Şimdi Ara

Object 704 - T95 - Jagdtiger (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben sadece JT oynadığım için diğerlerini ancak gözlemle kıyaslayabileceğim.

JT çok düzenli 550-600 vurur, hasar dağılımı dardır. Ne vuracağını bilirsin. Top isabetli denir, uzak mesafede evet (680 metreden hareketli hedefi alır) ama yakın mesafede saçma denecek derecede isabetsiz.

704 ve T95in de aynı hasarları verdiğini söylüyorsun, benim, hasarı yiyen olarak, tecrübem farklı. 800 yemek doğal geliyor bana, bu iki tankı görünce farklı yöne gidiyorum.

Genel için de sanırım böyle. 704, T95 görenler yol değiştiriyor, JT görenler üstüne basıyor, yanına park ederiz hesabı - yolda yiyeceği hasarı kabul edilebilir görüyor sanki.

Zırhın hasar üstündeki etkisine gelince. Bu konuda net bir yazı bulamadım. Sadece kendi gözlemlerimle gitmeye çalışıyorum ki o da mermilerin hasar dağılımları yüzünden çok net değil haliyle. Gözlemlerimi VK4502A ve IS3 üzerinden yaptım ve gördüğüm VK4502A, istikrarlı olarak sanki 10% daha fazla hasar alıyor gibi. Net sonuç yok tabii, sadece bilimsel olmayan gözlem.

• JT'yi alalı çok maç yapmadım. Zamanında T95 ve Object704 tecrübelerim de oldu, fakat gerek 704 oynarken gerekse t95 oynarken beni gören düşman pek de yön değiştirmiyordu belli bir mesafedeyse, direk yanlamak için basıyordu, JT oynarken durumun yine aynı olduğunu gördüm, hatta dün akşam mountain pass haritasında düşman IS-7'si köprü tarafında beni görüp karşıdan direk saldırıya geçti aynı burçak üstadın ifade ettiği gibi. Adam bana doğru ilerlemeye başladığında mesafe 100 küsur metre kadardı, vatandaş yakınıma gelene kadar hepsi gövde altından olmak üzere 3 penetreli atış kaydettim IS-7'ye karşı, ilk atışımda 668, ikinci atışımda 624, üçüncü atışımda 699 vurdum çok iyi hatırlıyorum, belki biraz şanstı ama her atışım maksimum hasara yakın zarar vermişti IS-7'ye... Toplamda 1991 hasar vermiştim. Adam yanıma geldiğinde 159 canı kalmıştı, adama çarpıp 50 canını falan götürdüm sonra geri çıkıp bi tane paletine sıktım. Tamir olana kadar da son atışı yaparak imha etmiştim. Buna karşılık IS-7 nin bana karşı verebildiği tek hasar yanıma geldiğinde yaptığı tek atışta oldu, onun dışında JT yüksek silüeti ile hafif tepelik ve engebelerde 250 mm üst zırhı ile çok etkili oluyor.

Aynı durumları bir 704 veya t95 ile kıyaslarsam en fazla 1 atış yapıp 2. atışı yaparken düşman ıs7'si yanıma gelmiş olurdu, belki 704 ile tıpkı jt'de yaptığım gibi adama çarpıp beni yanlamasını engelleyebilirdim ama mermi yükleme süresinin uzun olmasından dolayı ıs7'ye her iki td'de (704 - t95) track atamayabilirdim.. neticede adam beni yanlayıp her türlü pert ederdi. Bence bu yönlerden de jt'nin silahı çok üstün bir performans sunuyor dakikadaki atış oranı ile. Ben 9.5 saniyede bir mermiyi yüklüyorum ki bence hasar ortalamasına göre muhteşem bir yükleme performansı bu jt'de.. (vantilatör & mermi yükleme modülü var)

TD'de tabiki düşük silüet kamuflaj açısından başarı sağlıyor fakat bence esneklik daha önemli bu konuda, bir td silüeti ile haritadaki her alanda kendine uygun mevziler bulabilmeli, pencere arkasından, kaya arkasından, gerekirse hulldown tarzı (en iyi jt'de yapılıyor bizzat test ettim, plat arkadaşlarım da iyi bilir) atış yapabilmeli derim.

Burçak hocanın ifade ettiği yakın mesafedeki jt atışlarındaki sürpriz başarısızlıklar henüz bana rast gelmedi ama ilk tecrübelerime göre en çok sevdiğim tier9 td'ler biri oldu jt.. Özellikle son topunun yüksek isabet oranı ve 2 saniyede aim alması çok uzak mesafedeki hızlı hareket eden düşman tanklarına gelişine vole vurmanızı sağlıyor ki çok hoş bir durum bu..

