Şimdi Ara

Bir sene içinde yaptığınız hatalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 22 gün kala illaki bazı şeylerden patlak vermişsinizdir. Yaptığınız hatalar neydi? Ben geometriyi çok boşladım ve bazı günler boş çalıştığımı şimdi fark ettim.

• cogu denemeyi sona saklamak

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • analiz ertelemek ve ayt mat denemeye geç başlamak

• Yaptığım hata değil de keşke yapmışım dediğim bir şey var o da son 1 hafta hiç çalışmamak. 1 yılın verdiği yorgunluğu 1 haftada üstümden atıp zinde bir şekilde sınava girmiştim :)

• ekanosfer456 kullanıcısına yanıt

1 hafta dinlenmek mantıklımı hocam ben sadece tekrar yapacağım son hafta dizi film takılırım

• denemelerinin analizini çok iyi yapamadım ve tyt de anca sıraya koydum t-fen-sos-mat şeklinde genelde karışık çözüyodum

• ayt fen ilk konuları köküne kadar öğrenmeye çalışarak vakit kaybetmek, sonra bunalıp fene ara vermek (tabi bu arada mat2 erken bitti iyi ki) sonra fene başlayınca kalan konuları üstünkörü çalışmak tabi bu sırada da önceki kısımları tekrar etmeyip unutmaya yaklaşmak. hala ceremesini çekiyorum en büyük pişmanlığım bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En önemlisi zamanında yeterli tyt genel- branş çözmemek , genel olarak coğu denemeye geç başlamak, dershanede konu bitirip ve her dersten bir kitap bitirip konu bitirdim zannetmek, bu yıl yaptığım hatalar son ayda patlattı beni bence.

şuan ciddi ciddi hiçbir şey bilmiyorum gibi hissediyorum hatta bilmiyorum.
    Bunların büyük sorumlusu yanlış çalışmak ve zaman planlamasını yanlış yapmamdı bence bir de dershaneyi çalışmanın merkeziyetine koymak.
    yaşıtlarım günde 8-9 saat bireysel çalışıp üstüne verim alıp geri kalan vakti kendilerine ayırırken ben zaten 9 saate yakını yolda geçirdiğim zamanla dershanede hiç etmiş durumdaydım. Eve geldiğimde 4 saat çalışıp bırakıyıveriyordum, 1 sene boyunca bu şekilde gitmedi verimli de olmadı şahsen.Bana tüm günlüğüne kalan tek şey hafta sonuydu orada da 11'de 12'de hiç görmediğim dersleri çalışıyordum dershanenin 1 günde bitirdiklerini ve anlamadıklarımı yani.
    şu alta yine buna benzer içerikli bi mesajımı kopyalıyorum, benzer şeyler yazmışım tabi biraz daha denemeler üzerine.

quote:

Son aylarda almayın zaten çok çok iyi olmayan denemeleri zaman kaybı oluyor. tabi toprak yanıt hız ve renk vs. çözmek yerine en iyilerini çözün.

bu tip yayınları 2022'de girecekler şimdiden alıp sene içinde son aylara kalmadan çözerlerse çok iyi gelişirler, en azından el alışkanlığı gelişir. Önerim en çok önerilen ve sevilenleri son 3-4 aya bırakıp sene içinde çoğu orta kalite-vasat denemeyi taramanız, yapsam çok daha iyi olurdu. sürekli sene sonu çözerim, sene sonu çözerim diye ertelediklerim birikti ve yetişmesinin mümkünatı yok, bu süreçte en iyilerini çözmeye çalışacağım.

bu sene en pişman olduğum şey deneme pratiği yap(a)mamak oldu, son aylara gelene kadar tyt genel deneme çözme korkumu yenemedim, tyt branşlara bile çok geç başladım nisan gibi. ayt(fen için özellikle çok deneme yok ama mat denemesi de çok fazla var) için aynı şeyleri pek söyleyemem ama tyt için tahmin edemeyeceğiniz kadar çok branş denemesi var, yani sene sonuna çözecek şey kalmaz diye korkmayın.

