Şimdi Ara

O zaman sınav olmaz zırvalığı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Sonsuz güçlü'den kasıt; tüm insan tutum, davranış ve duygularından münezzeh olduğu mu? Sonsuz güçlü = Tanrı denklemi, her zaman geçerli değil mantıksal düşünme açısından.

Hem geleceği görüp, hem yaratıyor olmak bence bir çelişki barındırmıyor.

Ancak " bizi niye yarattı " sorusunun objektif bir cevabı olamaz. Çünkü sorunun nesnel olmayan bir ön kabulü var. Bu ön kabûl da "Bir yaratıcının varlığı". Bu kabûlu yapmaz isen hiç bir cevap tatmin etmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metal-Gear

Cevap aramana gerek yok ki, inanmadığın zaman olay bitiyor zaten senin için.

Benim merak ettiğim, inanmadığınız bir konuyu inanırcasına kurcalıyor oluşunuz.

Mesela sen diyorsun ki din yok yaratıcı yok vs. Olmayan bir konu ile neden uğraşıyorsun? Bir döngüye takılıp kalmaktan başka bir şey değil bu, mantıklı bir yanı da yok. İnananlar bu kadar konu açmıyorlar mesela, açılan tüm dini konuların %90'ı hep ateistler tarafından açılıyor.

Alıntıları Göster
    Zararı var da ondan, bunu anlayabilmen için biraz düşünmen gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Allah herşeyi biliyor da biz bilmiyoruz işte. Biz bilmediğimiz boyutta nasıl soru cevaplayalım? Zamansızlık boyutunı ölünce öğreneceğiz. soru mantıksız ve ikilemdir sen de biliyorsun ondan soruyorsun biliyorsun cevabı olmadığını çünkü.
    Buna göre her inanç kendine bunu atfedebilir ki, zeusun hikmeti diyorum zaman ben de, hah noldu şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: swarf

Sonsuz güçlü'den kasıt; tüm insan tutum, davranış ve duygularından münezzeh olduğu mu? Sonsuz güçlü = Tanrı denklemi, her zaman geçerli değil mantıksal düşünme açısından.

Hem geleceği görüp, hem yaratıyor olmak bence bir çelişki barındırmıyor.

Ancak " bizi niye yarattı " sorusunun objektif bir cevabı olamaz. Çünkü sorunun nesnel olmayan bir ön kabulü var. Bu ön kabûl da "Bir yaratıcının varlığı". Bu kabûlu yapmaz isen hiç bir cevap tatmin etmez.
    Nasıl barındırmıyor ya
  • Yanlış sorular soruyorsunuz Ahzab suresi 37. ayet,
    Hz Muhammed, Zeyd ve Zeynep
    Zeyd, Hz Muhammed'in evlatlığı
    Zeynep ise Zeyd'in hanımı
    Bir ayet iniyor ve Zeynep eşinden ayrılıp Hz Muhammed ile evleniyor.(Geliniyle evleniyor.)
  • HIGHER kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarımı tam okumadağını düşünüyorum ben. Yaratıcı illâki tanrı olacak diye bir koşul getiremeyiz diyorum. Bu yaratıcı, tanrısal diğer özelliklerin hepsini sahip değilse, mesela insanüstü gücü sadece 2 tane olsun 1-geleceği görebilen ve 2-yaratabilen , bu şekilde geleceği hem görüp hem yaratması çelişki içermez.

Çelişki şurada başlayabilir, "Tanrı neden yaratıyor" sorusunda başlayabilir. O zaman yaratıcı Tanrıdır demiş oluyoruz. Bununla bitmiyor bu soru zaten baştan Tanrının ön kabulunu içeriyor. O yüzden bu soruyu, inanmış bir birey olarak çözmek gerekli , çünkü nesnel objektif bir cevap bulamazsınız zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swarf -- 16 Nisan 2019; 13:49:29 >
  • quote:

Yazdıklarımı tam okumadağını düşünüyorum ben. Yaratıcı illâki tanrı olacak diye bir koşul getiremeyiz diyorum. Bu yaratıcı, tanrısal diğer özelliklerin hepsini sahip değilse, mesela insanüstü gücü sadece 2 tane olsun 1-geleceği görebilen ve 2-yaratabilen , bu şekilde geleceği hem görüp hem yaratması çelişki içermez.

