Şimdi Ara

O.c. yaptım olmuş mu :))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Overclock yapmayı düşünüyorum fakat güç kaynağım ve ramlerim bu iş için elverişlimi onu bilmiyorum. Bu ramler ve güç kaynağıyla ne kadar o.c. yapabilirim?
    Yardımcı olursanız sevinirim...

Sistem Özellikleri :
    e8400 işlemci
    DFI LANParty DK P45-T2RS Plus anakart
    512mb 8800GT 128bit ekran kartı
    OCZ GLADIATOR MAX 120MM İŞLEMCİ SOĞUTUCU
    2 x Kingston 1 GB DDR2-800
    350 Watt Psu

Ayrıca bu sistem ile elektrik vermeden stabil bir şekilde kaç fsb yapabilirim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kapgan Kagan -- 5 Eylül 2009; 14:27:37 >

• Bu konuda bilgisi olan yok mu? Yardımlarınızı bekliyorum...
  • Arkadaşlar 3.333 yaptım bu değerler normal mi? Ayrıca voltajsız daha ne kadar oc yapabilrim?

• dostum eğer voltaj vermeden yapmajk istiyorsan sana tavsiyem voltajı sabit tut daha sonra saat hıuzını yavaş yavaş yükselterek test yap ancak o şekilde bulursun
  • 350 Watt Psu biraz sorun ca cıka bılır iyi bir PSU ile daha iyi yerlerddde olabilir.
  • 400 watt bi psu almalısın bence
  • Merhaba,

Elindeki E8400 C0 revizyon. Yani fazla ısınır. E0 revizyon olsaydı daha serin olurdu.
    Sana tavsiye bende C0 revizyon kullanıyordum. Günlük 4GHZ de stabildi...Tabi sıvı soğutma ile..

Elindeki işlemci voltajsız 3.6ghz e çıkabiliyor. Fazlasını önermiyorum sıvı soğutma yok ise ;) ....
    Ramleri de iyi ayarlaman lazım. CL yi çok iyi ayarlamalısın.. DFI anakartlarda genelde auto da bırakınca kendisi ayarlıyor gerçi ama fazla iyi ayarlayamıyor CL yükseliyor.Kullandığın ramler bu iş için pek iyi sayılmaz. En azından 1066 Cl5 al. Ve kullandığın PSU yu mutlaka değiş. Kaliteli bir PSU al..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alidarkstone -- 8 Ocak 2010; 22:13:42 >
  • güzel yapmıssın ama fazla zorlamaya gerek yok
  • alidarkstone dediği gibi psu almanda yarar var biraz bak istersen

http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A73
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swonz

alidarkstone dediği gibi psu almanda yarar var biraz bak istersen

http://www.sanalmarketim.com/urun_liste/?liste&ref=%2Csxbiu%3A71%2Csxbia%3A73

+1
  • valla beyler bende thermaltake den işlemci sogutucusu aldım simdi ise lga 3.00 ghz olan işlemciyi 3.500 ghz ye cıkardım.. cakılmadan korktum icin fazla ilerlemiyorum... bende ki de raidmax in 350 Wattı bende mi terfi edecem demek oluyor.. 3.5 o.c de bile işlemci sıcaklıgı 24-35 arasında bosta 24 yukte 35 cıvarı.. devam etmekte kararsızım!
  • psu yükseltmelisin ondan sonra daha rahat O/C
    yapabilirsin daha yüksek saat hızlarına çıkartmaz seni psu ama
    en azında işlemcinin O/C yapıldıkça artan güç ihtiyacı konusunda endişelenmez gerekmez
    kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: [EXE]LANS

valla beyler bende thermaltake den işlemci sogutucusu aldım simdi ise lga 3.00 ghz olan işlemciyi 3.500 ghz ye cıkardım.. cakılmadan korktum icin fazla ilerlemiyorum... bende ki de raidmax in 350 Wattı bende mi terfi edecem demek oluyor.. 3.5 o.c de bile işlemci sıcaklıgı 24-35 arasında bosta 24 yukte 35 cıvarı.. devam etmekte kararsızım!

