Şimdi Ara

Oblomov okuyanlar yorumlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dostoyevski,Gogol kitaplarından aşağı kalır yanı yok.Goncarov diğer Rus klasiklerinin geneline hakim olan felsefeye pek bulaşmadan çok akıcı bir eser koymuş ortaya.Sizler ne dusunuyorsunuz bu kitap hakkinda?Okumayanlar varsa da kesinlikle okumalarını tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeni yıla girmeden okumuştum o zaman buraya da yazmıştım aynı şeyi "ilk defa bir kitabı okurken hem kahkaha attım hem de gözlerim doldu."Özellikle Oblomov'un Zaharla olan diyalogları şahaneydi,çok güldüm.Bir de en mutsuz,keyifsiz anlarımdan birinde okurken bu kadar gülmüş,beğenmiştim uzun lafın kısası alın okuyun,okutun,bir sevdiğinize hediye edin.
  • Evet diyalogları gerçekten gülünç.Ben
    Zahar'ın "30 savaşta yara almış şu ihtiyar askere yardım edin"diye Ştolts'a dilendiği
    bölümde çok güldüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İyi Kötü ve Çomar -- 18 Mayıs 2017; 13:49:56 >
  • Hocam spoiler'a alin bence

Benim icinde en guzel yeri ştolz'un ilk geldigi yerdir. Hani oblomov zahara beni su saatte kaldir diyorda zahar o saat gelince kaldirmaya calisip kaldiramiyor en sonunda ştolz reyis geliyor.. tam olarak şurası ;

Bazen Zahar:

— Peki, zıbar! Tanrı belanı versin! diyerek bırakır giderdi. Ama bazen de inat ederdi. Bugün de inadı tutmuştu. Oblomov'u eliyle kolundan ve hırkasından çekerek var gücüyle tekrar bağırdı:

— Kalkın, kalkın diyorum size!

Oblomov ansızın yerinden sıçradı ve Zahar'ın üstüne yürüdü.

— Dur ben sana göstereyim. Efendini zorla rahatsız etmek ne demektir öğrenirsin.

Zahar tabanları kaldırdı, ama daha üçüncü adımda Oblomov'un uyku sersemliği geçti; esnemeye, gerinmeye başladı. İki esneme arasında, Zahar'a:

— Kvas... getir bana, dedi.

Tam o sırada Zahar'ın arkasında duran birisi kahkahayı kopardı. İkisi de birden etraflarına bakındılar. Oblomov sevinçle:

— Ştoltz, Ştoltz! diyerek dostuna doğru koştu. Zahar sırıtarak:

— Andrey İvanoviç! dedi.

Ştoltz hâlâ gülmekten katılıyordu. Bütün sahneyi görmüştü

Cok guzel kitapti ya. Ştolz be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kitap benim son 6 yıllık halimi anlatıyor. Ve böyle devam edersem hayatımı...

• Tüm kitap boyunca Oblomov’a kızdım ben bu kadar akıllı zeki ve iyi kalpli biri kendine niye böyle eziyet eder ki.

• Gereksiz uzatılmış bölümler dışında masterpiece seviyede
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ELEŞTRİLERİNİZİ BEKLİYORUM.
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir şey yazacağım ama üşendim şimdi yazmaya.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.