Şimdi Ara

O zaman sınav olmaz zırvalığı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
159
Cevap
1
Favori
2.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hamza5806

Hocam celal de cok favori adam yalniz :D

Bu arada arkadasin attigi videodaki hoca benim katilmadigim farkli bir bakis acisi ortaya koymus bir bak belki isine yarar :D

Alıntıları Göster
    Klasik slogan laflar söylüyor, 2.05e kadar izledim.
    Ben önümdeki gerçeğe bakarım ve tarihte de bir çok bu adamın dediğinin tersi insan gül gibi yaşamış ve geçmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smartboy38

Herşeye ayıracak vaktin var buna mı yok benim güzel kardeşim.Kafandaki soru işaretlerini gidermen için sana yardımcı olmak elimden geleni yapıyorum sense ayıracak vaktim yok diye trip atıyorsun

Alıntıları Göster
    Ayrıca video yorumlarını kapatan bir herifi ciddiye almam ben, bunun benzeri gelecek bilimde yaptı ona da tepki gösterdim, kendisi istediği gibi konuşacak atacak tutacak ama insanların kendisini ifade etmesine müsaade etmeyecek, öyle şeylerden nefret ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HIGHER

Ayrıca video yorumlarını kapatan bir herifi ciddiye almam ben, bunun benzeri gelecek bilimde yaptı ona da tepki gösterdim, kendisi istediği gibi konuşacak atacak tutacak ama insanların kendisini ifade etmesine müsaade etmeyecek, öyle şeylerden nefret ederim.

Alıntıları Göster
    Yorumu açtı diyelim 1673 tane cevap yorumu geldi.Tartışmalar gaz bulutları toz bulutları birbirlerine laf çakmalar,hatta menemen tarifi verenler,iddia kuponları için sayfamıza abone olun diyenler vs vs vs. Sınav mınav diye merak ediyorsun ama O herif dediğinin Kuran din bilgisinin belki 1000de 1 ine sahipsin.İnsanları küçümseme evlat,birşeyler öğrenmeye çalış.Kafana yatmayan ne var videoda sanki.Gördüğün gibi videoda herşey gayet net Allah örnekleri gözümüze gözümüze çarparak kötülüğümüzü istemeyerek bizi uyarıyor.Nasıl yaşarsak öyle ölürüz sonuçlarına da tıpış tıpış katlanacağız kısaca işte.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• smartboy38 S kullanıcısına yanıt
    inanmayanlardan çok inananların sorunu bu. hiçmi aklınıza takılmıyor siz sorun
  • quote:

Yorumu açtı diyelim 1673 tane cevap yorumu geldi.Tartışmalar gaz bulutları toz bulutları birbirlerine laf çakmalar,hatta menemen tarifi verenler,iddia kuponları için sayfamıza abone olun diyenler vs vs vs. Sınav mınav diye merak ediyorsun ama O herif dediğinin Kuran din bilgisinin belki 1000de 1 ine sahipsin.İnsanları küçümseme evlat,birşeyler öğrenmeye çalış.Kafana yatmayan ne var videoda sanki.Gördüğün gibi videoda herşey gayet net Allah örnekleri gözümüze gözümüze çarparak kötülüğümüzü istemeyerek bizi uyarıyor.Nasıl yaşarsak öyle ölürüz sonuçlarına da tıpış tıpış katlanacağız kısaca işte.

Alıntıları Göster
    Bu bir varsayım sadece. Ki öyle olması bile yorum kapamaktan iyidir.
    Ben asla insanlara hakaret etmem, küçümsemem sadece tespit yaparım, neyse onu söylemeye çalışırım. Video 2.05 e kadar izledim ve zırva çıktı her zamanki gibi

quote:

Nasıl yaşarsak öyle ölürüz

Bunlar uyutmak için hocam.https://www.youtube.com/watch?v=ikWpyFoomic

hitler, mao, Cengizhan, stalin nasıl öldü

Hem zorla beni dünyaya getirecek hem de kölelik yapmadığım için beni sonsuz zamanda ateşte yakacak_?

• quote:

Bu bir varsayım sadece. Ki öyle olması bile yorum kapamaktan iyidir.
    Ben asla insanlara hakaret etmem, küçümsemem sadece tespit yaparım, neyse onu söylemeye çalışırım. Video 2.05 e kadar izledim ve zırva çıktı her zamanki gibi

quote:

Nasıl yaşarsak öyle ölürüz

Bunlar uyutmak için hocam.https://www.youtube.com/watch?v=ikWpyFoomic

hitler, mao, Cengizhan, stalin nasıl öldü

Hem zorla beni dünyaya getirecek hem de kölelik yapmadığım için beni sonsuz zamanda ateşte yakacak_?

Alıntıları Göster
    O varsayım bu varsayım şu varsayım herşey ve herkes varsayım.

