Şimdi Ara

NVIDIA Video Renk Kalitesi Artırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle İyi Günler Arkadaşlar Bende Daha Önceden Asus ATİ 5850 Ekran Kartı Vardı Ve Dün Zotac Gtx 560 Ekran Kartına Geçtim Ama garip Bir Sorun Var 5850 de videolarda hd filmlerde renkler daha canlı ve parlaktı 560 da ise daha koyu gözüküyor 5850 den önce gtx 260 kullanıyordum ve ondada aynı sorun vardı oyunlarda ise 560 gerçekten süper özellikle crysis 2 dx 11 de görüntü muhteşem ama bir türlü filmlerde ati de olan canlılık ve parlaklıgı yakalayamadım bunun için bir ayar varmı acaba Monitör samsung xl2370 led birde bi sorunum daha var ekran kartını Dvı den bağlayınca gom player km playerda renk çok beyaz oluyor media playerda normal gözüküyor HDIM den bağlayıncada hepsinde düzgün gözüküyor birde bunu düzeltmenin yolu varmı yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler..

• Yapay Zekanın Yanıtı

NVIDIA ekran kartlarınızla video izleme deneyiminizi geliştirmenin birkaç yolu vardır. NVIDIA Kontrol Panelindeki "Renk Ayarları" bölümü, ekranınızın renk gamını, kontrastını ve diğer ayarlarını özelleştirmenize olanak tanır. Bu ayarlarla oynayarak, canlı, gerçekçi ve göz alıcı videoları deneyimleyebilirsiniz.

NVIDIA'nın Renk Ayarları bölümü, aşağıdakiler dahil olmak üzere çeşitli seçenekler sunar:

• Dinamik Aralık: Bu ayar, görüntülerin parlaklığının ve kontrastının aralığını ayarlar. Daha yüksek bir dinamik aralık, daha gerçekçi bir görüntüleme deneyimi sağlar.
    • Renk Gamı: Bu ayar, ekranınızın görüntüleyebileceği renk aralığını belirler. Daha geniş bir renk gamı, daha canlı ve gerçekçi renkler üretir.
    • Kontrast: Bu ayar, en açık beyaz ve en koyu siyahlar arasındaki farkı ayarlar. Daha yüksek bir kontrast, daha net ve belirgin görüntüler sağlar.

En iyi renk kalitesi için aşağıdaki NVIDIA Renk Ayarları önerilir:

• Dinamik Aralık: Tam
    • Renk Gamı: Geniş
    • Kontrast: %75-85

Bu ayarları ekranınıza ve kişisel tercihlerinize göre ince ayar yapabilirsin. NVIDIA Kontrol Panelinde "Masaüstü Renk Ayarlarını Yapılandır" seçeneğine giderek bu ayarlara erişebilirsin.

NVIDIA Renk Ayarlarını optimize ederek, video izleme deneyimini önemli ölçüde artırabilir ve filmlerin, TV şovlarının ve diğer video içeriklerinin canlılığının ve gerçekçiliğinin tadını çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şu ayarları bir deneyebilir misin?
    Nvidia Denetim masası > Video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 17 Kasım 2011; 14:14:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Resident

Şu ayarları bir deneyebilir misin?
    Nvidia Denetim masası > Video

Cevap İçin Teşekkürler Ayarları Yaptım Görüntü Biraz Daha Güzelleşti Ama ATİ ninki Kadar Olmadı ATİ ve NVİDİA Arasında Video Kalitesinde Fark Oluyormu normalde ?

• hocam çok eskiden vardı öyle şeyler görüntü kalitesi farkları vs tabi ozamanlar safkan ati idi kartlar şimdilerde pek öyle fark mark yok geçen aylarda nvidia öyle bi tez atmıştı ortaya ama kendi görüntü ayarlarının daha iyi oldugu konusunda yani anlayacagın kişisel ve pisikolojik bi durum .........
  • @llserdarll

Ati ve Nvidia da TINT , Digital vibrance ve Gama farkı vardır. Genelde Nvidia daha yüksek Gama lı ve vibrance ı düşük profil kullanır. Bu yüzden renklerin alındığı referans farklı olunca görülen de farklı. Benim ekran görüntüsünü verdiğim ayarlar kendi monitörüme göre yaptığım referans , ayrıca renk düzenini de değiştirmek gerekiyor. Her sisteme göre farklı malum o yüzden sadece ekrandaki değişiklikleri verdim.

Kendiniz de şunları yapabilirsiniz:

- Windows renklerinde monitör profili ICC ayarı yapabilirsiniz
    - Yukarıdaki ilk resimde renk tonu atarı var 3. kaydırmalı olan. Onu ufak ufak değiştirebilirsiniz.
    - Video oynatıcının kendi renk ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Kısacası elinizde ayarlar olduğu sürece istediğiniz hedef görüntüye ulaşabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 17 Kasım 2011; 15:30:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Resident

@llserdarll

Ati ve Nvidia da TINT , Digital vibrance ve Gama farkı vardır. Genelde Nvidia daha yüksek Gama lı ve vibrance ı düşük profil kullanır. Bu yüzden renklerin alındığı referans farklı olunca görülen de farklı. Benim ekran görüntüsünü verdiğim ayarlar kendi monitörüme göre yaptığım referans , ayrıca renk düzenini de değiştirmek gerekiyor. Her sisteme göre farklı malum o yüzden sadece ekrandaki değişiklikleri verdim.

Kendiniz de şunları yapabilirsiniz:

- Windows renklerinde monitör profili ICC ayarı yapabilirsiniz
    - Yukarıdaki ilk resimde renk tonu atarı var 3. kaydırmalı olan. Onu ufak ufak değiştirebilirsiniz.
    - Video oynatıcının kendi renk ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Kısacası elinizde ayarlar olduğu sürece istediğiniz hedef görüntüye ulaşabilirsiniz.

Bende Kartta Sorun Vardır Diye Korkuyordum Görüntü Kötü Değilde Biraz Daha Koyu onuda ayarlardan halledebilirim heralde kartta sorun olmasında gerisi önemli değil Görüntü Konusunda biraz takıntılıyım verdiğiniz ayarlarda dvı da beyaz gösterme sorunu çözüldü onun içinde çok teşekkür ederim görüntüde aşagıdaki gibi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.