Şimdi Ara

Obama'nın Bindiği Araç (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
3
Favori
5.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hysteria_

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

Yav senin diyanet başkanın bile neye biniyor

Obama , Putin binmesin mi ?

neden diyanet bakanı olunca diğerlerinden alçak mı oluyorsun?

müslüman olan zengin olamaz mı? müslümana Allah mal mülk para veremez mi?

haa yok müslüman olunca islami temsil edince alt tabaka gibi olman lazım di mi? eski elbiseler,araçlar vs olmalı. hiç lüks yaşayamazsın.

şu zihniyetinize yazıklar olsun.

Arkadaş da yakmış devreleri. O da haklı. Memlekette birbirinden lüzumsuz 15 tane fazladan bakan olunca, vatandaş diyaneti de bakanlıktan sayabiliyor.

Rütbelendirmeye gidecek olursak:

Putin, Obama falan cumhurbaşkanımızla denk.

Sıralayacak olur isek, cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, bakan ve müsteşar şeklinde gidiyor. Diyanet işleri başkanı da müsteşar seviyesinde biridir. Yani, hazine müsteşarının rütbesi ile diyanet işleri başkanının ve genel kurmay başkanının rütbesi aynıdır. Hepsi müsteşar seviyesinde insanlardır.

Müslüman zengin olabilir. Müslümana Allah para, mal mülk verebilir. Buna kimsenin itirazı yok. Devlet görevlileri bir kamu hizmeti sunarlar ve temsil ettikleri bir kitle vardır. Konu ile ilgili ders çıkarılması gereken sahih olduğu kesin olan hadis: "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." Kişi, kamu hizmeti sunmak için makam aracına ihtiyacı varsa tabii ki aracı olmalıdır. Ancak bunun bir S500 olmasına gerek yoktur. O makam aracının halkın parası ile alındığı unutulmamalıdır. Kamu görevlisini büyük ve güçlü yapan şey kendisine verilen imkanlar, yaşadığı lüks değil, halkının onun arkasında olduğunun kendisini görmeye gelenlerin bilmesidir. Karşı ülkesindeki dengini ağırlarken tek önemli olgu budur. O yüzden Vosvos'la gezen, bit kadar Uruguay'ın eski devlet başkanına kimse saygıda kusur etmezken, çoğu ortadoğu ülkesi başkanları adam yerine konmuyorlar. Görgüsüzlük hiçbir zaman prim yapmaz. Görgüsüzlük, görgüsüzler arasında prim yapar.

Cumhurbaşkanı da, başbakan da kamu görevlisidir. Farkları halk tarafından seçilmiş olmalarıdır. Halk tarafından seçilmiş olmaları konuyu daha da hassas hale getirir. Halkın parasını babalarının parası gibi kullanmamalıdırlar. Halktan olmak durumundalardır. Burası bir ortadoğu ülkesi, o yüzden evet, CB ve başbakanın tabii ki zırhlı araçla, korumalarla gezmesi uygundur. Ancak araçların hep en son model, en lüks, en baba araba olmasına hiç gerek yoktur. Hele ki Türkiye gibi bir ülkede Cumhurbaşkanı'nın bir yerden bir yere 120 araç, 5 ambulanslık bir ekip ile gitmesine hiç gerek yoktur. Birkaç kere denk geldim sayın cumhurbaşkanım ile. Her seferinde araç kafilesi 120-130 araç oluyor. Bir noktadan sonra sıkılıp, yarısından video çekmeye başladım. Yarıdan çektiğim videoda 70 aracın geçtiği gözükmekte.

Bana fena bir görgüsüzlük geliyor bunlar.

Diyanet işleri başkanının da öldürülme ihtimali, hazine müsteşarından fazla değildir mesela. Bana göre, makam araçları Passat, Mondeo ayarı bir araba olabilir. Ancak Mit müsteşarı da aynı seviyede bir adamdır. Riski çok yüksektir. İcabı halinde tankla gezmesi uygundur. Lafım yok. Emniyet genel müdürü, gezsin... Genelkurmay başkanı gezsin... Başbakan, Cumhurbaşkanı gezsin... Bunlar riskli adamlar. Suyunu çıkarmadan, güvenlik için ne gerekiyorsa yapılsın. Ancak 120 araba ile gezmek de komik şimdi. Neyden korkuyon aga? Benden mi? Beni çok bekletirsen çoğu çoğu kornaya asılıyorum, trafikteki herkesi gaza getirip kornaya asılıyoruz... Bu kadar. Bundan mı korkuyon? Neden korkuyon? Çok korkuyorsan 20 arabalık bir kafile yeter aga...

