Şimdi Ara

NX300 ve Lens hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Aynasiz bi makina almaya karar verdim ve ikinci el NX300 almayi dusunuyorum. Butcem suanlik 900-1000 civari. Oncelikle NX serisi hakkinda bilgi almak istiyorum almaya deger mi yoksa Sony Nex 5- F3 falan mi bakmaliyim? Yatirimi aslinda lenslere yapmak istiyorum. Malum ulkecek durumumuz ortada lens fiyatlari inanilmaz pahalanmis durumda. Samsung'un NX lensleride muhtemelen pahalidir diye dusunuyorum ( alirsam da ikinci el arastirip alacagim). 'Kesin almalisin' dediginiz Nx lensleri hangisidir mesela?

Son olarak aslinda biraz manuel lensler uzerinden gitmek istiyorum. Mesela portre lens olarak kesinlikle manuel bi lens dusunuyorum. Ayrica Nx icin uygun fiyatli manuel lens neler onerebilirsiniz? Genis aci olur tele olur makro olur portre olur farketmez. Arkadasimda Nex 6 vardi ve 1 haftaligina kit lensliyle kullanma fırsatım olmustu.Makina hosumada gitmisti fakat daha sonra Nex lenslerinin fiyatlarina bakinca hemen vazgectim Biraz uzun ve karisik oldu farkindayim fakat sizden kisaca f/p urunu manuel yada Nx lensi onerisi ve makina hakkinda bilgi istiyorum tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• NX300 alırken mutlaka mod tekerini kontrol edin. Makineyi açtığınızda kendi kendine mod değiştiriyor mu ona bakın. Bazı NX300 lerde böyle bir sorun olabiliyor.
    Samsung fotoğraf makinesi piyasasından çekildi maalesef. Lensleri mecburen ikinci el almanız gerekir.
    Fiyatını göz önüne alarak önerdiğim lensler :
    30mm 2.0 : Küçük olduğundan NX300 ile beraber bir el çanatsında rahatlıkla taşınabilir. Keskinliği gayet tatminkar. 2.0 diyaframı olduğu için portre için de kullanılabilir.
    50-200mm : Gün ışığında çok güzel sonuçlar aldığım bir lens. Keskinliği de gayet tatminkar. OIS yani titreşim engelleme özelliğine sahip. Odak uzaklığı sayesinde arka planı flu güzel portreler çekebilirsiniz.
    45mm 1.8 : Portre için tavsiye ederim. Netlemesi gayet hızlı. Keskinliği gayet güzel. 3D özelliği olan versiyonu da var ama gerek yok. 3D'nin modası geçti zaten.
    18-55mm : Günlük kullanım için ideal. Her ne kadar kit lens olsa da gün ışığında çok güzel sonuçlar veren bir lens. OIS özelliği var.

Diğer lensleri bulması zor ve fiyatları yüksek olduğundan yazmadım.

Portre için manuel lens yerine Samsung'un 45mm 1.8 lensini tavsiye ederim. 30mm 2.0 lensi tercih ederseniz ayrıca 45mm almayabilirsiniz.

• Çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: coldasice

NX300 alırken mutlaka mod tekerini kontrol edin. Makineyi açtığınızda kendi kendine mod değiştiriyor mu ona bakın. Bazı NX300 lerde böyle bir sorun olabiliyor.
    Samsung fotoğraf makinesi piyasasından çekildi maalesef. Lensleri mecburen ikinci el almanız gerekir.
    Fiyatını göz önüne alarak önerdiğim lensler :
    30mm 2.0 : Küçük olduğundan NX300 ile beraber bir el çanatsında rahatlıkla taşınabilir. Keskinliği gayet tatminkar. 2.0 diyaframı olduğu için portre için de kullanılabilir.
    50-200mm : Gün ışığında çok güzel sonuçlar aldığım bir lens. Keskinliği de gayet tatminkar. OIS yani titreşim engelleme özelliğine sahip. Odak uzaklığı sayesinde arka planı flu güzel portreler çekebilirsiniz.
    45mm 1.8 : Portre için tavsiye ederim. Netlemesi gayet hızlı. Keskinliği gayet güzel. 3D özelliği olan versiyonu da var ama gerek yok. 3D'nin modası geçti zaten.
    18-55mm : Günlük kullanım için ideal. Her ne kadar kit lens olsa da gün ışığında çok güzel sonuçlar veren bir lens. OIS özelliği var.

Diğer lensleri bulması zor ve fiyatları yüksek olduğundan yazmadım.

Portre için manuel lens yerine Samsung'un 45mm 1.8 lensini tavsiye ederim. 30mm 2.0 lensi tercih ederseniz ayrıca 45mm almayabilirsiniz.
    Bir sey daha sormak istiyorum ek olarak. Peki uygun fiyatli geniş açı olarak onerebileceginiz bir lens var mi? Manuel'de olabilir farketmez. Dediginiz 45 mm ve 30 mm güzel lenslermiş. Fiyat olarakta gayet uygun ama 30 mm altinda manzara fotoğrafçılığına uygun ne tür lensler vardir? Mesela Sony'de Nex icin 16 mm f2/8 lensi vardi bi ara. İyi bir lens olup olmadigini bilmiyorum tabii.

• quote:

Orijinalden alıntı: FaraziVKayra

Bir sey daha sormak istiyorum ek olarak. Peki uygun fiyatli geniş açı olarak onerebileceginiz bir lens var mi? Manuel'de olabilir farketmez. Dediginiz 45 mm ve 30 mm güzel lenslermiş. Fiyat olarakta gayet uygun ama 30 mm altinda manzara fotoğrafçılığına uygun ne tür lensler vardir? Mesela Sony'de Nex icin 16 mm f2/8 lensi vardi bi ara. İyi bir lens olup olmadigini bilmiyorum tabii.

Alıntıları Göster
    NX bayonet ve uygun fiyatlı olarak
    16mm 2.4 (Bir ara uygun fiyattı ama şimdilerde görmüyor ikinci el sitelerinde)
    16-50mm PZ(power Zoom) (2.0 diyaframlı 16-50mm S modeli var ama fiyatı yüksek)
    18-55mm (Günü kurtarır kötü bir lens değil bence)
    12-24mm (Fiyatı yüksek gelebilir biraz)

Bunlar arasından fiyatına göre 16-50mm PZ veya 18-55mm tavsiye edebilirim. İmkanınız el verirse ve bulabilirseniz 16mm ya da 12-24mm tavsiye ederim.

Forumda Samsung NX konu başlığı var oraya da bakabilirsiniz tavsiye almak için

https://forum.donanimhaber.com/samsung-nx-serisi-ana-baslik--70157069-696#-1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.