Şimdi Ara

o kadar araştırmama rağmen yazıcının baskı kalitesini düşüremedim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

hp cp5225 yazıcısı ile A3 çıktı alıyorum. Fakat öyle bir toneri bitiriyor ki ne yapacağımı şaşırdım.
    Üzerinde yazıcının 7000 A4 sayfasına kadar 1 toner alır yazıyor.
    Ama ben 1500 sayfa aldım almadım koca toner bitti.
    Aldığım çıktı da yazıdan ibaret. İçinde resim yok.
    Baktım yazıcı ayarlarına 600 dpi da yazıyor.
    Düşüremedim bir türlü. Ayarlarına giriliyor .
    Bu çözünürlüğü düşürecek bir yer yok.
    Müşteri hizmetlerini aradım yine çözüm bulamadık.
    Hatta biri de standart o yazıcılarda 600 dpi dedi.
    Ben de nasıl olur dedim. Ben baskı kalitemi istediğim gibi ayarlayamayacaksam o yazıcının kullanışlılığı nerede?
    Arkadaşlar sizin bilginiz var mı bu konuda?
    Ya da hp cp5225 ile ilgili bilgisi olan bir yer tanıdık varsa bana mesaj gönderir misiniz?

• Yanıldığınız bir konu var.dpi ile tüketimin bir ilgisi yok.Arayüzünde toner save diye bir tasarruf modu varsa ancak onu kullanarak tüketim düşer, bu da yaklaşık %30 etkiler.
    Yeni makina ambalajından çıkan tüketim malzemeleri genellikle demo tarzı ürünlerdir.Hiçbir zaman tam dolu ve yüksek kapasiteli malzeme çıkmaz.Bahsettiğiniz çekim miktarları %5 dolulukla yani sayfanın %95 i beyaz çıkıyorsa geçerlidir.Bu da DIN normuna göre bir A4 sayfada yaklaşık 12-13 satırlık bir yazıdır.
    Tüketim malzemeleri için verilen kopya adetleri de A4 normu içindir.Siz 1500 A3 alarak zaten 3000 A4 çıktı almışsınız.Bu da normaldir.

Profesyonel baskı işleri için yazıcı değil dijital fotokopi kullanmanızı öneririm.Belki yatırım maliyeti yazıcının 2 mislidir ama sarf malzemeleri çok daha dayanıklı ve ucuzdur.Konicaminolta veya Develop tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minolta35 -- 5 Mayıs 2012; 18:41:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.