Ryzen 7000 testinde Modart PC 3090 ile Cyburpunk da 12900K da 7900X de oyunda 600W cekiyor dedi. 3090 oyunda 600W cekiyorsa 4090 800WE cekse ve bir kisi gunde 5-10 saat oyun oynasa Elektrik faturası ne gelir acaba? |
NVIDIA RTX 4000 Serisi (12. sayfa)

-
-
-
4080-4090 alacak insan gidip adaptörle bu kartları kullanırsa biraz komik olur ne yalan söyleyeyim. Örnek olarak 20-50bin arasında karta verebiliyorsanız 5bin e de psu alın bir zahmet değil mi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ATX 3.0 PSU'lar ne durumda, model çeşitliliği olarak.
-
En sağlıklı sonucu Wattmeter ile alırsınız. Onda da birim fiyat girip hesaplama var.
Aylık tüketimi net olarak çıkartırsınız.
-
Seasonic vertex modelini çıkarıyordu. Alınacaksa bu alınmalı bence. Psu denildiğinde benim aklıma ilk seasonic gelir. Msi, asus gibi markaların da modelleri var ama ben tercih etmezdim. Allah bilir hangi alt markaya yaptırdılar ürünlerini
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 27 Eylül 2022; 12:5:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dolar böyle artışa devam ederse kart çıkana kadar 30-60 bin olacak
-
Öyle olacak gibi hatta her an yeni bir kur atağı gelebilir
İnsanlardaki psu çalıştırsın yeter deyip dandik psu lara tav olma düşüncesini cidden anlamakta zorlanıyorum. Tr gibi her şeyin fiyatının uçtuğu bir ülkede bas parayı al en iyisini 4-5 nesil kullan. Ucuz olanı alıyorlar sonra yetmeyince yeni dolar kuru üzerinden fiyatların uçtuğu bir başka alt model alıp hem ekstra para veriyorlar hem de verimliliği ve kalitesi ilk alacağı psu ya göre düşük oluyor. Corsair 1600w titanium alanlar mesela kaç senedir aynı psu ile devam ediyorlar. Ax850 golden kullandım 7 sene götürdü beni üstüne gidip 2.el de sattım o kadar kaliteli bir psuydu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
guru3d.com
GeForce 517.48 WHQL driver downloadhttps://www.guru3d.com/files-details/geforce-517-48-whql-driver-download.htmlYeni sürücü yayınlandı. Overwatch 2, Microsoft Flight Simulator DLSS desteği ekliyor. Ayrıca Windows 11 22H2 güncellemesinde performans sorunu oluşmaması için bu sürücü ile birlikte gelen GFE yazılımının kurulması gerekli.
-
Anladığım kadarıyla Corsair ATX 3.0 olmayan PSU lar için özel kablo geliştirmiş, umarım TR'de de görürüz en azından yeni PSU almaya gerek kalmaz
-
Bu kabloyu yurtdışından vs getirtip kullanacaksınız.
https://www.corsair.com/ww/en/psu-cable-compatibility
Buradan da sahip olduğunuz psu da type 4 - pcie desteği varsa kullanabilirsiniz demek oluyor bu.
-
GPU beraberinde gelecek çeviriciyle aynı mantık. Bu sadece direkt PSU dan alacak. Diğeri Extension olmuş olacak.
-
İntel' in DLSS ve FSR a alternatif olarak geliştirdiği XeSS teknolojisi artık oyunlara gelmeye başladı. Bu özelliği destekleyen ilk oyunda Shadow of The Tomb Raider oldu. Aynı zamanda DLSS 2 destekleyen oyuna XeSS güncellemesi gelince DLSS ile farkına bakmak için indirip hızlı birer benchmark yaptım. XeSS performans, dengeli, kalite ve ultra kalite olarak 4 farklı kalite seçeneğine sahipken DLSS ise Ultra Performans, Performans, Dengeli ve Kalite olarak seçilebiliyor. XeSS in Ultra Kalite ve Kalite modları doğal çözünürlüğe çok yakın bir kalite sunarken performans olarak DLSS ten daha geride ama herhangi bir özel gereksinim içermiyor ve açık kaynak kodlu olduğu içinde eski kartlardada kullanılabiliyor aynen FSR da olduğu gibi. XeSS henüz yeni bu nedenle optimize edilecektir ama şu an DLSS e bir yeni rakip daha geldi. Oyuna sahip olanlar indirip performans değerlerine bakabilirler.
-
-
Hocam desteğiniz için teşekkür ederim :)
-
Güzel bir kıyaslama olmuş emeğine sağlık. Yeni kartın nimetlerinden yararlanmak lazım
-
Şunları izliyorum bu aralar
Seasonic 1600W Titanium Prime
EVGA GQ 1000W Gold
EVGA Supernova 1600W Platinum
Seasonic 1000W Platinum Prime
Ama alır mısın dersen almam yüksek ihtimal. CoolerMaster v1000 platinum vanguard kullanıyorum sistemde i9 9900k ve 3080 mevcut .4080 16 gb ile günceller kullanırım.DDR5 tam olgunlaşsın komple sistemi güncellerim.
-
Seneye bu vakitler DDR5 olgunlaşmış olur. Yani alınabilir seviyeye gelir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X