Eğer gerçek 350W ise, güçlü bir ekran kartı ve 1 den fazla HDD kullanmıyorsan...4ghz e çıkmayı deneyebilirsin..Sıcaklıklar gayet iyi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alidarkstone

quote:

valla beyler bende thermaltake den işlemci sogutucusu aldım simdi ise lga 3.00 ghz olan işlemciyi 3.500 ghz ye cıkardım.. cakılmadan korktum icin fazla ilerlemiyorum... bende ki de raidmax in 350 Wattı bende mi terfi edecem demek oluyor.. 3.5 o.c de bile işlemci sıcaklıgı 24-35 arasında bosta 24 yukte 35 cıvarı.. devam etmekte kararsızım!

Eğer gerçek 350W ise, güçlü bir ekran kartı ve 1 den fazla HDD kullanmıyorsan...4ghz e çıkmayı deneyebilirsin..Sıcaklıklar gayet iyi..
    ati sapphire 3650 DRR3 512 Mb 128 bit ekran kartı kingston 2gb 667 ram var! raidmax gerçek 350 watt 55 tl verdim... ram oranım 3:2 onun 1:1 yapsam bir sorun olur mu fsb hızı 230 suanda kaca kadar cıkmam mumkun olur sence ali dark! psu artırmaya gerek var mı bilmiyorum! hdd de 320 samsung 16 mb chac nq.. yeni nesil yani.. onun sıcaklığıda 15 'C de!

• dostum birde ben pc acılırken 30 saniye kadar hdd den okuma yapmıyor ben anakartın asırı yuksek işlemcinin ona nazaran daha düşük olmasından süpheleniyorum.. anakartım yeni. ama işlemcim hala dusuk! ondan anakart açılışta.. nerde benim quadım yada nerdesin core 2 duom gibicesinden konusup.. aaaaa bu ne tas devrinden kalma lga 775 3.00 sen hala yaşıyor musun.. benim gibi birine senin gibi dusuk bir işlemci pes doğrusu demesi olabilir mi:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [EXE]LANS -- 18 Ocak 2010; 16:42:02 >
  • quote:

dostum birde ben pc acılırken 30 saniye kadar hdd den okuma yapmıyor ben anakartın asırı yuksek işlemcinin ona nazaran daha düşük olmasından süpheleniyorum.. anakartım yeni. ama işlemcim hala dusuk! ondan anakart açılışta.. nerde benim quadım yada nerdesin core 2 duom gibicesinden konusup.. aaaaa bu ne tas devrinden kalma lga 775 3.00 sen hala yaşıyor musun.. benim gibi birine senin gibi dusuk bir işlemci pes doğrusu demesi olabilir mi:)

O soruyu harddiskine soruyor olabilir. HDD de veya Kablolarda sorun olabilir.Veya Master Slave ayarlarını kontrol et.Tabi bunlar ihtimaller....

İşlemciden yana bir sıkıntı yok...
  • master slave ayarları tamam sata benim Hdd o yuzden sorun yok durum garipsedim.. yani anlayacan bundan önceki anakartlarda bir sorun yokta bunda mı var! benim düşündüğüm nokta bu! birde işlemciyi ne kadar zorlayayım! 3.7 veya 4. e yaklastırsam mi ki?
  • Muhtemelen kuzey köprüsüne yeterli voltajı vermedin.Ondan duraksıyor PC.Ramlerin timinglerini ve voltajını çok iyi ayarlaman lazım...
  • ramlerin ve kuzey köprüsünün voltajlarına bakmadım gerçi dokunmadım! ne olur ne olmaz diye.. işlemciye ne kadar vurayım 4 e yaklastırsam mı ki? 1:1 oranında mı yapayım ramleri mi de! bir sey daha kuzey köprüsünün voltajını ne kadar yapmalıyım.. o.c yapmadan öncede gec acılma vardı hatırlatayım!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.