullanırken göz yorgunluğu oluyorsa amdye geçmek dışında yapabilecek hiçbir şey yok. Güneş parlaması ve patlama sahnelerinde göz rahatsızlığı hissediyorsan anla ki gözlerin yoruluyor. Özellikle astigmat olan kişiler hissediyor bunu forumda tartışma konusu var bununla ilgili

• Benim monitorde nvidia kartlar amd ye gore dqha fazla yesil gosteriyor. Yani baska monitorle bi dene.

• teşekkürler cevaplarınız için bu arada benimde gözüm fena ağrıyor bu monitöre 1-2 saat baktığımda gözler felç oluyor resmen ne önerirsiniz gözü fena ağrıtıyor ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.