Şimdi Ara

O km araç almak enayilik mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bence 0 arac almak sirketiniz varsa, ve araci sirket arabasi olarak aliyorsaniz mantikli. O zaman aracin kredi taksit odemeleri, servis masrafi, benzin masrafi, sirket gelirinden dusuluyor. Boylece sirket daha az vergi oduyor. Bu durumda aldiginiz arac kredisini hem faizsiz almis gibi oluyorsunuz, hem bazi araclarda araci daha ucuza mal etmis oluyorsunuz. Bunun disinda eger araci sirkete kaydettirmiyecekseniz, benim sevdigim araclarda 2. el cok cok mantikli. (Saab, Volvo...)
  • 0 km. araba alırken çok yüksek vergiler ödeniyor (kdv+ötv+v.s).Galericiler şöyle der marşına ilk ben basıcam koltukların naylonunu ben yırtıcam diyorsan bu vergileri ödersin.Ama iş satmaya geldiğinde 2.el araçta bu vergileri karşındakine ödetemezsin artık bu kullanılmış malzemedir.Bu vergiler ve birazda amortisman düşüldüğünde kayıp böyle büyük oluyor.İşin aslı budur.
  • aslında bu mantıkla hareket edersek ikinci elin hala yüksek olduğunu düşünebiliriz 35bin e alınan bir arabanın vergileri yaklaşık13-14bin civarında,bu aracı sene kullanıp satacak olan kişi yaklaşık 28bine satabiliyor demekki değerinden düşülen vergiler + amortisman değilmiş
    quote:

Orjinalden alıntı: Haksin

0 km. araba alırken çok yüksek vergiler ödeniyor (kdv+ötv+v.s).Galericiler şöyle der marşına ilk ben basıcam koltukların naylonunu ben yırtıcam diyorsan bu vergileri ödersin.Ama iş satmaya geldiğinde 2.el araçta bu vergileri karşındakine ödetemezsin artık bu kullanılmış malzemedir.Bu vergiler ve birazda amortisman düşüldüğünde kayıp böyle büyük oluyor.İşin aslı budur.
  • yok hocam artık o devir bitti,zaten mantıklı olan da buydu,cep telefonu nasıl kullanıldıkça eskiyor,arıza riskini arttırıyor ve değer kaybediyorsa aynısı araba için de geçerli olmalıydı ve oldu. otomobili gayrimenkul olarak görmemek gerekiyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: volkan_kolay

zaten sıfır benzinli araç aldınmı kaybın daha fazla oluyor melesef ülkemizde çok adaletsiz bir ikinci el piyasası var..anahatar teslimi 40.000ytl araç alsanız satmaya kalkın nerden baksan kafadan tak niye 10.000ytl gidiyor..buda araç sahiplerinin canını sıkıyor araba sadece gezip tozmak içi değil ayrıca bir yatırım sermayedir hani insan parasını bir köşeye koymak yerine gider araba alır ve başı sıkışıncada satmak ister ama 40000 ytl değerindeki araca 25 30 verdilerimi işte orda çalışıp didindiğiniz aldığınız sizin için çok değerli olan aracın hiç bir değeri kalmıyor gerçekten çok adaletsiz bir durum...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.