Varsayım deyince herşeye varsayım diyen canım kardeşim Berkayı getirdin aklıma.Bari bunu izle sonuna kadar

https://youtu.be/CAKPspi7pZk

• quote:

Orijinalden alıntı: Communist

inanmayanlardan çok inananların sorunu bu. hiçmi aklınıza takılmıyor siz sorun
    Gel vazgeç bu inattan.Toprak altında ışık mışık yok.Ahiret var hesap var.Kendinizi kandırmaktan vazgeçin ya da ne haliniz varsa görün sizle mi uğraşacaz daa

• quote:

O varsayım bu varsayım şu varsayım herşey ve herkes varsayım.

Varsayım deyince herşeye varsayım diyen canım kardeşim Berkayı getirdin aklıma.Bari bunu izle sonuna kadar

https://youtu.be/CAKPspi7pZk

Alıntıları Göster
    Bu elemanlar fasa fiso hocam, Turan Dursun'un karşısına neden çıkamadılar sanıyorsun?
    Neden öldü Turan Dursun?

Fikirler ölmez lafını sevmem ama bu duruma iyi uyuyor, noldu ölünce bitti mi? Bak YT'da Yakup Deniz çıktı, neden bu adam ile tartışmaya giremiyor bu dediklerin? Herkese meydan okudu adam.

• quote:

Gel vazgeç bu inattan.Toprak altında ışık mışık yok.Ahiret var hesap var.Kendinizi kandırmaktan vazgeçin ya da ne haliniz varsa görün sizle mi uğraşacaz daa

Alıntıları Göster
    oO Hoş görü alırım bir dal

• Mesela evrenin genişlediği yazıyor diyorsunuz (öyle bir şey yazmıyor, yazıyor farz edelim) o zaman bir kanıt koymuş oluyorsunuz ve sınav sayılmıyor ki bu yaptığınız. Ayrıca her din ''o zaman sınav olmaz'' diyebilir ve inanmak zorunda kalırsınız buna göre.

Dünyadaki bütün dinler içinde, esrarengiz bir rastlantıyı görüyoruz: ezici bir çoğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seçiyor. En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi müziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini seçmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor. Bu açık bir gerçek ve kimse de inkar edemez. Ama bunun nedensiz doğasını çok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de öyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı öldürmeye hazır olarak. – Richard Dawkins

Bütün dinlere baktığımızda, her inançlının kendi dinin doğru ve diğerlerinin insan uydurması olduğunu söylemesi kendisi ile çelişmesi anlamına gelir. Çünkü size bunların gerçek din olduğunu söyleyen de bir insandır.

Dünyada 1 tane gerçek din olsa ve diğer dinler şu an uydurulmuş olmasa bile yinede insanlar kendi dinlerini uydurabilirler ve kanıt istediğin de ise "o zaman gerçek sınav olmaz ki" diyebilirler. Hadi onu da geçtim bütün bu uydurulan dinleri öğrenmek ve arasından hangisinin gerçek olduğunu bilmek bile insan hayatı için yeterli değildir. Çünkü dünyanın nüfusu şu an 7 miyar, bunun %1i din uydursa yetmez insan hayatı.

Neden köleliği kaldırın diyen bir ayet yok? Ayrıca müminleri azat edin diyor sadece?

İrade olduğunu varsayalım o halde dünyada olmamamız gerekir.

İrade olmadığını varsayalım o zamanda köle olmuş oluyoruz, hatta belki daha kötü cehennemi düşünürseniz.

Yoluma tuzak kurdun, diyorsun ki yürü iznim var, cihanda gücün her şeye hakim, beni yürüten sen adım günahkar.

Hayyam

• quote:

Mesela evrenin genişlediği yazıyor diyorsunuz (öyle bir şey yazmıyor, yazıyor farz edelim) o zaman bir kanıt koymuş oluyorsunuz ve sınav sayılmıyor ki bu yaptığınız. Ayrıca her din ''o zaman sınav olmaz'' diyebilir ve inanmak zorunda kalırsınız buna göre.

Dünyadaki bütün dinler içinde, esrarengiz bir rastlantıyı görüyoruz: ezici bir çoğunluk sadece ailesinin ait olduğu dini seçiyor. En iyi delile, en iyi mucizelere, en iyi ahlaki yapıya, en iyi ibadethaneye, en iyi müziğe sahip olanı değil: iş tezgahdaki dinlerden bir tanesini seçmeye gelince, dinlerin potansiyel erdemleri, aile etkisinin yanında hiçbir şey ifade etmiyor. Bu açık bir gerçek ve kimse de inkar edemez. Ama bunun nedensiz doğasını çok iyi bilen biri, bir şekilde dinine sıkıca bağlanıyor, hem de öyle bir fanatiklikle ki, başka bir dine inananı öldürmeye hazır olarak. – Richard Dawkins

Bütün dinlere baktığımızda, her inançlının kendi dinin doğru ve diğerlerinin insan uydurması olduğunu söylemesi kendisi ile çelişmesi anlamına gelir. Çünkü size bunların gerçek din olduğunu söyleyen de bir insandır.

