Şimdi Ara

O da bir distribütör imiş ! Halimize şükür mü edelim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yeterli aksiyonu gosteremiyorlar. Pentax ile ilgili tek iceriğe photoplay'in youtube kanalinda karşılaşıyorum. O bahsedilen pentax kullanicilarinin olmadigi pentax etkinlikleri de muhtemelen photoplay'in paylastiğı etkinlikler.

Muhtemelen Ricoh'a bu durumla ilgili mail atılmıştır bir sürü. Onlarda fazla umursamiyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Schiffsführer

Yeterli aksiyonu gosteremiyorlar. Pentax ile ilgili tek iceriğe photoplay'in youtube kanalinda karşılaşıyorum. O bahsedilen pentax kullanicilarinin olmadigi pentax etkinlikleri de muhtemelen photoplay'in paylastiğı etkinlikler.

Muhtemelen Ricoh'a bu durumla ilgili mail atılmıştır bir sürü. Onlarda fazla umursamiyor olabilir.

Merhabalar.

TozluMercek.com ve PentaxTurk.com 'un kurucusuyum. Linkleri paylaşılan haberleri yazan ve yayınlayan kişi benim. Google site istatistiklerini incelerken buraya rastladım. Merak edilen sorular varsa cevaplamaktan mutluluk duyarım.

Yazdığınız mesaja ithafen...
    Aslında yeterli aksiyonu gösteriyorlar. Fakat sorun bakış açılarından kaynaklanıyor. Mesela teşhir ürün gönderiyorlar. Ürün bozuk çıkıyor. Güler yüzle iade alıyorlar. Ve müşteri memnun kalıyor. :) İlginç olan nokta, kapı komşuları yetkili teknik servis. İnsan bozuk ürünü kakalamaya çalışırcasına gönderir mi? Kapı komşusuna kontrol ettirmez mi? Bu ürün 3 yıldır depoda duruyor, zamanında değişim almış, bi kontrol ettireyim de müşterime mahcup olmayayım demez mi? Bu olay 1-2 üründe değil, bayağı çok adet üründe PentaxTurk üyelerinin başına geldi. Mesela bizzat bana 900 liralık ürünü gel sana 800'e verelim dediler. Satın aldım, açık kutu ürün çıktı. Ee bana indirimli yada ucuza vermiş olmadılar ki. Açık kutu ürün teşhir ürün demek ve sıfırına kıyasla çok daha güzel bir rakama vermek demek. O açık ürünü de bana kakalamış oldular. Ama kendi akıllarınca hem ucuza ürün verdiklerinden beni memnun edecekler, hem de açık kutu üründen kurtulmuş olacaklar. Bir taşla iki kuş vurmak bu kadar basit olmamalı. Ayıp bu.

Polemik yaratmak, firmaların yada kişilerin arkasından kötü konuşmak değil amacım fakat merak ettiğimden soruyorum. PhotoPlay YouTube kanalında Pentax ile ilgili bilgi nedir? Bilgi K-3'ün kaç megapiksel olduğu mudur? PhotoPlay K-3 ile video çekmeyi tavsiye eden bir oluşum. Ve işin tehlikeli noktası da bu. Çünkü K-3, rakiplerine göre sınıfta kalan kalitede video çekiyor. Verdikleri bilgilere güvenip K-3 alacak olsam..? Nar Teknoloji ile ticari ilişkileri var, bu gayet doğal olağan bir şey tamam. Fakat bu onlara son kullanıcıyı yanıltma hakkı vermez. x ay önce fotoğrafa başlamış, y gün önce ki eğitim sırasında birinin Pentax'ı sorması ile Pentax markasından haberdar olmuş birinin Pentax ile ilgili verdiği bilgiler ne kadar sağlıklı olabilir? Geçmiş ile karşılaştırma yapamıyor ki. Şimdi K-1 çıktı. K10D'yi, K20D'yi K-7 K-5'i bilmeyen birinin K-1'i nasıl tanıtacağını merak ediyorum. Mesela Pentax kullanıcılarının yarısı verdiği yeşil tonuna hayran. Bu zat bu ayrıntıyı biliyor mu ki K-1'e iyi yada kötü diyebilecek, açıklayabilecek? Yada AF hızının ne derece harika olduğunu söylerken KAF2 KAF3 performans farkını bizlere yansıtabilecek mi ki daha KAF2 ve KAF3 hakkında bilgilerinin bile olmadığından çok eminim. Şuan sayemde Google'de araştırmaya koyuldular. :) Pentax piyasasının bu kadar vahim durumda oluşuna çok çok üzülüyorum.

• Anlayan için doğru-düzgün eleştiri en güzel öneri ve iyiye yönlendirme şeklidir. Gördüğüm kadarı ile de gayet düzgün bir dil kullanmışsınız. Umalım anlaşılır ve iyiye gider. Kim istemez ki Pentax da vatandaşımıza güzel şekilde ulaşsın ? Hem böyle olur ise asıl kazanan distribütör olur.
  • Evet dediğin gibi yalnızca bir kaç özelliğini sayıp geçiyorlar. Bu da durumun vehametini gösteriyor. Doğru düzgün iki teknoloji editörüne dahi cihazı ulaştırmayı gerek görmüyorlar sanırım.

Pentax kullanıcısı olmadığım için lafı uzatmak istemiyorum fakat gözlemime göre kullanıcı nezdinde distribütöre karşı güvensizlik söz konusu. Fakat bunun aşılması için yapılması gerekenleri biliyorlardır. Buna rağmen bir adım atılmıyorsa bu konuyla ilgili belki de her şey normal, biz tüketicilere garip geliyor bu durum.
  • Aylar önce anlattığımız şey işte tam olarak bu. Kullanıcı yorumuna bakınız. Sanıyorum arkadaş WG-5 almış ve benim yukarıda bahsettiğim sorunla karşılaşmış. Ürün kusurlu ama sağolsunlar güler yüzle anında iade almışlar ve alıcı kişi Nar Teknoloji'nden habersiz anında iade aldığı için memnun.

Şuan N11'de ilanları bulunan Pentax-Q yada Pentax MX-1 hatta WG serisi fotoğraf makineleri açık kutu, teşhir ürünler. Sıfır gibi olabilir fakat açık kutular. Eleştirilerden ders çıkarmıyor oluşları çok acı. Hala açık kutu ürün pazarlıyorlar...

O da bir distribütör imiş ! Halimize şükür mü edelim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.