|
NVMe M.2 SSD - Anakart sistem kurulumu (2. sayfa)
-
-
bendeki anakartın bios a bu özellik mod ile eklenebilir mi acaba ? her anakart için videoki gibi yapmak yeterli olur mu ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 21 Ekim 2019; 22:1:41 > -
verdiğim linkteki yorumlarda z77 anakartta mükemmel çalıştı demiş...quote:
Orijinalden alıntı: axelfoly
bende 960 nvmi ssd var pcie 4x adaptörümde var bunlarla ssd bağladım fakat dediğim gibi ssd sistemde görünmedi sadece disk yönetiminde görünüyor anakartın modeli p8 h77 m-le
adaptörüm şu :https://tr.aliexpress.com/item/33038379533.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.5bb24c4dkdbFbp -
zaten elemanlar eklemiş, ekleme yönteminide göstermiş,quote:
bendeki anakartın bios a bu özellik mod ile eklenebilir mi acaba ? her anakart için videoki gibi yapmak yeterli olur mu ?
nvme ssd + pci kartını ayarlayınca bende deneyeceğim...
Ben denemedim, yükleyecek olanlarda sorumluluk kendine ait.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDK -- 22 Ekim 2019; 22:22:31 > -
videoda biosa modu ekledikten sonra biosu yeniden adlandırıyor m6f diye ki anakarta göre bu değişecek muhtemelen bu adlandırma yapılmazsa sorun çıkar mı birde kullandığı anakartta flashback button ile güncellemeyi yapmış bendeki anakartta bu mevcut değil -
bu modlu bios işleminde başa gelecek bir hatada en kötü ne olabilir anakarttan mı olurum yoksa bios tekrar güncellenip kurtarılır mı , eğer kurtarılırsa bu yöntemi deneyeceğim -
yok mu bi bilen -
upquote:
bu modlu bios işleminde başa gelecek bir hatada en kötü ne olabilir anakarttan mı olurum yoksa bios tekrar güncellenip kurtarılır mı , eğer kurtarılırsa bu yöntemi deneyeceğim -
Dosya isminden bahseediyorsanız, dosya ismi etkilemez. Dosyanın içindeki veri önemli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
videoda özellikle anakarta göre yeniden adlandırma yaptığı için sordum ve yorumlarda da bazı kişiler kendi kartı için nasıl kısa ad verilir sorduğunu gördüm , bios update biraz riskli diye çekincem vardı , birde en kötü ihtimalle sistemde ne gibi sorun olur , cevap için tşk -
bios yazılımı bozulabilir tekrar yazan bulman yada servise yollaman gerek tabi servis eski modelle uğraşırsa -
-
parça falan yanmazda bios yazmak öyle kolay değildir biosa ne yazacağını bilmen gerek -
videoyu izledim ve o kadar zor olduğunu sanmıyorum uydu cihazı update etmekten bi farkı yok gibi -
sen bilirsin orasına karışmam yaparım diyorsan devam -
quote:
Orijinalden alıntı: MDK
bunu deneyen varmı -https://www.youtube.com/watch?v=xFFBHkeosUUtekrardan bi hort :) videoda max 4gb flash bellek kullanın demiş bende en düşük 8 gb mevcut bu bir sorun oluşturur mu acaba ?
-
-
bios uefi ama nvme desteği yok , clover dan bahsetmişken nasıl yani biraz detaylandırabilir misin
-
Cloveri çok araştırmadım benim sistem legacy bios olduğu için duet-refind usbsi hazırlamıştım. Mantık aynıdır. 2 yöntemdede bir usb belleğe veya bilgisayardaki harddiske aşağıda linkini vericeğim yöntemlerle bootable alan oluşturup bilgisayarı ilk burdan boot ediyorsun. Boot ettiğin ortamı sanal bios gibi düşünebilirsin. Bu sanal biosta senin orjinal biosunda bootable olarak göremediğin nwme diski görebiliyorsun. Cloverin sistemini dediğim gibi tam araştırmadım duet-refind dediğim yöntemde otomatikleştirebiliyorsun bu boot etme işini. Yani sen boot cihazını usb olarak kaydediyorsun biosa bilgisayarı açtıktan sonra önce usb bellekteki virtual bios açılıyor ondan sonra bu virtual bios otomatik olarak nwme diski boot ediyor. Bilgisayarın açılışını 10-15 saniye kadar uzatıyor bu bahsettiğim yöntem. Umarım anlatabilmişimdir.
https://www.win-raid.com/t2375f50-Guide-NVMe-boot-without-modding-your-UEFI-BIOS-Clover-EFI-bootloader-method.html @axelfoly
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 4 Kasım 2020; 0:40:44 >
-
Birde eğer bu yöntemi uygulayarak bootable bir usb oluşturursan imajını almanı öneririm ki öyle öneriyorlar. Yarın öbürgün flash bellek uçarsa veya hardiskinde oluşturduğun bootable alan uçarsa sistemi açamazsın ne olur ne olmaz diye başka bir yerde yedeğini utmakta fayda var özellikle bazen usb belleklerin nedensiz bozulduklarını düşünürsek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X