Dünyada 1 tane gerçek din olsa ve diğer dinler şu an uydurulmuş olmasa bile yinede insanlar kendi dinlerini uydurabilirler ve kanıt istediğin de ise "o zaman gerçek sınav olmaz ki" diyebilirler. Hadi onu da geçtim bütün bu uydurulan dinleri öğrenmek ve arasından hangisinin gerçek olduğunu bilmek bile insan hayatı için yeterli değildir. Çünkü dünyanın nüfusu şu an 7 miyar, bunun %1i din uydursa yetmez insan hayatı.

Neden köleliği kaldırın diyen bir ayet yok? Ayrıca müminleri azat edin diyor sadece?

İrade olduğunu varsayalım o halde dünyada olmamamız gerekir.

İrade olmadığını varsayalım o zamanda köle olmuş oluyoruz, hatta belki daha kötü cehennemi düşünürseniz.

Yoluma tuzak kurdun, diyorsun ki yürü iznim var, cihanda gücün her şeye hakim, beni yürüten sen adım günahkar.

Hayyam
    Allah rızası için sağdan soldan duyduklarınızı gerçek sanmayın ergen dostlarımDinler şöyle dinler böyle diyerekten olmaz bu işler.Dinler hakkında kendini kandırmadan bilgi edinmek isteyen açar abi Fransız profesör Maurice Bucaillenin yıllarca bilimle dinlerin ilişkisini merak edip öz kaynağından argümanlarla yazdığı harikulade kitap olan "Tevrat,İnciller Kuranı Kerim ve Bilim"kitabını okur.Sonra ahkamını kes gene.Zırttan pırttan zorttan internette birseyler duyup okuyup beyninizi yıkatmayın modern şarlatanlara.Ya da ne haliniz varsa görün.Ahirette Dawkinsin arkasına sırayla dizilip birbirinizin arkasına saklanırsınız hay bunun peşinden giden kafama s..yım diye

• quote:

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137898165

• Bunların hepsini ben kendim düşünerek yazdım, alıntıladığım kısımları da tırnak içine alır veya sahibinin ismini söylerim. Bu kitapların inandığım zamanlarda da bilime aykırı olduğunu söylüyordum, sizin söyleyememenizin nedeni bilimi bilmemenizden kaynakşanmaktadır. Bilim her zaman doğru söylemez, yanılabilir. Bilgi edinmek isteyen açar kitabı okur, onun bunun yorumuna gerek kalıyorsa zaten bu başlı başına bir mantıksızlıktır o kitap için.

Laf salatası yerine argümanlarıma cevap verin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilim ilerledikçe ateizm çöp oluyor demiş linkteki herif kahkaha atacaktım gece olmasa

• quote:

Bunların hepsini ben kendim düşünerek yazdım, alıntıladığım kısımları da tırnak içine alır veya sahibinin ismini söylerim. Bu kitapların inandığım zamanlarda da bilime aykırı olduğunu söylüyordum, sizin söyleyememenizin nedeni bilimi bilmemenizden kaynakşanmaktadır. Bilim her zaman doğru söylemez, yanılabilir. Bilgi edinmek isteyen açar kitabı okur, onun bunun yorumuna gerek kalıyorsa zaten bu başlı başına bir mantıksızlıktır o kitap için.

Laf salatası yerine argümanlarıma cevap verin.
    Cevap aramana gerek yok ki, inanmadığın zaman olay bitiyor zaten senin için.

Benim merak ettiğim, inanmadığınız bir konuyu inanırcasına kurcalıyor oluşunuz.

Mesela sen diyorsun ki din yok yaratıcı yok vs. Olmayan bir konu ile neden uğraşıyorsun? Bir döngüye takılıp kalmaktan başka bir şey değil bu, mantıklı bir yanı da yok. İnananlar bu kadar konu açmıyorlar mesela, açılan tüm dini konuların %90'ı hep ateistler tarafından açılıyor.

• torlofan T kullanıcısına yanıt
    sınırsız gücün böyle bir bedeli var işte. o değilde patch nezaman geliyor haberin varmı
  • Allah herşeyi biliyor da biz bilmiyoruz işte. Biz bilmediğimiz boyutta nasıl soru cevaplayalım? Zamansızlık boyutunı ölünce öğreneceğiz. soru mantıksız ve ikilemdir sen de biliyorsun ondan soruyorsun biliyorsun cevabı olmadığını çünkü.
  • bir gün belki daha da az zamandan sonra
  • quote:

Klasik slogan laflar söylüyor, 2.05e kadar izledim.
    Ben önümdeki gerçeğe bakarım ve tarihte de bir çok bu adamın dediğinin tersi insan gül gibi yaşamış ve geçmiştir.

Alıntıları Göster
    4.dkdan sonrasi onemliydi... :(

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.