Merhabalar Kingspec marka 512 GB NVMe SSD aldım fakat takınca bilgisayar açılışında Asus yazısı çıkıyor ve kalıyor Windows açılmıyor ve Anakartta Boot Device ledi sürekli kırmızı yanıyor.
Sistemim Anakart : Asus Z170-A İşlemci : i7 6700K Windows SSD : Corsair 240 GB Arşiv Disk : WD Blue 1 TB
Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Muhtemelen nvme diski taktığınızda ssd nizin takılı olduğu sata portu iptal oluyor. Sata portlarına takılı kabloların yerini değiştirin.
hemen deneyip yazacağım
sanırsam bununla alakalı fakat olmadı kitapcığını açtım ve m2 slotuna ssd taktığınzda sata express portlarını kullanır yazıyordu. Fakat benim ssd ve harddiski normal sata portlarına takılı. Sata portları 2-2-1-1 şeklinde sata express olarak 1-1 olan portları söylüyor. Benim ssd ve harddisk 2-(2)-1-1 parantez içine aldığım portlarda alt alta takılı.
quote:
Orijinalden alıntı: Master_Sergeant
Muhtemelen nvme diski taktığınızda ssd nizin takılı olduğu sata portu iptal oluyor. Sata portlarına takılı kabloların yerini değiştirin.
benimde şu şekilde bir sorunum var acaba yardımcı olabilirmisiniz? 1tb nvme ssd var ssd yi pc görüyor ama format atamıyorum pc açıldığında içine giremiyorum cmd üzerinden diskpart girip clean yapamıyorum, ssd nin ışığı yanıp yanıp sönüyor.
içinde windows 10 kurulu ama bilgisayar boot olmuyor.
Bende anlamadım pci-express'ten bağlayacam galiba sonunda inş. o işe yarar.
0rk0
kullanıcısına yanıt
Hocam şu an kullandığım nvme (adata sx6000 pro) imzamdaki sistemimde sorun çıkarıyordu. Sonradan öğrendimki bu nvme disk ryzen sistemlerde sorun çıkarıyormuş, sorunu düzelten firmware i yükleyince problem halloldu.
Hocam bende sırf bunun için güncelleyip son sürüm yaptım biosu . Bios sürüm özelliklerinde m2 sata portu uyumluluğu geliştirildi felan yazıyordu ama bir işe yaramadı.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme