Şimdi Ara

O zaman sınav olmaz zırvalığı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    dostum ilk mesajımda bunu zamansızlıkla geçiştirmeye çalışanlar var yazdım sende şuan ona takılmışsın. soruyu şöyle soralım daha yaratılmadan önce yaratacağı şeyin ne yapacağını biliyorsa onu neden yaratıyor? gördüğün gibi 3. cevabı aradıkça kendini kandırırsın.
  • Bütün kainatı ezeli ve ebedi ilmiyle kuşatan Allah insana akıl vermiş irade vermiş seçme hakkı vermiş bir de nasıl yaşanması gerektiğini açıkça bildirmiş.Tercih bizim.Nasıl yaşarsak öyle ölürüz.

https://youtu.be/1gH_gCTA0J4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Kim var boss lvl TR'de?

Alıntıları Göster
    Bu sorunun gelecegini de tahmin etmistim

O KISI BENIM ISTE BEN YAAA HAMZAAA

saka saka 3snde nakavt eder beni ben halihazirda onu yenebilecek yasayan bir alim tanimiyorum (yabancilar dahil) yasasa belki said nursi bir seyler yapabilirdi nurcu degilim onu da sevmem Atatürkle aralarindaki durumlar yuzunden ama adamin her seye bir cevabi var kitaplari da bilmem kac bin sayfa ama yine o da yetmezdi sanırım

Celal hocaya karşı 5 10 kisilik bir kurul kurmak lazim ki bu kurula nihat hatipoglu falan katilmayacak elbette saglam adamlar lazım ben sahsen taslamani alirdim bu gruba

Bak mesela o 2.videodaki gözlüklü adam cok fazla tvye cikar bazi tespitleri de iyidir ama celal hoca nasil hasat ediyor görüyorsun ama suda var adamin 1 sorusunun cevabi 20dklik cevaplanması gerekiyor bu da ona avantaj sağlıyor soru sormak her zaman cevaptan daha kolay

Ha felsefe konusuna gelirsek en basitinden osho yasasa celal sengoru tokat manyagi yapar bu kadar acik konuşuyorum mahfeder rezili rusva eder nasıl ki tarihte ilber hoca bazen onu kibarca mat ediyorsa osho bunu duvardan duvara vura vura yapar adamin ilmi inanılmaz dogu felsefesindeki seylere (reenkarnasyon vs) inanir oyle cikar programdan

Ama mesela sadghuru ile kapissa ayni konuda yener geçer

Yani zor azizim bu adami yenecek tekil İslam alimi tanımıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

Bütün kainatı ezeli ve ebedi ilmiyle kuşatan Allah insana akıl vermiş irade vermiş seçme hakkı vermiş bir de nasıl yaşanması gerektiğini açıkça bildirmiş.Tercih bizim.Nasıl yaşarsak öyle ölürüz.

https://youtu.be/1gH_gCTA0J4
    İrade olduğunu varsayalım o halde dünyada olmamamız gerekir.

İrade olmadığını varsayalım o zamanda köle olmuş oluyoruz, hatta belki daha kötü cehennemi düşünürseniz.

Yoluma tuzak kurdun, diyorsun ki yürü iznim var, cihanda gücün her şeye hakim, beni yürüten sen adım günahkar.

Hayyam

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

dostum ilk mesajımda bunu zamansızlıkla geçiştirmeye çalışanlar var yazdım sende şuan ona takılmışsın. soruyu şöyle soralım daha yaratılmadan önce yaratacağı şeyin ne yapacağını biliyorsa onu neden yaratıyor? gördüğün gibi 3. cevabı aradıkça kendini kandırırsın.
    Hocam verdigim cevaplar yetmedi sanirim bir de soyle bir cevap var ama bunu sadece dine diger acilardan bakarak iman etmis biri kabul eder (atıyorum Kurandaki mucizeleri gormus kesin iman etmis falan)

Hazir ol cevap sana cok sacma gelecek ustteki arkadaslardan olmadigin icin

"Biz Allah'a aitiz her şey Onun her sey Ona ait bize istedigini yapar istediği gibi yaratır bizim sorgulama sansimiz yok malik mülkü üzerinde sinirsiz tasarruf hakkina sahiptir"

Bir de su cevap var Allah iyi ve kötüyü secebilen bir varlıkca secilmek istiyor yani bu su sorunun cevabi aslinda Melekler varken bize ne gerek var madem Melek olsaydik yada neden gunah isleme gucumuz var?

• quote:

İrade olduğunu varsayalım o halde dünyada olmamamız gerekir.

İrade olmadığını varsayalım o zamanda köle olmuş oluyoruz, hatta belki daha kötü cehennemi düşünürseniz.

Yoluma tuzak kurdun, diyorsun ki yürü iznim var, cihanda gücün her şeye hakim, beni yürüten sen adım günahkar.