Neyse, çok uzattım.

Zihinler bozuk, algılar yanlış. O yüzden vergi vermekten kaçınıyorum. Halkım kendi isteği ile bunların semirtilmesini istiyor. Ben ise halkımla aynı fikirde değilim. Şükür ki, vergi vermek zorunda da değilim. Ben artık çocuk okutup vergiden düşüyorum. Hepinize tavsiye ederim. Hiç olmazsa nereye gittiğini biliyorum.

• Yine her konuda olduğu gibi adam akıllı doğru yorumlar eksiden gözükmüyor...
    Ülke insanının bir kısmının geldiği üzücü utandırıcı nokta...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paul Klee

Suudilerin araba neydi acaba

Aventador Lp-710
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

quote:

haa yok müslüman olunca islami temsil edince alt tabaka gibi olman lazım di mi? eski elbiseler,araçlar vs olmalı. hiç lüks yaşayamazsın.

Arkadaş da yakmış devreleri. O da haklı. Memlekette birbirinden lüzumsuz 15 tane fazladan bakan olunca, vatandaş diyaneti de bakanlıktan sayabiliyor.

Rütbelendirmeye gidecek olursak:

Putin, Obama falan cumhurbaşkanımızla denk.

Sıralayacak olur isek, cumhurbaşkanı, meclis başkanı, başbakan, bakan ve müsteşar şeklinde gidiyor. Diyanet işleri başkanı da müsteşar seviyesinde biridir. Yani, hazine müsteşarının rütbesi ile diyanet işleri başkanının ve genel kurmay başkanının rütbesi aynıdır. Hepsi müsteşar seviyesinde insanlardır.

Müslüman zengin olabilir. Müslümana Allah para, mal mülk verebilir. Buna kimsenin itirazı yok. Devlet görevlileri bir kamu hizmeti sunarlar ve temsil ettikleri bir kitle vardır. Konu ile ilgili ders çıkarılması gereken sahih olduğu kesin olan hadis: "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." Kişi, kamu hizmeti sunmak için makam aracına ihtiyacı varsa tabii ki aracı olmalıdır. Ancak bunun bir S500 olmasına gerek yoktur. O makam aracının halkın parası ile alındığı unutulmamalıdır. Kamu görevlisini büyük ve güçlü yapan şey kendisine verilen imkanlar, yaşadığı lüks değil, halkının onun arkasında olduğunun kendisini görmeye gelenlerin bilmesidir. Karşı ülkesindeki dengini ağırlarken tek önemli olgu budur. O yüzden Vosvos'la gezen, bit kadar Uruguay'ın eski devlet başkanına kimse saygıda kusur etmezken, çoğu ortadoğu ülkesi başkanları adam yerine konmuyorlar. Görgüsüzlük hiçbir zaman prim yapmaz. Görgüsüzlük, görgüsüzler arasında prim yapar.

Cumhurbaşkanı da, başbakan da kamu görevlisidir. Farkları halk tarafından seçilmiş olmalarıdır. Halk tarafından seçilmiş olmaları konuyu daha da hassas hale getirir. Halkın parasını babalarının parası gibi kullanmamalıdırlar. Halktan olmak durumundalardır. Burası bir ortadoğu ülkesi, o yüzden evet, CB ve başbakanın tabii ki zırhlı araçla, korumalarla gezmesi uygundur. Ancak araçların hep en son model, en lüks, en baba araba olmasına hiç gerek yoktur. Hele ki Türkiye gibi bir ülkede Cumhurbaşkanı'nın bir yerden bir yere 120 araç, 5 ambulanslık bir ekip ile gitmesine hiç gerek yoktur. Birkaç kere denk geldim sayın cumhurbaşkanım ile. Her seferinde araç kafilesi 120-130 araç oluyor. Bir noktadan sonra sıkılıp, yarısından video çekmeye başladım. Yarıdan çektiğim videoda 70 aracın geçtiği gözükmekte.

Bana fena bir görgüsüzlük geliyor bunlar.

Diyanet işleri başkanının da öldürülme ihtimali, hazine müsteşarından fazla değildir mesela. Bana göre, makam araçları Passat, Mondeo ayarı bir araba olabilir. Ancak Mit müsteşarı da aynı seviyede bir adamdır. Riski çok yüksektir. İcabı halinde tankla gezmesi uygundur. Lafım yok. Emniyet genel müdürü, gezsin... Genelkurmay başkanı gezsin... Başbakan, Cumhurbaşkanı gezsin... Bunlar riskli adamlar. Suyunu çıkarmadan, güvenlik için ne gerekiyorsa yapılsın. Ancak 120 araba ile gezmek de komik şimdi. Neyden korkuyon aga? Benden mi? Beni çok bekletirsen çoğu çoğu kornaya asılıyorum, trafikteki herkesi gaza getirip kornaya asılıyoruz... Bu kadar. Bundan mı korkuyon? Neden korkuyon? Çok korkuyorsan 20 arabalık bir kafile yeter aga...

