Şimdi Ara

NVIDIA RTX 4000 Serisi (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
44
Favori
43.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ryzen 7000 testinde Modart PC 3090 ile Cyburpunk da 12900K da 7900X de oyunda 600W cekiyor dedi.

3090 oyunda 600W cekiyorsa 4090 800WE cekse ve bir kisi gunde 5-10 saat oyun oynasa Elektrik faturası ne gelir acaba?

• huso kullanıcısına yanıt

bi sitede buldum ne kadar doğrudur bilemem ama aşağı yukarı bu civarlardadır herhalde

NVIDIA RTX 4000 Serisi

resim neden bulanık çıkıyor hiç bir fikrim yok. günde 5 saat,haftada 7 gün, 800watt tüketen pc aylık tüketim bedeli yaklaşık 280tl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi takami59 -- 27 Eylül 2022; 12:1:1 >
  • 4080-4090 alacak insan gidip adaptörle bu kartları kullanırsa biraz komik olur ne yalan söyleyeyim. Örnek olarak 20-50bin arasında karta verebiliyorsanız 5bin e de psu alın bir zahmet değil mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

ATX 3.0 PSU'lar ne durumda, model çeşitliliği olarak.

• takami59 kullanıcısına yanıt

En sağlıklı sonucu Wattmeter ile alırsınız. Onda da birim fiyat girip hesaplama var.

Aylık tüketimi net olarak çıkartırsınız.

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Seasonic vertex modelini çıkarıyordu. Alınacaksa bu alınmalı bence. Psu denildiğinde benim aklıma ilk seasonic gelir. Msi, asus gibi markaların da modelleri var ama ben tercih etmezdim. Allah bilir hangi alt markaya yaptırdılar ürünlerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 27 Eylül 2022; 12:5:9 >

Dolar böyle artışa devam ederse kart çıkana kadar 30-60 bin olacak NVIDIA RTX 4000 Serisi 

• Manyaqçocuk M kullanıcısına yanıt

NVIDIA RTX 4000 Serisi NVIDIA RTX 4000 Serisi 

Öyle olacak gibi hatta her an yeni bir kur atağı gelebilir

İnsanlardaki psu çalıştırsın yeter deyip dandik psu lara tav olma düşüncesini cidden anlamakta zorlanıyorum. Tr gibi her şeyin fiyatının uçtuğu bir ülkede bas parayı al en iyisini 4-5 nesil kullan. Ucuz olanı alıyorlar sonra yetmeyince yeni dolar kuru üzerinden fiyatların uçtuğu bir başka alt model alıp hem ekstra para veriyorlar hem de verimliliği ve kalitesi ilk alacağı psu ya göre düşük oluyor. Corsair 1600w titanium alanlar mesela kaç senedir aynı psu ile devam ediyorlar. Ax850 golden kullandım 7 sene götürdü beni üstüne gidip 2.el de sattım o kadar kaliteli bir psuydu.

• Yeni sürücü yayınlandı. Overwatch 2, Microsoft Flight Simulator DLSS desteği ekliyor. Ayrıca Windows 11 22H2 güncellemesinde performans sorunu oluşmaması için bu sürücü ile birlikte gelen GFE yazılımının kurulması gerekli.NVIDIA RTX 4000 Serisi 

• Anladığım kadarıyla Corsair ATX 3.0 olmayan PSU lar için özel kablo geliştirmiş, umarım TR'de de görürüz en azından yeni PSU almaya gerek kalmaz

• ookami O kullanıcısına yanıt

https://www.corsair.com/ww/en/Categories/Products/Accessories-%7C-Parts/PC-Components/Power-Supplies/600W-PCIe-5-0-12VHPWR-Type-4-PSU-Power-Cable/p/CP-8920284

Bu kabloyu yurtdışından vs getirtip kullanacaksınız.

https://www.corsair.com/ww/en/psu-cable-compatibility

Buradan da sahip olduğunuz psu da type 4 - pcie desteği varsa kullanabilirsiniz demek oluyor bu.

• ookami O kullanıcısına yanıt

GPU beraberinde gelecek çeviriciyle aynı mantık. Bu sadece direkt PSU dan alacak. Diğeri Extension olmuş olacak.

• İntel' in DLSS ve FSR a alternatif olarak geliştirdiği XeSS teknolojisi artık oyunlara gelmeye başladı. Bu özelliği destekleyen ilk oyunda Shadow of The Tomb Raider oldu. Aynı zamanda DLSS 2 destekleyen oyuna XeSS güncellemesi gelince DLSS ile farkına bakmak için indirip hızlı birer benchmark yaptım. XeSS performans, dengeli, kalite ve ultra kalite olarak 4 farklı kalite seçeneğine sahipken DLSS ise Ultra Performans, Performans, Dengeli ve Kalite olarak seçilebiliyor. XeSS in Ultra Kalite ve Kalite modları doğal çözünürlüğe çok yakın bir kalite sunarken performans olarak DLSS ten daha geride ama herhangi bir özel gereksinim içermiyor ve açık kaynak kodlu olduğu içinde eski kartlardada kullanılabiliyor aynen FSR da olduğu gibi. XeSS henüz yeni bu nedenle optimize edilecektir ama şu an DLSS e bir yeni rakip daha geldi. Oyuna sahip olanlar indirip performans değerlerine bakabilirler.NVIDIA RTX 4000 Serisi 

• Shadow of The Tomb Raider DLSS 2.4-XeSS Benchmark sonuçları( 4K En Yüksek Ayarlar, Ray Tracing Ultra)

DLSS 2.4 Kalite

NVIDIA RTX 4000 Serisi

NVIDIA RTX 4000 Serisi

XeSS Kalite

NVIDIA RTX 4000 Serisi

XeSS Ultra Kalite

NVIDIA RTX 4000 Serisi

DLSS Kalite-XeSS Kalite karşılaştırmasında DLSS açık ara önde ama XeSS henüz yeni, ayrıca XeSS 1 GB daha fazla ekran kartı belleği kullanıyor. Oyun 4K da 11 GB a varan bellek kullanımlarına ulaşıyor.NVIDIA RTX 4000 Serisi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 28 Eylül 2022; 4:4:0 >

Hocam desteğiniz için teşekkür ederim :)

• @Terminator T-800

Güzel bir kıyaslama olmuş emeğine sağlık. Yeni kartın nimetlerinden yararlanmak lazımNVIDIA RTX 4000 Serisi NVIDIA RTX 4000 Serisi 

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Şunları izliyorum bu aralar

Seasonic 1600W Titanium Prime

EVGA GQ 1000W Gold

EVGA Supernova 1600W Platinum

Seasonic 1000W Platinum Prime

Ama alır mısın dersen almam yüksek ihtimal. CoolerMaster v1000 platinum vanguard kullanıyorum sistemde i9 9900k ve 3080 mevcut .4080 16 gb ile günceller kullanırım.DDR5 tam olgunlaşsın komple sistemi güncellerim.

• Alkımm kullanıcısına yanıt

Seneye bu vakitler DDR5 olgunlaşmış olur. Yani alınabilir seviyeye gelir.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.