Şimdi Ara

NVIDIA RTX 4000 Serisi (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
818
Cevap
44
Favori
43.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanıcılar alıp test etmeden hemen alıp kullanmak bence pek mantıklı değil. Hele hele yurtdışından almak. 3000 serisi başlangıcında olduğu gibi sorunlar olursa ne olacak?

40bin tl verip garantisiz kart almak pek mantıklı gelmiyor bana.

En iyisi 1 ay daha beklemek. Hem amd kartları görmüş oluruz hem de bu sırada kartlarda kronik sorun olup olmadığı anlaşılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Ekim 2022; 18:15:7 >
  • defaulticus kullanıcısına yanıt

Yurt dışından aldığım ilk kart değil. İncelemeleri de ortada. Şu an kullandığım 6900XTden daha sorunlu olmasına da imkan yok bence. Lanet olsun AMDye.

• Juzam kullanıcısına yanıt

Ne sorunu yaşadınız 6900xt de merak ettim. Ben de 6800xt var bir kere siyah ekran yedim o da ddu ile çözüldü bir daha yemedim.

Sapphire nitro+ 6900xt kullanıyorum amazon japonyadan almıştım. 5800X ten 5800X3D ye geçtiğimden beri windowsta kart idle dururken siyah ekran ve display driver timeout alıp duruyorum. Oyun oynarken herhangi bir sıkıntı yok. DDU, format atıp 10 yüklemek, RAMleri değiştirmek dahil olmak üzere bir sürü şey denedim.

Aynısını 22.9.1 ile alıyordum sonra ddu kurdum tam bir daha olacak mı diye test ederken 22.10.1 geldi onu da kurayim bari dedim ve sorun kalmadı bende. Ama uzun süre mi açık bırakıyordunuz kasayı? 1-2-3 gün gibi?

Dediğim gibi 5800X3D yi taktığımdan beri var sorun. Yani yaz başından beri var diyelim. Gündüz çalıştığım için kasa kapalı. Akşamları açıyorum 4-5 saat . İnternette neden kaynaklanabileceğiyle ilgili yüzlerce şey okudum ve hepsini deniyorum aylardır. En son edge deki hardware accelerationdan kaynaklanıyor AMDnin umrunda değil diyen bir yazı okumuştum şimdi onu deniyorum 1 gündür sorun yok. Evde Nvidia shield var, oraya düzgün şekilde görüntü aktaramamak ta canımı sıktı. İyice soğudum karttan. Bir de performans olarak en az 2 katı olduğunu görünce 4090 almalıyım diye şartlandım. 4k monitör kullanıyorum, cyberpunk ı 35fps oynamaktan ta bıktım diye ekleyeyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juzam -- 12 Ekim 2022; 18:29:42 >

Evet edge den olabilir. Ben chrome kullandığımdan öyle bir şey ile karşılaşmadım. Yani kafam rahat olsun en azından daha az sorun yaşayayim whql sürücü desteğini daha çok alayim diyorsanız o zaman nvidia alarak doğru yapmışsınız. Hayırlısı olsun. Amd tarafı biraz çıtkırıldım çalışıyor orası öyle.

Biliyorum hocam anlamını ve ne demek istediğini yukarıda satıcılarla alakalı hiçbir ibare yok yani öyle bir şeyden bahsetmiyor.

reddit
    r/legaladvice - [TURKEY, USA CA]Newegg took my money to pay customs duties, import and sales taxes on my behalf but failed to do so, I'm getting charged for custom fees again.
    https://www.reddit.com/r/legaladvice/comments/6me01v/turkey_usa_canewegg_took_my_money_to_pay_customs

Attığım pdf'de de aynı şekilde tekrar belirtiyorlar.

Sizin ram'lerinizin geçmiş olması her şeyin geçeceği anlamına gelmiyor maalesef gümrük memuru dur dediği anda duracak durumdasın. Ekstra %40 ithalat için vergi çıkardığında da newegg bunu ödemeyecek. Denk gelmezse ürününün geçecek olması bunun her zaman böyle olacağı anlamına gelmiyor maalesef.

• 5800x3d nin dahi 1440p de bazı oyunlarda 4090 ı beslemekte sorun yaşaması...

Gpu 4k da gerçek gücünü göstermiş.

• Geçen seferki gibi bir kur dalgası, korona ya da mining yapılabilecek bir coin ortaya çıkmazsa beklemek en mantıklı seçenek olarak gözüküyor. Bakalım seçime kadar dövizi tutamazlarsa zaten gidici olurlar. O sebeple en azından seçime kadar biraz daha durgun fiyatlamalar olacağını düşünüyorum.

• Katates Pızartması kullanıcısına yanıt

Tamam haklısın. Kartım gümrükte patlayacak. 100 000 lira gümrük masrafı çıkacak sen de rahat edeceksin. Ok kib. bye

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Vatandan da daha ucuza bir zotac kapmış gibiyim. Ödemesini yaptım. Ama bir stokta var diyor bir yok diyor birkaç kere denemem gerekti. Eğer vatan siparişimi onaylarsa newegg i iptal ediyorum. Hadi bakalım.

Bence eski işlemciye geçip dene.

• Bu RTX 4000 serisinde DP 2.0 olmaması ve PCIe 5.0 olmaması bence büyük yanlış. AMD bu konu da avantajlı gibi.

Bundan sonra mining yok, GG o taraf. Öyle bir gücü kaldıracak bir piyasa yok şuan. İleride de zor.

• 4090 beklenildiği gibi fp32 de 82 tflop mu geldi? techpowerup göstergeleri doğru mu?

sanada forumd arkadaşlar güzelce anlatmış, sen terslemişsin.

koskcoa alman mindfactory.de ye dahi gelmemiş kartlar. bu kadar ısrarcı olmak pek işe yarar değil gibi.

• GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

4090 bile 4k RTX ile Cyber Punk'ta 40 fps verebilmiş. bu kartlar da o zaman gerçek 4k kartı değilse , 4k 120fps rtx biz hangi nesilde görücez?

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

Doğru kişiye cevap verdiğinden emin misin?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.