Şimdi Ara

NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
792
Cevap
6
Favori
28.964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli dostlar bu soğutucunun soğutma performansı nasıldır acaba? Cooler master 212 hyper evo kullanıyorum .i7 8700k ısınmaya başlayınca yük altında fan sesi çoğalıyor haliyle..

Kaç derecede soğutuyor işlemci yük altında iken?sizce geçmelimiyim kraken x52 ye..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarabinsky Y kullanıcısına yanıt
    Sorgulamadan geç derim.

• Merhaba,

CAM uygulamasına her girmeye çalıştığımda aşağıdaki hataları alıyorum. Daha önce başına böyle bir şey gelen oldu mu?

OOM command not allowed when used memory > 'max memory'
    Redis server went away

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 29 Ekim 2018; 15:18:25 >
  • Pompa sorunu hala devam ediyor mu kronik bir şekilde?
  • yarabinsky Y kullanıcısına yanıt
    Bende X62 var baya iyi kendisi. boşta 34 35 yükte tam olarak hatırlamıyorum. ama ciddi bir sıcaklık yoktu.
  • Arkadaşlar merhaba pc toplama aşamasındayım 9600k işlemci için sıvı soğutma almayı düşünüyorum pek bilgim yok
    https://www.itopya.com/cooler-master-masterliquid-ml240l-rgb-led-fanli-240mm-islemci-sivi-sogutma-sistemi/

Nzxt x52 diğer iki soğutuya göre dahamı performanslıdır tavsiye ediyomusunuz yada bu bütçeyle 650 tl civarında başka tavsiyeniz olurmu şimdiden teşekkürler

• cherkes16 C kullanıcısına yanıt
    Merhaba yurtdisindan fazla ugrasma bozulursa sikintiya sokar seni. Forumun 2 el veya malum siteden nzxt x62 bak 5 sene garanti veriyorlar hem 2 el temizlerinden 600 700 bandindan.

• PanikAtak kullanıcısına yanıt
    Hocam kasam malesef 280mm için uygun değil o yüzden 240lık modellere bakıyorum 240mm hangi ürün tavsiye edersiniz

• cherkes16 C kullanıcısına yanıt
    240mm olanlarda baya alternatif var. Corsair Hydro Serisi H100i v2 240mm alınabilir veya temiz nzxt x52 de alınabilir.
  • m22 kullanan var mı acaba? forumda bi arkadaş x52 satıyor ama radyatörü çizilmiş biraz pek alasım gelmedi o yüzden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omara kullanıcısına yanıt
    Çizik ayrı yırtık ayrı sorun teşkil etmez ki ?
  • Arkadaşlar çok fazla mesaj var o nedenle fazla inceleyemedim;

Phanteks p400 S kasa
    + NZXT Kraken X62 sıvı soğutma sistemi
    + i7 7700k işlemci
    + MSI Z270 Pro Carbon anakart
    + MSI Gaming X Trio RTX 2080 ekran kartı
    kullanmaktayım ancak bir sorunum var sıvı soğutma sistemini yukarı takamıyorum çok dar bir alan kaldığı için.
    Arkaya eksoz olarak 12 cm'lik 1 Noctua, yukarı eksoz olarak 2 x 12 Fractal Design fanı taktım. kasanın önüne de emiş şeklinde önde fanlar içeri kısımda radyatör olacak şekilde kurulum yaptım, bu şekilde soğutmadan istediğim verimi alamıyorum.
    Kasa yan camı ve ön paneli kapalı şekilde Isı değerleri çok yükseldiği için (AAA oyunlarde 80-83 derece)Kasanın yan camını ve ön panelini söktüğümde ısı değerleri çok güzel şekilde düşüyor. (50-60 derece)

Bu nedenlerle radyatörü yukarı eksoz olarak takmak istiyorum içerden dışarı itiş şeklinde. Kasam buna elvermediği için anakartı büyük (ATX) olan ve radyatör ve fanlarını sorunsuz olarak üst kısma takabilen arkadaşların kasa tavsiyelerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

• NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma

Örnek olarak bir fotoğraf buldum. Üste fan takılabiliyor sorun olmuyor ama radyatör takınca fanlar anakarta kadar indiğinden takmak mümkün değil. Önden de radyatörün sıcak havası kasa içerisine gönderildiği için kasa içi sıcaklık çok artmış oluyor haliyle.
  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt
    Merhaba. kasa olarak çok ufak kalmış zaten ne yapsanız da fazla hava sirkilasyonu olmadığından ısınacaktır kasa. Tavsiyem full tower kasalardan almanız. İşlemci soğutucusunu her zaman üstte koymanız gerekli ön taraftanda kaç adet fan takabiliyorsanız taze hava içeriye üflesin 1 tane eksoz içeriden dışarıya atsın sistem bu şekilde verimli olabilmesi için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

