![]() Nvidia's RTX 4090 delivers a new level in graphics performance, to the point where there's an argument that in many/most gaming scenarios, you'll be hitting CPU limits - often, even at 4K resolution. In this review, we go into depth on what the RTX 4090 can deliver in the most punishing gaming graphics workloads, we examine its power consumption and efficiency, we look at image reconstruction, rasterisation and DLSS 3. Just how powerful is the RTX 4090? Find out here.
Join the DF Patreon for pristine video downloads, behind the scenes content, early access to DF Retro, early access to DF Direct Weekly and much, much more: https://bit.ly/3jEGjvx
Subscribe for more Digital Foundry: http://bit.ly/DFSubscribe
Want some DF-branded tee-shirts, mugs, hoodies or pullovers? Check out our store: https://bit.ly/2BqRTt0
00:00:00 Introduction
00:02:52 Tech Specs
00:03:50 Energy Consumption
00:05:31 The Founders Edition
00:06:55 1080p - Don't Bother
00:09:18 1440p - Still Hitting CPU Limits
00:09:52 Ray Tracing + Reconstruction Performance
00:16:29 DLSS 3 Frame-Rate Amplification
00:26:00 Rasterisation Performance
00:30:52 And Now, The Conclusion https://www.youtube.com/watch?v=glz5B-4IlKE&feature=youtu.be |
NVIDIA RTX 4000 Serisi (15. sayfa)

-
-
4090, TR satıcılarında listelenmeye başladı.
Marka Modele göre 40-50K civarında fiyatlar mevcut.
-
TPU incelemesine göre, 4090 STRIX OC yine sağlam iş yapmış.
32.6 dBa / 1330 RPM'de 62 Derece GPU, 70 Derece Hotspot ile şahane değerler
techpowerup
ASUS GeForce RTX 4090 STRIX OC Reviewhttps://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-4090-strix-oc/37.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Ekim 2022; 16:33:57 > -
Tuf 4090 (oc olmayan) ı az önce neweggden 39.500 e aldım vergi dahil. Strix 49 küsürdü aradaki 10bin liraya kesinlikle değmez.
-
İyi fiyat, hayırlı olsun diyelim.
Ama, garanti olarak Newegg 30 gün garanti sağlıyor biliyorsunuzdur sanırım.
Sonrasında üreticiyle baş başa bırakıyor. RMA'lık bir durumda ise, ABD veya Kanada'ya gitmesi gerekiyor ürünün.
Bir arkadaşımın böyle garanti macersaı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 12 Ekim 2022; 16:55:18 > -
Teşekkür ederim. Şans işi. Türkiyedeki fahiş fiyatları ödemek istemediğim için bu riski aldım sonuçta.
-
Gümrükte sıkıntı olur diyordu bazı arkadaşlar, kartın fiyatı 1500 euro üzeri olduğu için ithalat olarak değerlendirilmesi gerekiyor normalde.
* Customs policies vary globally. Additional charges for customs clearance may apply and must be paid by the recipients; Newegg has no control over these charges, nor can Newegg predict what they may be.
Böyle de bir uyarı var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katates Pızartması -- 12 Ekim 2022; 17:41:59 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba arkadaşlar,
Ortada hakaret olmadığı halde bir üyeye "yöneticiye hakaret" ettiği sebebiyle 4 gün ban vermeyi içine sindirebiliyor musunuz çok merak ediyorum.
Bana 1-2 hafta önce bazı üyelerin savunulmadığını da pm olarak yazan sizsiniz. Neyse ki forumun aynı forum olarak devam ettiğini ve bazı "objektif olmaktan uzak" üyelerin tarafınızdan korunduğunu bana tekrar hatırlattığınız için teşekkür ederim.
Bu da bu konu hakkında son mesajım olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Ekim 2022; 17:37:20 > -
Soğutma olarak en iyi 4090 kartı suprim x liquid(aio) sonra da strix gözüküyor. Strix aio olmamasına rağmen suprim x liquid egöre 250$ daha pahalı. Strix kartı aio lara yetişen dehşet soğutmalı bir kart olmuş. İlk defa bir hava soğutma kartın(noctua edition hariç) aio ya bu kadar yetiştiğini görüyorum. Bence tuğla gibi kart yerine 4090 suprim x liquid alınmalı.