Çelişki şurada başlayabilir, "Tanrı neden yaratıyor" sorusunda başlayabilir. O zaman yaratıcı Tanrıdır demiş oluyoruz. Bununla bitmiyor bu soru zaten baştan Tanrının ön kabulunu içeriyor. O yüzden bu soruyu, inanmış bir birey olarak çözmek gerekli , çünkü nesnel objektif bir cevap bulamazsınız zaten.
    Şimdi anladım, ancak ben burada deistliği değil teistliği tartışıyorum, bunlar da ibrani olanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Zararı var da ondan, bunu anlayabilmen için biraz düşünmen gerekir.

Alıntıları Göster
    Zararı var diye cevap mı arıyorsun argümanlarına? Ben hiçbir zarar görmedim örneğin, sen ne zarar gördün bilmiyorum.

Sorduğun sorulara duymak istediklerini söyleyen de var, duymak istemediklerini söyleyen de var. Zararların giderildi mi duymak istediklerini duyunca örneğin. Böyle konularda sadece ateistler ile ağız birliği yapar, inanlarla alay edersin. Bunun üzerine inanan gelip bir laf söylerse hani hoş görü diye yine alay edersin, keza konu böyle ilerlemiş.

Akıl kârı bir iş yapmıyorken düşünmekten bahsetmeye gerek yok.

• quote:

Zararı var diye cevap mı arıyorsun argümanlarına? Ben hiçbir zarar görmedim örneğin, sen ne zarar gördün bilmiyorum.

Sorduğun sorulara duymak istediklerini söyleyen de var, duymak istemediklerini söyleyen de var. Zararların giderildi mi duymak istediklerini duyunca örneğin. Böyle konularda sadece ateistler ile ağız birliği yapar, inanlarla alay edersin. Bunun üzerine inanan gelip bir laf söylerse hani hoş görü diye yine alay edersin, keza konu böyle ilerlemiş.

Akıl kârı bir iş yapmıyorken düşünmekten bahsetmeye gerek yok.

Alıntıları Göster
    Bunu da dinleyip hala anlamıyorsan yapacak bir şey yok.https://www.youtube.com/watch?v=gdeq2pYbc18

Galiba anlamıyorsun, senin amacın insanlar dinden çıksın savaşı vermek mi, yoksa kendi sorularına cevap aramak mı? Cevap verin argümanlarıma yazmışsın, biraz sıkıştırınca aynı ateist muhabbetlerini eden bir video atıyorsun.

Ben sana inan demiyorum zaten, beni ilgilendirmez, Diyorum ki sadece inanmadığın şeye neyin cevabını arıyorsun? Çok boş manasız bir davranış. Olmayan, yok dediğin bir şeye kafa yormak senin mantığına sığıyorsa senin için yapacak bir şey yok.

Var olmadığını düşündüğün bir şey için 50 dakikalık video izleyeceğine, 50 dakika yabancı dil çalışsan belki fazladan bir şeyler öğrenirdin. Boş bir iş peşindesin tek söylediğim bu. Elin ateisti gene bir şey üretmeye yeltenir bizimkilerde yıllardır hala aynı şeyi sorguluyor. Sorguladın, inanmadın bitti daha ne uğraşıyorsun ki.

Neyse kolay gelsin ne diyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 16 Nisan 2019; 14:22:13 >

• quote:

Galiba anlamıyorsun, senin amacın insanlar dinden çıksın savaşı vermek mi, yoksa kendi sorularına cevap aramak mı? Cevap verin argümanlarıma yazmışsın, biraz sıkıştırınca aynı ateist muhabbetlerini eden bir video atıyorsun.

Ben sana inan demiyorum zaten, beni ilgilendirmez, Diyorum ki sadece inanmadığın şeye neyin cevabını arıyorsun? Çok boş manasız bir davranış. Olmayan, yok dediğin bir şeye kafa yormak senin mantığına sığıyorsa senin için yapacak bir şey yok.

Var olmadığını düşündüğün bir şey için 50 dakikalık video izleyeceğine, 50 dakika yabancı dil çalışsan belki fazladan bir şeyler öğrenirdin. Boş bir iş peşindesin tek söylediğim bu. Elin ateisti gene bir şey üretmeye yeltenir bizimkilerde yıllardır hala aynı şeyi sorguluyor. Sorguladın, inanmadın bitti daha ne uğraşıyorsun ki.

Neyse kolay gelsin ne diyim.
    Anlamayan sensin.

