Şimdi Ara

O zaman sınav olmaz zırvalığı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bakıyorum da sen de sözleri eğip bükmeye başlamışsın. Ama pek başarılı değilsin.

Yine kendini kandırıyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Bakıyorum da sen de sözleri eğip bükmeye başlamışsın. Ama pek başarılı değilsin.

Yine kendini kandırıyorsun.
    Hırsızlığı engelleyemiyorsunuz sonrada sınav diye birşey uyduruyorsunuz, diyen sensin.

Oysaki hırsızlık zaten cezalarla engellenebilen birşey değil, kişinin kendi iradesi ile yapıp yapmayacağı birşeydir, yani sınavın ta kendisidir. Bakalım hırsızlık yapacak mı, yapmayacak mı, fakiri doyuracak mı doyurmayacak mı, bu sefer anladın inşallah?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pylorid -- 11 Nisan 2019; 14:58:15 >
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    Yani gücün yetmiyor. Hırsızlık yapıyor, ona da ceza veremiyorsunuz. Sonra da sınavdır, cehennemdir, hakkımı helal etmemdir diye devam ediyorsunuz.

Öyle yardim ediyor mu etmiyor mu yok öyle şeyler. Sana yardım et, sınavı geç diyenler malı götürüyor haberin yok.

• Sahibimiz olan Allah insanları deneyecegini soyluyor. Sinav var tabiki, ama soru su olmali sonucu belli belli degilmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pylorid kullanıcısına yanıt
    eee el kesiyon da niye hirsizlik bitmiyor, nasil seni kandirabiliyorlar? cezalandirabiliyorsan niye allahindan gor diye agliyorsununuz?

niye filistinlilerin dualari tutmuyor? niye onlar cezalandiramiyor? niye her islerini diger tarafa birakmak zorundalar?

heee, hatirladim. caresizliginize sinav adi vermissiniz.

bi kavanoz kadar olamiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeopol -- 11 Nisan 2019; 20:31:46 >
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Bulmussun Allah in dininden haberi olmayan iki uc adam sagdan soldan samarliysun.. Allah kimseye bedava bir sey vermez, sadece dua etmekle olacak olsaydi.. Once geregini yapacaksin sonra dua edeceksin. Kim calisip uretirse Allah ona verir isterse kafir olsun.

Vallahi ben senin ve senin gibilerin Allah i var ve bir kabul ettigini cok iyi biliyorum, ben muslumanim diyen insanlarin yasantisini begenmiyorsun diye ötede seni, Sahibimiz olan sana herşeyini veren Allah a karsi kotu duruma dusurecek seyler yapma bnce..

• murat1981pls kullanıcısına yanıt
    Allah veya tanrı insana ihtiyaç duymaz. Tanrı birşeyler yaratmaya oluşturmaya ihtiyaç duymaz. Tanrı bilinmeye ihtiyaç duymaz. Bilinmek istemez.

Eğer insana veya insanın duasına ihtiyaç duyuyorsa tanrı olamaz. İlk önce neye taptığınızı iyice düşünün.

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Vallahi ben senin ve senin gibilerin Allah i var ve bir kabul ettigini cok iyi biliyorum, ben muslumanim diyen insanlarin yasantisini begenmiyorsun diye ötede seni, Sahibimiz olan sana herşeyini veren Allah a karsi kotu duruma dusurecek seyler yapma bnce..
    Biz de sizin Allah'ı yok ve çift kabul ettiğinizi çok iyi biliyoruz. Ateistlerin yaşam tarzını beğenmediğiniz için varlığınızı size bahşeden doğaya haksızlık yapmayınız bence.
  • Benim ateistlerin veya baskasinin yasam tarzi rahatsiz etmiyor, beni hic ilgilendirmez. Ahiret senin ben sadece dilim dondugunce hatrlatmada bulundum.

Allah in senin duana ihtiyaci oldugunu nereden cikardin? Sen kimsin ki Allah sana ihtiyac duysun, asil senin Allah a ihtiyacin var su konumu bir ogren:)

Eeee niye insanlar var o zaman?

• quote:

Orijinalden alıntı: murat1981pls

Allah in senin duana ihtiyaci oldugunu nereden cikardin? Sen kimsin ki Allah sana ihtiyac duysun, asil senin Allah a ihtiyacin var su konumu bir ogren:)
    eğer bizi bir yaratan varsa bize ihtiyacı olduğu kesin.
  • Sana soru: İnanmıyorken aynı soruları ben de soruyorsam bu neye işaret eder?
    A)Aklın yolu bir B) Şeytan denen bir varlık var C)Hiçbiri D) Hepsi

Şu foruma birkaç aydır takılıyorum, inanmayanlardan çok çeşit gördüm, din düşmanlığı yapanları ayrı tutarak konuşursam mantıklı olanlar arasında hep aynı sorular gördüm. Ulen diyorum aynı benim eski halim.

Kibirli olduğun için tanrı kavramının sınırlarını da bileceğini sanıyor olma ihtimalin olabilir mi?

Eğer bir yaratan varsa bizi canı sıkıldığı için yaratamaz mı? Niye bize ihtiyaç duymak zorunda olsun?

Haşa ben Allah bizi niye yarattı bilmiyorum, eğer sorma şansım olursa soracağım sorulardan biridir bu soru.
    Sen söylediğin şeyi ne ile kanıtlıyorsun da "kesin" gibi bir ifade kullanabiliyorsun? Kahvede çay içerken muhabbet ettiğin biri değil tanrı/yaratıcı/Allah.

Bir tanrı var ise biz karınca gibiyiz. Sence karınca bir insanın sınırlarını bilir mi de biz tanrının sınırlarını bileceğiz? Nasıl kesin diyebilirsin bize ihtiyacı olduğuna?

Tartışmak için yazmıyorum bakış açında sorun olabilir mi diye kendine sorman için yazıyorum.

Ben bir insan oluşturuyorum onu deneyecegim.. Diyor Allah.

• Nasil ihtiyac duyucak sana.

• yukarıda zeus'un kulu @jeopol yazmış işte herşey menfaat üzerine ihtiyaç olmasa neden yaratsın sıkıldığı için yaratmış olamazmı diyorsun oda bir ihtiyaç sayılır.
  • Herşey menfaat üzerine midir yani? Kötümser gördüm seni.

O mantıkla bakacaksak ihtiyacı olmaması durumu da bir ihtiyaçtır.

Dediğim gibi tartışmak için yazmadım inan, sadece sorduğun soruların, deminki cümlenin aynısını inanmıyorken ben de düşünürdüm birden o halim gözümün önüne geldi.

Tanrı kavramını kabul etmekten daha zor olan benim için şeytan kavramı olmuştu aslında, bu soruları gördükçe şeytanın ne olduğunu daha iyi anlamaya başladım diyebilirim. Hakikaten de taktiği hep aynı imiş; kendimizi çok zeki sanıyoruz ve cevabı olmayan soruları sorarak tanrının yok olması gerektiğine kendimizi inandırıyoruz.

Şeytan gerçekten bize sadece düşünce üretebiliyor, bizim irademizin bu düşüncelere vereceği tepkiye göre de günlerimizi geçiriyoruz.

Veya da aklın yolu bir onun için herkes aynı soruları sorarak tanrının yokluğunu kendince ispatlamış sanıyor.

Yoksa birbirimize enerji falan aktarıyoruz da ondan mı aynı soruları soruyoruz acaba

Ne olacağını bilmiyormuş mu da deniyor?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.