Forumda ciddi şekilde yerin dibine sokulan boş yayınlar varsa uzak durun hatalı sorular vs barındırıyorsa aşırı kolay ya da aşırı zor deniyorsa onun dışında bariz kötü bir temeliniz yoksa* tyt bitirmek denen saçma şeyi de yapmayın, mat ve türkçeden bir kaynak bitirip 345 tyt fen sblerinde de girdiğiniz denemelerde eksiklerinizi çözmeniz yeterli olur, ayt çalışın.

Tyt sen konu çalıştığında bitmez, deneme çözdüğünde ve deneme pratiği kazandığında biter.

*bu olay sadece belli bir kesim için geçerli

Biraz tavsiye konusu gibi oldu ama konu silinirse diye bir kenara mesajı kopyalayacağım işine yarayan olur belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 3 Haziran 2021; 22:16:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soru bankası canavarı olup branş denemelerine geç başlamak. Belkide şu an 110 net yapiyor olacaktim

• Aslında bi tık çevreye bağlı bi hata

Dershane denemelerinde adımı en üstlerde görüp gereksiz rehavete kapılmak

Çünkü ben o kadar iyi değildim dershanedekiler kötüydü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aznareps ingo etaicsal -- 3 Haziran 2021; 22:45:50 >
  • cogu denemeyi sona saklamak

analiz ertelemek ve ayt mat denemeye geç başlamak

ayt fen ilk konuları köküne kadar öğrenmeye çalışarak vakit kaybetmek, sonra bunalıp fene ara vermek

• Mat geo iyi diye geç başladım.Net olarak sorun yaşamıyorum lakin bazi aydın derece gibi denemeleri çözerek üniversiteye gitmek isterdim buna üzüldüm doğrusu.

Birde eksiklik mi bilmem ama bir tane bile adam gibi SB çözmedim hani şu an hiç sorun yaşamadım ama bir tane baştan sona bitse belki daha iyi olabilirdi(yarim yarim cozdum hep ayt mat 1 edb 1.5 tarih 1 tane ediyor ama bunun yanında deli gibi deneme bitmiş galiba birini seçmek gerekiyordu.)

Birde çalışmaya geç adapte olabildim(ea 11k dan kalmistim ama çok çalışarak kalmıştım yorgundum Ekim ortası ancak moda girebildim.) Yani daha erken adapte olabilsem şu an tyt fizik halletmiş 105-110 arası olurdum da sağlık olsun.Bu sene çok şükür artılarım eksilerimden fazla

• -TYT Feni ciddiye almamak. (En büyük pişmanlığım.)

-AYT Feni sona bırakmak. (Sıfır değilim tam da değilim biraz geçen seneden kalan bilgim biraz da ufak tefek ezberlerim mevcut.)

-TYT ile çok ilgilenmemek. (Neyse ki son 1 aydır deneme çöze çöze bir düzlüğe çıkardım.)

• hiçbir dersten sb çözmedim, sınav bilincim geç geldi, ilk başlarda tam bir fosforcu gibiydim hiç verim aldıgımı düşünmüyorum o zamanlar. muhtemelen mezuna kalıcam ama bu sefer aynı hataları yapmayacagım

• 1 senede tüm konularını bitirdiysen tekrar yapmak yerine dinlenmeni tavsiye ederim

2 senede bitirdim aslında ama bu sene işlediğim konularında tekrar işledim

• Tekrar yapmamak ve matematigi sürekli ertelemek

Unuturum diye korkuyorum hocam ben

• Vapauss33 V kullanıcısına yanıt
    hocam şuan kaç netlerdesiniz ve hedefiniz ne acaba?

• aytye geç başlamak

aytye geç başlamak

aytye geç başlamak

aytye geç başlamak

aytye geç başlamak

aytye geç başlamak

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.