Şimdi Ara

O/C sonrası birtakım anormallikler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

daha önce başka bir konuda attığım mesaj;

quote:

Orijinalden alıntı: rnsahin

bugün ilk defa overclock denedim ve sanırım oldu :)

i5 750 işlemcimi 3,6 Ghz de stabil tutabildim. (birçoğunuz bunu zaten yapıyordur, lakin ben daha çömezim :) mazur görün :))

prime 95 ve orthos programlarını çalıştırdım 1 saate yakın süre, hata vermedi ve sıcaklık 70 derece civarında gezindi en yüksek.

overclock yaparken aşağıdaki videodan faydalandım;

http://www.youtube.com/watch?v=I6zANFlYEDM

daha net bir stabilite için bütün gece açık bırakacağım, bakalım :)

doğrultusunda O/C yapmıştım ve başarılı olmuştu. daha sonra gecenin sessizliğinde fan sesine dayanamadığım için, O/C yi iptal etmek amacı ile BIOS ayarlarını fabrika ayarlarına geri döndürdüm. sonrasında birkaç ince ayar çektim normal kullanım için, O/C siz...

ekran kartıma da O/C yapmıştım ve onu da default değerlerine geri çektim.

şu anda bazı zamanlarda işlemcim normalde çarpanı 20*133 iken, 9*133 oluyor. CPU-Z programı öyle gösteriyor. ve değerleri yüksek olmamasına rağmen bazen ekran kartımdan dolayı olduğunu tahmin ettiğim bir şekilde sistemim resetliyor kendisini, özellikle bir oyunun ortasında.

bunların sebebi PSU olabilir mi? veya başka ne olabilir? AKASA Genesis kasa var şu an kullandığım, yanında gelen 450w PSU yu kullanıyorum.

(dipnot: lütfen "al bi' 600W PSU kurtul" gibi bir cevap vermeyin, onu ben de akıl edebiliyorum :D)

• cool'n quite özelliğini açmış olabilir default a aldıysan...

takılmalara bişey diyemicem
  • reset kesin olarak ekran kartı O/C sini sebebi, dün bir kez daha denedim

ama bilemiyorum işte, tamam stabil değil onu anlıyorum, ama neden reset atıyor? yani güç mü yetmiyor? istenen saat değerlerine mi çıkamıyor? onu anlayamadım...
  • Psu'dan kaynaklanan bi sorun oldugunu düsünmüyorm. Kartta o.c varsa geri alıp deneyin o zman da restart atıcak mı pc. Ya da sıcaklıklar ne alemde?
  • ekran kartının değerlerini normale aldığım zaman, reset olayı çok çok azalıyor, hatta en fazla 1-2 kere reset atmıştır normal ayarlardayken.

tam emin olamıyorum, acaba hatlarda mı dalgalanma var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.