Şimdi Ara

NVMe ve 970 evo hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan laptobumda 128 gb'lık bir SSD var ama kapasitesi yetersiz geldiği değiştireceğim almışken de iyisini alayım diye düşünüyorum ve 970 evo almayı düşünüyorum.Bu ssd bana uyumlu olur mu diye düşünüyorum şuanda ve ;

Bağlantı konusunda sıkıntı yok. Slotum 970 evo ile aynı büyüklükte(2280) , pci-e bağlantılı yani bu konularda sıkıntı yok.

Ancak 970 evo NVMe denilen desteği gerektiriyormuş bunu anakartın destekleyip desteklemediğini nasıl tespit edebiliriz ? NVMe hakkında pek bilgim yok ancak zaten şuanki ssdnin üstünde şu şekilde yazıyor ;

" PCIe Gen 3 / NVMe "

Yani zaten bendeki ssd de NVMe 'li yani anakart bu desteğe sahip diye düşünüyorum ? Yanlışsa lütfen düzeltin.

Mevcut ssdmin görseli aşağıdadır:

NVMe ve 970 evo hakkında

• Up
  • Kullandığınız cihazda Lite-On marka NVMe M.2 SSD takılı. 970 Evo, Evo Plus, Pro gibi NVMe M.2 SSD takarsanız çalışacaktır.
  • nvme: Non-Volatile Memory Express demek.sata ssd diyoruz ya bu da m2 ssd ama bunun da sata m2 ve nvme m2 olanı var.sata m2 ile nvme girişi farklı o yüzden nvme disk almanız gerekir.hiç bilemezseniz hızlarına bakın 500 küsür diyorsa satadır 1000+ ise nvme'dir.girişin olması uyacağı anlamına gelmez.makinenizin biosu önemli.casper hazır sistemlerde pcie girişi var her ekran kartı takılabiliyor ama her kartı kabul etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 12 Ocak 2020; 20:43:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.