Neyse, çok uzattım.

Zihinler bozuk, algılar yanlış. O yüzden vergi vermekten kaçınıyorum. Halkım kendi isteği ile bunların semirtilmesini istiyor. Ben ise halkımla aynı fikirde değilim. Şükür ki, vergi vermek zorunda da değilim. Ben artık çocuk okutup vergiden düşüyorum. Hepinize tavsiye ederim. Hiç olmazsa nereye gittiğini biliyorum.

hocam dediklerinize katılıyorum. benim tepki gösterdiğim nokta saçma sapan birçok bakanlık varken - ki bana göre diyanet işleri de BAKANLIK olacak kadar büyük olmamalı, sadece diyanet işlerinin makam aracı örnek gösterilip islamiyet-kaanatkarlık ilişkisi kurulmasıydı.

zira diğer boş beleş tüm bakanlıklar s500 ile gezince göze batmıyor da diyanet işleri gezince batıyorsa kusura bakılmasın din ile ilgili bir alıp veremediği vardır bunu savunanın.

yoksa dediğim gibi çok yüksek merciler dışındaki bütün resmi araçların dediğiniz gibi passat mondeo, hadi olmadı 1 tık daha atlarsak maksimum 5 bmw, a4-a6 ne bileyim e kasa mercedes olması gerekli.

• Buda yerli makam aracımız olur biz yaptık biz !!!
  • quote:

Ne kadar yakıyo acaba

Çok yaktığına eminim. O yüzden her gelen ABD başkanı ortadoğuya savaş açıp petrollerinin üzerine konmaya çalışıyor.

Hepsi bu araba için bence. Bu araba olmasa petrol savaşı yapmazdı ABD.
  • quote:

quote:

• RTE BİNSE HERKESS AAAAAAAAAAUVVVVVVVVVVVVV HIRSIZ OLUR :d
  • quote:

Ne kadar yakıyo acaba

Türk milletinin aklına gelen ilk soru
  • Müslüman lüks yaşayamaz mi diyen arkadaş evet yaşayamaz. Dininin emirlerini yerine getiren biriyse yaşayamaz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, zenginler cennete fakirlerden bilmem kaç yıl sonra girecek sözlerini söyleyen, inandığınız dinin peygamberi değil mi? Ee o zaman sen muslumansan bin liraya şal alıp beş yüz bine araba alıyorsan, halkın çoğunluğu karnını zar zor doyururken "lüks" içinde yaşıyorsan, muslumanligin özünü anlayamamış birisin demektir. İşinize geldiği gibi yorumlayamazsiniz dini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paul Klee -- 16 Kasım 2015; 15:16:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müslüman bir kişinin fakir olması gerekseydi Allah Zekat ve Haccı farz kılmazdı. Ayrıca Hadis-i şerif var.

Eshabım için fakirlik saadettir. Ahır zamandaki ümmetim iin de zenginlik saadettir.

Şimdi buna göre zengin birisinin lüks otomobile binmesi israf değildir. Ülkenin imkanları el veriyorsa cumhurbaşkanı da, başbakan da, hatta diyanet işleri başkanı da böyle arabalara binebilir. Bunu yermek yerine bu arabalara binebildiğimiz için gurur duymamız lazım.

Ecevit geçmişte Renault Toros'a biniyordu. Tansu Çiller ona dedi ki: Renault Toros'a binerek ekonomik davranmıyorsunuz. Uluslararası alanda ülkenin itibarını zedeliyorsunuz dedi. Ecevit arabayı değiştirdi. Opel Vectra'ya binmeye başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

Bizdekilerde cumhurbaskani niye otobuse binmiyor diyorlar

Metroya binen başbakanı gördüklerinden olmasın?

Obama'nın Bindiği Araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Ne kadar yakıyo acaba

Türk milletinin aklına gelen ilk soru

100kmde 29 litre yakiyormus öğrendim :d

• Paul Klee kullanıcısına yanıt
    Ya komşusunu aç bırakmıyorsa. Buna ne diyorsunuz. Ayrıca müslüman zekatını, sadakasını veriyorsa ne olacak.