Merhaba. kasa olarak çok ufak kalmış zaten ne yapsanız da fazla hava sirkilasyonu olmadığından ısınacaktır kasa. Tavsiyem full tower kasalardan almanız. İşlemci soğutucusunu her zaman üstte koymanız gerekli ön taraftanda kaç adet fan takabiliyorsanız taze hava içeriye üflesin 1 tane eksoz içeriden dışarıya atsın sistem bu şekilde verimli olabilmesi için.
    İlginiz ve cevabınız için teşekkür ederim full tower / Atx kasa almam gerektiğini biliyorum. Marka ve model önerisi istiyorum. Yukarı kısma sorunsuz olarak bu soğutma sistemini takan ve kullanan arkadaşların deneyimlerine, tavsiyelerine ihtiyacım olduğu için buraya yazdım.
  • Kay1PRuH kullanıcısına yanıt
    Thermaltake core v71 kullaniyorum 1 seneden beri. Ve hava akisi muaazzam iceride tower kasa oldugu icin.
    NZXT Kraken X42/X52/X62/X72 AIO Sıvı Soğutma

• Arkadaşlar merhaba,

2 yıldır kullandığım Kraken X61 sıvı soğutucumun pompası arızalandı sanırım. İşlemci sıcaklığım hızlı bir şekilde 90-95 derecelere yükseliyor. Sıcaklığı farklı yazılımlarla ve bios üzerinden kontrol ettim. Ayrıca sensör arızasına karşı elimi de pompanın üzerinde tutup fiziksel olarak da sıcaklık değişimini kontrol ettim. Sonuç itibariyle "lıkır lıkır" gelen sıvı sesinin olmayışından dolayı pompa arızası olduğunu düşünüyorum. İnternette okuduğum kadarıyla sata power kablosunda sıkıntı olabilir gibi geçmiş tecrübelerle karşılaştım. Pompa üzerindeki led'im ışık veriyorken, pompaya enerji geliyor diye düşünüp buna ihtimal vermedim, ancak her ihtimale karşı sata power kablosunu da değiştirdim. Ancak sonuç aynı...

Daha önce pompası arızalanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. 2 yıl önce Amazon.com'dan almıştım X61'i. Aşağıdaki linkte 6 yıl garanti diyor. Böyle bir süreç yaşayanlar nasıl garanti kapsamında tamir veya değişim yaptırdı acaba?

• sku kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Bu olay sogutucuyu tak cikar yaptiktan sonrami oldu?

• quote:

Orijinalden alıntı: sku

Arkadaşlar merhaba,

2 yıldır kullandığım Kraken X61 sıvı soğutucumun pompası arızalandı sanırım. İşlemci sıcaklığım hızlı bir şekilde 90-95 derecelere yükseliyor. Sıcaklığı farklı yazılımlarla ve bios üzerinden kontrol ettim. Ayrıca sensör arızasına karşı elimi de pompanın üzerinde tutup fiziksel olarak da sıcaklık değişimini kontrol ettim. Sonuç itibariyle "lıkır lıkır" gelen sıvı sesinin olmayışından dolayı pompa arızası olduğunu düşünüyorum. İnternette okuduğum kadarıyla sata power kablosunda sıkıntı olabilir gibi geçmiş tecrübelerle karşılaştım. Pompa üzerindeki led'im ışık veriyorken, pompaya enerji geliyor diye düşünüp buna ihtimal vermedim, ancak her ihtimale karşı sata power kablosunu da değiştirdim. Ancak sonuç aynı...

Daha önce pompası arızalanan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. 2 yıl önce Amazon.com'dan almıştım X61'i. Aşağıdaki linkte 6 yıl garanti diyor. Böyle bir süreç yaşayanlar nasıl garanti kapsamında tamir veya değişim yaptırdı acaba?
    https://www.amazon.com/gp/product/B00L0YLJJG
    Merhabalar, malesef amazon.com'dan herhangi bir garanti desteği alamazsınız. Öte yandan coraxalpha'ya ulaşıp şansınızı deneyin derim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

Merhaba. Bu olay sogutucuyu tak cikar yaptiktan sonrami oldu?
    Hayır. Eve gelip bilgisayarı açmamla oldu. Herhangi bir sök-tak olmadı. Sadece sorunu farkettikten sonra termal macunu yenilemek için pompayı çıkardım.
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.