İşte bu söylediğin gerçekten zor, bu söylediğin konuda düzgün bir mantıksal çerçeve de sana bi' şeyler katacak bir tartışma bulman çok zor.

• quote:

İşte bu söylediğin gerçekten zor, bu söylediğin konuda düzgün bir mantıksal çerçeve de sana bi' şeyler katacak bir tartışma bulman çok zor.
    Ben başkaları için ve kısmen de olsun kendime fayda sağlıyorum aslında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pylorid

Düşünemediğiniz taraf şu; birşeyi "zırva" olarak değerlendiriyorsunuz ama bunun sebebini açıklayamıyorsunuz. Ama ismi "zırva" oluyor. Çok ilginç bir kafa yapınız var, bu kafa yapısı başka konularda değil de özellikle din konusunda bu şekilde çalışıyor çok ilginç, psikologlar incelemeli bence.
    4 + Almışsın o sayede gördüm mesajını, bloklamakta ne kadar haklı olduğumu gösterdiğin için teşekkürler.

Neden zırva olduğunu açıklıyorum, anlamıyorsanız bu sizin sorununuz.
    Ek olarakhttps://bilimfili.com/dindarlik-dusuk-zeka-ile-iliskilendirildi/

• Dini inanç deniliyor zaten, İnsanlar varlığı kanıtlanmadan inanıyor. Tanrının varlığı da kanıtlanamaz yokluğu da...

İsteyen inanmasın, Ölünce bir daha doğamayacak zaten. Kısa vaktinizi burda niye boşa harcıyorsunuz ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erco35coast -- 16 Nisan 2019; 16:27:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

Allah herşeyi biliyor da biz bilmiyoruz işte. Biz bilmediğimiz boyutta nasıl soru cevaplayalım? Zamansızlık boyutunı ölünce öğreneceğiz. soru mantıksız ve ikilemdir sen de biliyorsun ondan soruyorsun biliyorsun cevabı olmadığını çünkü.
    soru cevapsız değil olabilecek 2 cevap var ikiside dinlere ters zamansızlığa sığınıyorsun hala dinine göre ruhumuz ve bedenimiz ezeli olmadığına göre var olduğumuz an ve var olmadığımız an olarak bir zaman var demektir, henüz var olmadığımız anda herşey biliniyorsa var olmamızın anlamıda yoktur çünkü tanrının bildiği şey kesindir ve değişmez. sanırım yılların emeğinin çöp olmasından korktuğun için bukadar açık çelişkiyi görmek istemiyorsun.

Atfeder zaten bir sorun yok burda. Tanrı kavramı olan her inanç tanrının zamanın dışında bir varlık olduğunu bilir. Zeus, Meus farketmez zamanın dışında ise ve zaman dahil herşeyin tek yaratıcı ise ne isim verirsen ver tanrıyı bulmuşsun demektir Sahte mi gerçek mi orası ayrı tartışma. Bi anlatamadım size.

Sizin gibiler ısrarla bilinmeyen bir boyutu bildiğini iddia ederek soru sorarlar. Sonra da koyduk mu derler senin gibi.

Size göre tanrı kahvede çay içerken gördüğün sıradan birisi. Bize göre yaratıcı öyle görebileceğin, akıl erdirebileceğin bir şey değil, bir anlayamadınız gitti.
  • Zaman mekan kavramı çok net anlaşılamamış bir konu. Kainat zamandan ve mekandan munezzeh bi yer zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı tartışmayı yeniden yapmaya gerek yok bence. Sana sorduğum sorulara cevap verebilirsen ben bırakırım inanmayı dedim sana. Ben bu sorulara tutarlı cevap veren görmediğim ve kendim de cevaplayamadığım için yeniden iman ettim.

Ben zaten 4 seneye yakın inanmadım, senin sorduklarını sanki ben sormamışım gibi neyin kafasını yaşıyorsun

İkilemdir diye söyledim sana bu tarz sorular. Sen çelişki dersen o senin bileceğin iş. Çelişki yok bilemeyeceğimiz bir boyut var. İnanmamak bedava. Nasılsa öleceğiz, öldükten sonra zamansızlık var mıymış yok muymuş göreceğiz.
  • torlofan T kullanıcısına yanıt
    dostum soruyu zamansızlığıda dahil ederek sordum bence sen görmek istemiyorsun neyse iyi şanslar dilerim
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.