Hayyam

Alıntıları Göster
    Videoyu izlersen daha iyi anlarsın olayı

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Bu sorunun gelecegini de tahmin etmistim

O KISI BENIM ISTE BEN YAAA HAMZAAA

saka saka 3snde nakavt eder beni ben halihazirda onu yenebilecek yasayan bir alim tanimiyorum (yabancilar dahil) yasasa belki said nursi bir seyler yapabilirdi nurcu degilim onu da sevmem Atatürkle aralarindaki durumlar yuzunden ama adamin her seye bir cevabi var kitaplari da bilmem kac bin sayfa ama yine o da yetmezdi sanırım

Celal hocaya karşı 5 10 kisilik bir kurul kurmak lazim ki bu kurula nihat hatipoglu falan katilmayacak elbette saglam adamlar lazım ben sahsen taslamani alirdim bu gruba

Bak mesela o 2.videodaki gözlüklü adam cok fazla tvye cikar bazi tespitleri de iyidir ama celal hoca nasil hasat ediyor görüyorsun ama suda var adamin 1 sorusunun cevabi 20dklik cevaplanması gerekiyor bu da ona avantaj sağlıyor soru sormak her zaman cevaptan daha kolay

Ha felsefe konusuna gelirsek en basitinden osho yasasa celal sengoru tokat manyagi yapar bu kadar acik konuşuyorum mahfeder rezili rusva eder nasıl ki tarihte ilber hoca bazen onu kibarca mat ediyorsa osho bunu duvardan duvara vura vura yapar adamin ilmi inanılmaz dogu felsefesindeki seylere (reenkarnasyon vs) inanir oyle cikar programdan

Ama mesela sadghuru ile kapissa ayni konuda yener geçer

Yani zor azizim bu adami yenecek tekil İslam alimi tanımıyorum

Alıntıları Göster
    Said Nursi laf çorbası yapan biri, ciddiye alınacak biri değil.
    Müslümanlık ve Nurculuk - Turan Dursun ( Sesli Kitap )facebook
    Müslümanlık ve Nurculuk - Turan Dursun ( Sesli Kitap )
    https://www.facebook.com/watch/?v=1600133390083803

Yakup denizin videosunu izle.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    soruyu yazdığım şekliyle tekrar oku bence. herşeyi o yapıyorsa sınavda değiliz demektir bunu kabul ediyorsan problem yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

Videoyu izlersen daha iyi anlarsın olayı

Alıntıları Göster
    Böyle şeylere ayıracak vaktim yok, ne diyorsa videoda yazarsan cevaplarım.
  • quote:

soruyu yazdığım şekliyle tekrar oku bence. herşeyi o yapıyorsa sınavda değiliz demektir bunu kabul ediyorsan problem yok zaten.
    Hocam rastgele ayetlere bakmaya basladim meali kapatip acarak

Bir sey bulamadim en son 1 kez daha denedim mülk suresi 2.ayete denk geldim

www.namazzamani.net
    Mülk  Suresi 2. Ayet Meali, Mülk  2, 67:2
    http://www.namazzamani.net/kuranmeali/mulk-suresi-2.ayet.htm

Bizim din bilgimiz sizin sorulariniza yetisemiyor yada düşündüğümü de aktaramiyorum zaten kusura bakma gercekten üzgünüm keske bilseydim

• quote:

Said Nursi laf çorbası yapan biri, ciddiye alınacak biri değil.https://www.facebook.com/watch/?v=1600133390083803

Yakup denizin videosunu izle.

Alıntıları Göster
    Hocam boyle olmaz ki o ne yazmis bu ne etmis degil adama haksizlik etmemek adina kitaplarini okuyup buna kendim karar vermeliyim dedigi gibi ayetleri hadisleri kendine atfediyorsa gule gule der gecerim ama bu sekilde yargisiz infaz olmaz

Hic okudun mu kitaplarini google playde bedava uygulamasi var ben imkan bulsam bir goz atacağım

• quote:

Hocam boyle olmaz ki o ne yazmis bu ne etmis degil adama haksizlik etmemek adina kitaplarini okuyup buna kendim karar vermeliyim dedigi gibi ayetleri hadisleri kendine atfediyorsa gule gule der gecerim ama bu sekilde yargisiz infaz olmaz

Hic okudun mu kitaplarini google playde bedava uygulamasi var ben imkan bulsam bir goz atacağım

Alıntıları Göster
    Açık konuşayım hiç okumadım bir kitabını, çünkü böylelerine vakit harcamak bir ateist olarak zoruma gider benim, ancak bir çok kitabını okumuş 4-5 tane kişiden bilgi edindim.

• Olayı sana şöyle anlatayım. Biz şu anda yanlış bilmiyorsam ilk okul 4. sınıf öğrencisiyiz. Yani bize 2 boyutlu kare dikdörtgen alan hesaplaması vs. öğretildi. Öğretmen diyor ki bunun bir de 3. boyutu var, onu size sınıf atlayınca öğreteceğim şu anda onu anlayamazsınız.

