Merhaba arkadaşlar, Geçen ay Amerika'ya taşındım ve tüm parçaları satın alarak kendim bir sistem topladım. Toplama işlemini dün akşam bitirdim. 2 sorunum var. Birincisi cpu sıcaklığı çok yüksek. İşlemci üzerine çarpı şeklinde Arctic mx-4 termal macun sürdüm. Sıvı soğutucudan gelen sata kabloyu psu dan gelene, usb kablosunu anakarta bağladım ve diğer alt görselde olan 3 dişi girişi olan kabloyu da aio pump a bağladım, sol baştaki cpu fana da bağladım sonuç aynıydı. Radyatörü kasanın üst kısma monte ettim ve altına da fanı içerideki havayı radyatörden geçerek üst dışarıya verecek şekilde monte ettim. Ön tarafada yine NZXT marka 360mm dışarıdan içeriye hava monte edecek şekilde fan monte ettim. Türkiye'de iken 240mm ve daha ucuz bir model kullanıyordum ve sistem boşta iken 40 dereceyi bulmazdı. Şu an mevcut sistemim boşta 50-55 derecelerde geziyor, cpu stres test yaptım 95 dereceye çıktı. En son 4-5 sene önce sistem toplamıştım acaba yanlış bir bağlantı mı yaptım diyorum, parçalarıma ait videolar da izledim ama anlayamadım sorun nerede. Ayrıca bios monitor kısmında fan speed monitor u ignore yapmazsam da sistem açılmıyor. Diğer sorun ise Corsair 64 GB (2x32) Expo 6000Mhz ram aldım, biostan Expo enabled yapıyarak save yapıp çıkıyorum ama sistem açılmıyor ve bios a girmemi istiyor, bakıyorum expo disabled olmuş. Bios u da güncelledim, 6000mhz çalıştıramıyorum. Türkiye'den iken aynı ramlerin 2x16 gb expo kullanıoyordum ve 6000mhz çalıştırabiliyordum. Sorun nedendir ? Alt görsellerden de göreceğiniz üzere donanımsal sorun mu vardır, ben mi hata yapmışım ? Amerika'da Türkiye'nin aksine ürünleri kullanmışta olsa sorgusuz iade etme hakkım var, sorunlu bir parça varsa iade edip farklı alabilirim. Teşekkürler, selamlar. Sistemim; Asus Rog Strix X870-A Gaming Wifi AMD Ryzen 9 9950X3D Corsair 64 GB (2x32) Expo 6000Mhz Asus Tuf Gaming RTX 5070 Ti Samsung 990 Pro 4TB Hyte y70 touch kasa Asus Rog Thor 850W Platinum II NZXT Kraken Elite 360mm NZXT F360 RGB Core ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bildirim