Ama kartları almadan önce en az 4k ekran için bütçe ayırmayı unutmayın. Bu kartı 1080p-1440p 144hz ips-va-tn gibi panellerle kullanıp heba etmeyin.
Bu kartın hakettiği ekran oled panel 4k 120hz ekran olmalıdır.
Kartın mimari gelişimine bakılırsa eski 3090 a göre %40 daha az güç harcayıp %60 daha fazla performans veriyor. Yani p/w da bir gelişme var.
4080 kartların fiyatları o kadar yüksek ki 4090 en azından verdiğiniz fiyat farkına değecek bir performans sunuyor. Bu 4080 lerde yok. O sebeple 25-30bin verdikten sonra 40-45bin lere çıkıp 4090 almak daha mantıklı olabilir.
Edit: Ben olsam aorus 4090 extreme 360mm aio olan modeli beklerdim ama daha incelemesi yok galiba.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Ekim 2022; 17:50:46 >
-
Yarım saat önce incehesapta asus tuf rtx 4090 36500 civarına gördüm stok 2 adet idi. Ulan bu fiyat acaba ucuz mu pahalı mı, sanki ucuzsa ne yapacaksın rtx 3080 neyine yetmiyor buna şimdi 4k monitör lazım diye kendimle konuşurken stok bitti zaten:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam daha düşük fiyata tr de mevcut
www.itopya.com
ASUS TUF GAMING GeForce RTX 4090 24GB GDDR6X 384 Bit Ekran Karti | ITOPYAhttps://www.itopya.com/asus-tuf-gaming-geforce-rtx-4090-24gb-gddr6x-384-bit-ekran-karti_u20296 -
Herhangi bir sıkıntı olmaz. 1500 değil 150 euro artık özel ithalat limiti. Yani 150 euronun üstünde ne alırsanız alın özel ithalat yaparak getiriyorsunuz. Bunu da DHL sizin için yapıyor gerekli evrakları verdikten sonra. Ücreti de neweggden alıyorlar.
-
Evet ben de gördüm az önce fakat 1 adet acıbadem mağazada kalmış. O da bitince ne zaman gelir bilinmez :)
-
Neweggin dediğine göre fazla ücret çıkarsa alıcıdan istenir deniyor.
-
Yanlış sayfadan bakıyorsunuz. Yukarıdan türkiyeyi seçin.
-
Gelişmeleri paylaşırsanız memnun oluruz hocam. Kaça patlayacak bakalım totalde size :)
-
Totalde 39,528 liraya patladı. Ekstra herhangi bir ücret olmayacak.
International Shipping - Newegg Knowledge Base
Bu linkteki "You won’t be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the VAT/GST & Duty we estimated." ifadesine dikkatinizi çekerim. Geçen hafta 7000 lira değerindeki RAMlerimi de aynı şekilde 1 lira ödemeden çektim.
-
newegg knowledge base
International Shipping - Newegg Knowledge Basehttps://kb.newegg.com/knowledge-base/international-shipping/"Additional charges for customs clearance must be fulfilled by the recipient; Newegg has no control over these charges, nor can Newegg predict what they may be."
-
Yine aynı linkte ilk başlığın altındaki 2. paragrafın sonunda "Additional charges for customs clearance must be fulfilled by the recipient; Newegg has no control over these charges, nor can Newegg predict what they may be." var hocam.
-
Dostum anlamını bilmeden koyup duruyorsun bu yazıyı.
Tamamen farklı bir şeyden bahsediyor bu. Newegg de amazon gibi başka satıcıların ürünlerini listeleyebiliyor. O satıcıların ürünlerini listelerkenki prosedürden bahesiyor bu yazı.
Benim siparişim Newegg in kendi tarafından DTP (DDP) olarak geliyor. ₺33,404 lira karta ₺6,124 lira da Total Duty & VAT/GST olarak ben ödememi yaptım. Gerisi beni alakadar etmez. Bu böyledir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X