Ben size bir şey söyleyeyim mi. Allah dünyadaki zengin ve fakir insan adedini dengeli bir şekilde yaratmıştır. Eğer bugün dünya üzerinde hala aç insanlar var ise bunun sorumlusu zekatını veren, sadakasını veren müslüman kişi değildir. Bunun sorumlusu o ülkeleri sümüren diğer ülkelerdir. Hangi ülkeler olduğunu iyi bilirsiniz.

Zekatını, sadakasını vermeyen veya eksik veren müslüman zaten bunun hesabını verecek. Açlıktan ölen insan var ise bunun hesabı o zekat vermeyen kişiye sorulacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

Ya komşusunu aç bırakmıyorsa. Buna ne diyorsunuz. Ayrıca müslüman zekatını, sadakasını veriyorsa ne olacak.

Ben size bir şey söyleyeyim mi. Allah dünyadaki zengin ve fakir insan adedini dengeli bir şekilde yaratmıştır. Eğer bugün dünya üzerinde hala aç insanlar var ise bunun sorumlusu zekatını veren, sadakasını veren müslüman kişi değildir. Bunun sorumlusu o ülkeleri sümüren diğer ülkelerdir. Hangi ülkeler olduğunu iyi bilirsiniz.

Zekatını, sadakasını vermeyen veya eksik veren müslüman zaten bunun hesabını verecek. Açlıktan ölen insan var ise bunun hesabı o zekat vermeyen kişiye sorulacak.

Müslüman zengin olamaz demedim. Lüks yaşayamaz dedim

• Ödediği vergilerle elalemin adamını lüks araçlarda dolaştırmaya meraklı amma çok arkadaş var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TNTB

Doğan şahinde olan acil durumlarda ikiye bölünme özelliği bu arabada yok sanırım

• Arkadas istedigini yapmis magdur edebiyatina girmis .

Benim mesajimda musluman fakir olacak diye bir cumle yok .

İsraf gunahtir diyen peygamberimiz var sen diyanet olarak onu temsil ediyorsun ve 2006 S500 yetmiyordu artik diyorsun 2015 modelini aliyorsun .

Musluman zengin olamaz ile alakasi var mi bu yazdigimin ?

Neyse magdur edebiyati isi arkadaslarin isi

Diger arkadaslar da okumadan olaya atlamis iste sayenizde bu haldeyiz zaten .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 16 Kasım 2015; 15:33:54 >
  • Bizde liderler toplu taşımaya binemez. Bu halkımızdan kaynaklanan bir durum. Bizde liderler halkın gözünde ulaşılmaz insanlar olarak görülüyor. Cumhurbaşkanının metroya bindiğini düşünsenize. Bir anda onlarca insan etrafını sarar. Adama nefes aldırmazlar. Hatta işlerini yaptırmak isteyenler ellerine üzerine not yazılmış kağıtları tutuşturmaya çalışır. Kimi iş ister. Kimi başka şeyler ister. Hatta öldürmeye kalkışan bile olacağından eminim. Bizim ülkemiz karışık. Bizim halkımız sevdi mi tam sever. Öldürürse tam öldürür.

İmamın cemaate namaz kıldırırken bıçaklandığı bir ülkede yaşıyoruz. Dikkat!
  • quote:

Müslüman lüks yaşayamaz mi diyen arkadaş evet yaşayamaz. Dininin emirlerini yerine getiren biriyse yaşayamaz. Komşusu açken tok yatan bizden değildir, zenginler cennete fakirlerden bilmem kaç yıl sonra girecek sözlerini söyleyen, inandığınız dinin peygamberi değil mi? Ee o zaman sen muslumansan bin liraya şal alıp beş yüz bine araba alıyorsan, halkın çoğunluğu karnını zar zor doyururken "lüks" içinde yaşıyorsan, muslumanligin özünü anlayamamış birisin demektir. İşinize geldiği gibi yorumlayamazsiniz dini.

bu mantıkla tüm müslümanların fakir olması, ya da dünyada hiçbir müslümanın fakir olmaması gerekiyor.

her müslüman üzerine düşen sadaka ve zekatı verse sorun yok.

müslüman lüks de yaşar zengin de yaşar.

1 milyon dolar gelirim varsa 40/1 ini zekat olarak veriyorsam, kurbanımı kesiyorsam sakadamı fitremi veriyorsam kısacası benden istenilenleri yapıyorsam 1000 liraya şal da alırım 5000 liraya telefon da alırım 500.000 liraya araba da alırım, kime ne?

çok biliyormuş gibi konuşuyorsunuz ama öyle değil. müslüman zengin ve lüks yaşayamazmış. bak sen. yok ya.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.