videodaki yöntemi deneyeceğim , bios yazılımı içerisine nvme desteği ekleyip direk biosdan m2 ssd boot etmek daha kolay gibi geldi eğer olmazsa senin söylediğin yönteme de bakabilirim , tşk |
NVMe M.2 SSD - Anakart sistem kurulumu (3. sayfa)
-
-
Hangisi kolayına gelirse. Dikkat et anakart biosunu uçurma dual bios yoksa uğraştırıcı olabilir. @axelfoly
-
security verification failed hatası verdi son çıkan bios sürümünü denedim olmadı bi öncekini denedim tekrar olmadı biosa modladım diye mi bu hatayı alıyorum bilemedim
-
Hem bios modlayıp hem clover mı deniyorsun ? Anlamadım daha detaylı açıklayabilir misin ?
-
sadece biosu modluyorum son sürüm bios dosyasını indirip uefi tool programıyla dosyayı açıyorum nvme modu biosa ekleyip kaydedip biosu update yapıyorum güvenlik doğrulama hatası veriyor aynı bios dosyasını hiç modlamadan yükleyeyim dedim o zaman hata vermeden bios güncellendi modu eklediğimde ise hata verdi
-
Senin anakart chipsetinde denenmiş bir yöntem mi ki bu denediğin ? Pek bir fikrim yok açıkçası video nerde bu başlıkta mı ? bir bakıyım videoya.
-
yok benim anakartta denenmemiş en azından yorumlarda deneyene rastlamadım ama farklı anakartlarda deneyip çalıştıranlar olmuş video bu
-
İzledim video yu. Flashback dediği o anakarta özgü bios güncellemek için bir program olması lazım. Mesela benim gigabyte anakartta qflash diye geçiyor. windows ortamında değilde bios ortamında yüklemek için benim anakarttaki qflash. Sen daha önce bios yükledinmi anakarta yüklediysen nasıl yükledin ? Senin anakartın modeline bakındım ama göremedim yazsana bir anakart modelini sana zahmet. Yanlız dediğim gibi yanlış bir bios dosyası yüklersen anakartın brick olma ihtimali yüksek uğraşırsın sonra. Modladığın biosu anakarta windows ortamında mı yazmaya çalıştın sen bios ortamında mı dosta mı nerde yazdığında o hatayoı verdi ?
Edit:yazdığın hatayı araştırdım biraz yanlış bios olduğu için verdiği bi hata bu sanırım. Ya modu yanlış yaptın ya mod senin anakartına uygun değil yada en başında modlamak için indirdiğin bios senin anakarta uygun değil anladığım kadarıyla. @axelfoly
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 4 Kasım 2020; 2:28:24 >
-
anakartım p8 h77 m-le bu hatayı biosu modladıktan sonra aldım , daha sonra aynı bios dosyasını modsuz yükledim sorunsuz bios yüklendi , yüklemeyi bios üzerinde ez flash kısmı var oradan yüklüyorum
edit: modlamayı hatalı yapmıyorum birebir videodaki gibi yaptım en az 4 kez denedim , bencede mod bu anakart uygun değil gibi ,biosun uygun olmama ihtimali yok dediğim gibi aynı biosu modsuz sorunsuz yükledim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 4 Kasım 2020; 2:32:9 > -
Hocam daha demin sana link attığım forumda bi başlıkta biri seninle aynı anakart sanırım modladığı biosu yazmak istediğinde aynı senin aldığın hatayı almış.Senin yönteminlemi modlamış o konuda emin değilim ama verilen tavsiye şu olmuş 'asusla iletişime geçip anakartın modelini belirtip nwme destekli bios konusunda yardım edebilirler mi diye sormasını önermişler.' @axelfoly
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 4 Kasım 2020; 2:40:9 > -
Mesaın linki: https://www.win-raid.com/t871f50-HowTo-Get-full-NVMe-support-for-all-Systems-with-an-AMI-UEFI-BIOS-168.html hemen ilk mesaj. senin anakartın modelinin sonundaki 'le' kodu hariç aynı anakart. Flachback muhabbetinden bahsetmis oda olmadığından. Benim anladığım bu mod flachback le bi nevi zorla yazılıyor. Yani bir şekilde bios yazma korumasını kaldırman lazım.@axelfoly
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m4shroom -- 4 Kasım 2020; 2:47:39 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X