Merhaba, başlıkta da belirttiğim NZXT'nin çok güzel görünen performansından da şüphe etmediğim sıvı soğutma sistemini markayı satan ne kadar firma varsa baktım, aradım, sordum yok. Arena'yı (markanın sözde TR Distribütörü) aradım gelecek mi, gelir mi diye sordum, mail attım nafile.. En son JumBum adlı sitede geç teslimat ürünü olarak görebildim (Geç teslimat dediysek abartmayalım 40 gün civarı) Bilen, duyan, gören var mıdır ürünü stoklarda görebilecek miyiz? Göremeyeceksek 80'lerde Almanya'dan akrabalara kot pantolon getirtildiği yıllardaki gibi bi Almancı akrabaya getirteceğiz artık... Soğutma sisteminin resmi site linkini, ürün isim-model numarasını ve görselini de şuraya bırakıyorum, şimdiden teşekkürler. NZXT Kraken Elite 360 RGB Liquid Cooler for AIO CPU - 360mm Radiator - F360 RGB Core Fan - 2.72" IPS LCD NZXT Kraken Elite V2 (2024) Model No: RL-KR36E-B2 (Black) nzxt NZXT | Kraken Elite 360 RGB | 360mm AIO w/ IPS LCD & RGB https://nzxt.com/product/kraken-360-elite-rgb< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RascH -- 20 Aralık 2024; 22:10:4 > |
NZXT Kraken Elite V2 (2024) AIO Ne zaman görebileceğiz?
-
-
Peki siz niye nzxt ye bu kadar takıldınız?
Sizin için verimlilik ve performans mı önemli yoksa sadece markacılık mı?
Valla sıvı soğutma çözümlerinde Arctic Liquid Freezer III'den başka marka modeli mantıklı bulmuyorum. Çünkü pompanın olduğu kısımdada fan var ve anakart soketinin etrafını vrmleri falanda soğutuyor. E uluslararası hardware ödülünüde aldı ve Alman firması. Daha ne olsun?
Nzxtlerde vrm soğutması yok diye biliyorum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kasa ve fanlarda da NZXT tercih ettiğim için, ufak bir ekosistem amacıyla çıktım yola ama baktım ki bu yeni versiyonu görsel olarak da çok başarılı, kararımı bundan yana kullandım.
Arctic’e gelince evet gayet performanslı ve de başarılı bir aio fakat marka ve segment yükseldiğinde hepsi birer “asetek” pompadan ibaret. Aradaki %5-7 fark için görselden ödün vermek istemedim.
Buradaki asıl eleştirim ülkemizde pc-oem büyük bir sektör olmasına rağmen basit birçok ürünü göremiyoruz bile, muhatap bulamıyoruz, yurt dışından e-ticaret ile getirtemiyoruz. Resmen rezillik.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen öyle. 2019 da ürün çeşitliliği inanılmaz fazlaydı şimdi doğru düzgün ne anakart bulabiliyoruz ne ram ne de başka donanımlar. İki dirhem tepe model x870e anakart getiriyolar stok bitiyor yenilenmiyor bile. Ürünlere bakıyosun hep 1-2 stok yok 5 stok. Ülkede gerçekten ürün bolluğu azaldı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen öyle hocam bu da çok sinir bozucu bir mesele, komik durumdayız.
Birer asetek pompa kullanan ürünler olduğu için ayrışma noktası olarak fanlar diyebiliriz. Performans farkı da bu yüzden oluşuyor. Kişisel bilgisayar olduğu için zevke göre parça seçimi en büyük avantajı.
Bu yüzden keyfinize göre alın ama arctic ürünlerinden de memnun kalırsınız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kesinlikle memnun edeceğinden şüphem yok ancak dediğim gibi görsel ve ekosistem meselesi, NZXT’den yana tercihe götürüyor beni. Bir de stok olsa, geleceğini bilsek daha güzel olacak.
Kaç ay oldu saymayı bıraktım artık bende güç kaynağı bekliyorum stoklara gelsin diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tahmin edeyim, Seasonic bekliyorsunuz?
Yalnız değilmişim FSP almaya niyetlendim ama cw sorunu denk gelebilme ihtimaline karşı vazgeçtim. İlave olarak core gc 650w kullanıyorum üst seviye ürün değil. Ne fanı rahatsız edici, ne cw var. 3 senedir taş gibi çalışıyor.
-
Valla hocam ihtiyaç yoksa, yeni sisteme geçmediyseniz kalsın, bozulana kadar -ki bozulacağını sanmam:)- devam. Ben yeni sisteme geçtim o yüzden her parçası istediğim gibi olsunculuktan böyle parça kovalayıp duruyoruz.
-
Güncelleme: Arena Bilgisayar mail ile şöyle bildirdi, "Merhaba, Ürün sorumlumuzdan alınan bilgiye göre, V2 serileri yeni piyasaya sürüldü, öncelikle 360mm olan modelleri getireceğiz.Beyaz ve siyah model şeklinde Ocak sonu partnerlerimizde satışta olacaktır."
1 ay kadar bekleyeceğiz..
-
Bende kaç aydır bekliyorum. En son stok durumu bir bu model var...
https://www.akakce.com/power-supply/seasonic.html
-
Darısı size hocam ne diyeyim..
Ürün incehesapta ve sinerjide stoklara girdi.
-
Beklediğin ürün bu ise 4700'e arctic lf iii 360mm - 5 bine 420mm versiyonu var. Bundan üç tane alırsın üstüne kebap parası kalır.
-
Eyvallah. Hocam bahsettiğiniz modeli ve muhtemelen şu an TR de satılan çoğu modeli deneyimleme imkanım olmuştur. Sıvı soğutmadan tek beklentim görsel olarak beni memnun etmesi ve kaliteli olması yoksa aradaki 3-5 derece farklar umurumda değil. Fiyatı 3-4 gündür takip ediyorum ama bence çok abartılı bir fiyat ve Türkiye'de kolay kolay satacağını sanmıyorum. O yüzden biraz daha bekleyeceğim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 1 Şubat 2025; 22:5:8 > -
Firma tarafından $300 satış fiyatı var. Yani düşmesini boşuna beklemeyin.
Ayrıca piyasada kaliteli 12v-2x6 güç kaynağı ararken nzxt buldum, baya bi araştırdım.TR piyasasında satılan en kalite psu NZXT C 2024 serisini buldum. Siz olmasaydınız Seasonic'i bırakıp nzxt markasını dikkate almazdım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X