Top performans başarısı açısından bilgi vermesi için JT istastistiklerimi paylaşayım.
     Object 704 - T95 - Jagdtiger

Maç başına 2940 hasar ortalamasıyla oynuyorum toplamda yaptığım 125 maçta..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 5 Mart 2012; 9:23:56 >

• Merko, güzel örnek vermişin de karşındaki IS7. Ben olsam ben de basarım, karşımdaki ne olursa olsun. Benim dediğim nispeten zırhı/canı zayıf tanklar. 704/T95'den 2 atışta gidebilecek tank anında tornistan yapıyor. JT'yi görünce, 3 mermide gidecekse üstüne basıyor. Ha, JT hızlı doldurduğu, daha yüksek DPM'e sahip olduğu için alıyor o sazanı ama algı olarak söylüyorum, 704'den kaçan adam JT'den kaçmıyor.

Benim JT istatistikleri öyle janjanlı değil (2100 ortalama) ama onda 320küsur oyunun çok büyük kısmını dandik topla oynamış olmamın da etkisi var tabii. Uzak mesafede gerçekten affetmiyor son top, 500 metreden AMX 13lere tek atmak çok eğlenceli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burcakb

Merko, güzel örnek vermişin de karşındaki IS7. Ben olsam ben de basarım, karşımdaki ne olursa olsun. Benim dediğim nispeten zırhı/canı zayıf tanklar. 704/T95'den 2 atışta gidebilecek tank anında tornistan yapıyor. JT'yi görünce, 3 mermide gidecekse üstüne basıyor. Ha, JT hızlı doldurduğu, daha yüksek DPM'e sahip olduğu için alıyor o sazanı ama algı olarak söylüyorum, 704'den kaçan adam JT'den kaçmıyor.

Benim JT istatistikleri öyle janjanlı değil (2100 ortalama) ama onda 320küsur oyunun çok büyük kısmını dandik topla oynamış olmamın da etkisi var tabii. Uzak mesafede gerçekten affetmiyor son top, 500 metreden AMX 13lere tek atmak çok eğlenceli.

Üstad son 3-4 aydır yeni aldığım tanklarda genelde imkanlar el verirse tankı top vs. önemli konularda stock olarak random maçlara çıkmamaya özen gösteriyorum. Çünkü oynadığım takımdaki adamlara haksızlık yaptığımı düşünüyorum stock olursam. O yüzden JT istatistiklerim ilk oyundan itibaren full son topludur...

• Sizce Stug E-100 ne farkı olucak T95 den ? Ferdinand'a kasıyorum bu aralar Çifte Xp ler felan derken kasılıyor Sizce değermi uğraşmaya yoksa T95 mi kassam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mczaga

Sizce Stug E-100 ne farkı olucak T95 den ? Ferdinand'a kasıyorum bu aralar Çifte Xp ler felan derken kasılıyor Sizce değermi uğraşmaya yoksa T95 mi kassam?

T95 sahibi biri olarak cihaz güzel ama bir süre sonra 13 km maksimum hız adamı maçlarda baya bayıyor. Bir maç hiç unutmam oyun başladı düşman takımının base'ine yardırdım, 8 dakika sonra düşman base'ine ulaşabildim

StugE100 duyduğuma göre dakikada 6 atacakmış, forumda öyle paylaşılmış, 334 delecek olan 170 kalibre topu tıpkı E100'ün altın mermisinin özelliklerine sahip olacak. Hasar ortalaması 850 olacakmış Stuge100'ün 170 kalibresinde ve dakikada 6 atacakmış valla doğruysa ki doğrudur ortalık fena kan gölüne döner. Ama sanırım zırhtan biraz kısacaklardır böyle özelliklere sahip olursa.. Bence alman kas akuna, jagdtiger en zevkli td.. Dediğim gibi t95 bi süre sonra bayıyor. Obje 704'ün ise ne olduğu belli değil, 593 vurduğuğum oluyodu bl10 ile fitil oluyodum resmen.. İstikrar denen bişey yok alette. Aynı iktidarsız dede gibi işte ne yaptığı belli değil topunun

Cihazın tipi aşağıdaki gibi olacak, ama tipten kaybediyor.. Gerçekte böyle değil StugE100 tıpkı Jagdpanther'e benziyor. Jagdpanther'in iki katı büyüklüğünde.. Unutmadan top şekli de aynı GwTiger'ın 170 kalibre topu gibi gözükecek. O top dehşet bir toptu uzunluğuyla çok korkutucu düşmana karşı..

Object 704 - T95 - Jagdtiger

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RASEINIAI -- 5 Mart 2012; 18:56:58 >

• Bu tankların zaten ortalama bir dmg değeri var. Atış yaptığınızda tank fark etmeksizin tankı deliyorsanız o hasar aralığında bir dmg vermiş olursunuz. 750 ort vuran topun çoğunlukla 700-800+ vurması şanstır ya da 600 civarı vurması da öyle.

Örneğin JT nin ortlaması 590 dmg. 420-700 arası hasar veriyor. Ard arda yaptığım bir çok oyunda çoğunlukla 500 dmg altı yaptığım da oldu. Bir maçta 2 kez tam 700 dmg vurduğumda. Tamamen şans.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.