Sen 4. sınıftan ötesi yok diyorsan 3. boyutun var olmadığını da zaten kabul etmiş oluyorsun bize göre.

Olay bu: Biz zaman olmayan bir mekanın da olduğuna inanıyoruz sen ise inanmıyorsun.

Geçiştirme yapmıyoruz, bizim inancımız gereği zamanın olmadığı bir mekanda uyanacağız öldüğümüzde. Sana bu imkansız geliyor.

Sorduğun soru ise Kur'an da şeytanın verdiği tepkinin aynısı: Beni azdırmana yemin ederim ki kıyamete kadar onları azdıracağım der şeytan Kur'an da. Yani azmasının suçunu Allah'a yükler, sen istemeseydin ben azmayacaktım diye. Halbuki Allah şeytan kibrinden secde etmedi der. Yani seçme şansı varken yanlış olanı seçip suçu da üstlenmedi, Allah'a yükledi.

Allah size gelecekle ilgili bilgi vermedim geleceği yalnız ben bilirim der, yani zamanı da bilemeyiz aslen, ölçebiliyoruz sadece.

İnananlar tarafından yapılan açıklamalar da tutarsızdır sana önceden de dedim. Bu tarz sorular ikilemdir. Cevabı verilemez. Çünkü sorular Allah'ın sınırlarını bilme varsayımını içerir halbuki bilmiyoruz.

Yani tutarsızlık içeren bir soruya tutarlı bir cevap istiyorsun sen.

Verdiğim örnekle açıklayayım. Eni 4 cm, boyu 7 cm olan dikdörtgen prizmanın hacmi nedir?

Senin sorduğun sorunun bu sorudan saçmalık olarak bir farkı yok. Ben daha 3. boyutu öğrenmedim. Sen bana soruda da yükseklik değerini veremedin çünkü sen de 4. sınıfta okuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi torlofan -- 16 Nisan 2019; 1:15:17 >

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    soru mantıksal bir sorudur başka yerde aramana gerek yok. çok değil elimizde 2 madde var tanrı herşeyi bilir ve sınavdayız. daha yaratılmadan önce yaratacağı şeyin neler yapacağını bildiğine göre sınavın bir mantığı yok çünkü tanrının bildiği sonucu değiştiremezsin.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam insaf et 4.dkdan itibaren izle bari :D

• quote:

soru mantıksal bir sorudur başka yerde aramana gerek yok. çok değil elimizde 2 madde var tanrı herşeyi bilir ve sınavdayız. daha yaratılmadan önce yaratacağı şeyin neler yapacağını bildiğine göre sınavın bir mantığı yok çünkü tanrının bildiği sonucu değiştiremezsin.
    Ustteki arkadasin attigi videoya bir bakar mısınız

• quote:

Açık konuşayım hiç okumadım bir kitabını, çünkü böylelerine vakit harcamak bir ateist olarak zoruma gider benim, ancak bir çok kitabını okumuş 4-5 tane kişiden bilgi edindim.

Alıntıları Göster
    Hocam yarim saatcik verirsin yav ne olacak bu adam suan Türkiyenin en buyuk hocasi youtubeda nurcu kanallar var sozler kosku cinaralti bilmem ne herifler toplam 3 4 milyon aboneye sahip

• quote:

Hocam yarim saatcik verirsin yav ne olacak bu adam suan Türkiyenin en buyuk hocasi youtubeda nurcu kanallar var sozler kosku cinaralti bilmem ne herifler toplam 3 4 milyon aboneye sahip

Alıntıları Göster
    Ekseriyet zaten genelde bilgisizdir, hele TR'yi göz önüne getirdiğimizde 90 IQ vs.
    Ben o yüzden çoğunluk varsa bir şeyde 2 kat daha şüphelenirim ve genelde de onlara katılmam. Celal çok ciddi katkı sağladı bana bu tür konularda.

• quote:

Ekseriyet zaten genelde bilgisizdir, hele TR'yi göz önüne getirdiğimizde 90 IQ vs.
    Ben o yüzden çoğunluk varsa bir şeyde 2 kat daha şüphelenirim ve genelde de onlara katılmam. Celal çok ciddi katkı sağladı bana bu tür konularda.

Alıntıları Göster
    Hocam celal de cok favori adam yalniz :D

Bu arada arkadasin attigi videodaki hoca benim katilmadigim farkli bir bakis acisi ortaya koymus bir bak belki isine yarar :D

• quote:

Alıntıları Göster
    Herşeye ayıracak vaktin var buna mı yok benim güzel kardeşim.Kafandaki soru işaretlerini gidermen için sana yardımcı olmak elimden geleni yapıyorum sense ayıracak vaktim yok diye trip atıyorsun

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.