Şimdi Ara

OBP kaldırılsın (CHANGE.ORG KAMPANYASI BAŞLATILDI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
7
Favori
5.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo80 -- 28 Temmuz 2015; 0:56:53 >
  • ben normal bir anadolu lisesinde okudum.. edebiyat hocamız(50 yaşlarında dul ve şişman, tek oğlu var..en büyük hobisi derste kıçının üstüne oturup ders kitabındaki soruları sırayla öğrencilere çözdürmek ve tenefüs olunca bahçeye çıkıp sigara içmek) son sene sözlüleri dağıtırken açık açık hediye istemişti bizden. değişim kartlı kıyafetler, içkiler, şaraplar havada uçuyor sınıfta. tamam ben de kabul ediyorum sınavlara pek fazla çalışmazdım ama geçecek kadar not alırdım.burda aldığımız sözlü notlarının üniversite sınavında etki edeceğini inanın son sene öğrendim :D neyse sınıfta aynı sınav notunu aldığım yalakalar, hocayla arkasından dalga geçip yanında methiyeler düzen yavşaklar, migrosa gidip 2 şarap alıp getirenler 100 100 sözlü alırken bana 40 40 vermişti. 43 olan ortalamam 42 ye düşmüştü.. yukarda Allah var yemin ediyorum size..aynı şeyleri 4 sene boyunca yaşadım.resim ve din dışında 100 sözlü notu aldığımı hatırlamıyorum. bedenci bile 85-90 verirdi herkese. basket oynamayı bilmeyenler 70 bile alırdı. okul numaramı hatırlasam e-okuldan gösterirdim size şimdi. lys'den sonra 33 obp ile istemediğim bir yere yerleşmiştim. Bu sene tekrar gireyim dedim 2 puanla sakarya bilgisayar kaçtı. Lise hayatımda birazcık yalaka olmayı başarabilseydim şimdi bambaşka bir hayatım olacaktı. Liselilere tavsiyem, resim öğretmenine kadar hepsiyle samimi olun tenefüslerde falan gidin sohbet edin. Yapmazsanız benim gibi 33 obp ile can çekişirsiniz sınavda

• up
  • Desteklıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onun yerine herkese ortak yazılı yapsalar keşke. Çok daha iyi olur. Hem okul önemi artar hem de adaletli olur.
  • khems kullanıcısına yanıt
    aynen obp için 4 seneye yayılmış merkezi ortak sınav yapsalar hem herkes hakettiğini almış olur hem de bi anlık hatamızın telafisi olur
  • afk1453 A kullanıcısına yanıt
    Türkiyede yaşıyoruz işte
  • Devlet fen lisesi mezunuyum okulda ilk ondaydım sınavda yaşadığım talihsizlikle ham puanda 14k oldum. OBP sayesinde 12k'ya girdimde ege bölgesinde bir tıp oldu. Benimle aynı obp'si olanlar hep ilk binde yani not şişirmece yok. Bence özel okulların bunu kötüye kullanması önlenirse ancak o zaman iyi bir uygulama olur.
  • imzalanmalı.

• up
  • Vay anasına be hala Change.org'dan medet umanlar var.

Şu Change.org çalışmalarından devlete karşı başarı elde etmiş bir çalışma bilen var mı?
    Özel şirketlere, kurumlara işlemiyor bu kampanyalar. Kaldı ki Ösym'ye sistemin değişikliği yönünde yaptırımda bulunsun..
  • up
  • up
  • Eğer liselerde sınavlara eş zamanlı girilir, sınavlar belirli kriterlere göre hazırlanır ve okunur, sağlam bir denetim mekanizması kurulur ve öğrenci kayırma yaşanmazsa obp faydalı olur. Yazdıklarım ufku geçtim hayallerde dahi görülmediği için ben de destekliyorum.
  • Benden de size bir anı;

O zamana kadar okul degistirmek diye birsey yoktu bir anda sene içinde böyle bir sistem çıkardılar. 2 dönemin ortalarına dogruydu, ben de hazır bosluk var belki seneye bos olmaz diye o okula geçtim. 2. dönemin 1. sınavlarına girip iyi notlar almama rağmen ben kaydımı almadan notları girmeyen hocalar(%90'ı) artık baska okulda oldugum icin sınav notu girme yetkisine sahip degildi. Kayıt ugras kıyafet al bilmem ne bilmem ne derken geçen zaman ve eski okulumun yeni okulumdan bayaa bir geride olmasından kalan bütün konuları kaçırdım. 3 sınav olan dersten yeni okulumdaki hocalar o konuları görmedigimi bile bile 3 sınavı da 3. sınav gibi yani sadece son konulardan sordu. Oys'ye bütün yaz çalıstım şundan 4 şundan 5 alsam diye krediyle geçmeyi planlarken sorumlu bile geçemedim sınıfta kaldım. Okulun son günü utana sıkıla yanına gidip hangi konulardan çıkar dedigim kimyacı resmen benle dalga geçdi çünkü sadece dedikleri konular çıkmadı daracık bir konu bulmus bütün soruları o saçma sapan yerden sormus 1 sınıf dolusu insan girmisti sadece kızlar geçmiş, acır da geçirir diye bildigim herseyi kagıda yazmıstım 00 almısım, o geçen kızlar sınav cıkısında aglayıp hicbirini yapamadım diyordu. Bu sırada eski okulumda 3 falan alan arkadaşlar yükseltmek için oysye girip 1. sınıf bölme işlemlerini çözüp ortalama yükseltiyordu. Ondan sonraki yıllarda da tek stratejim şerefi olan ögretmenleri bulup onların derslerine abanmak(ingilizcem 5, dil anlatım 5, edebiyat 5 çogunda tek 5 alan benim) digerlerininse yaptıklarına katlanmak (mat 0, geo 0, sınıfta 2 alan 4 kişi var) ve bu şekilde ortalamayı yüksek tutarak sınıf geçmek oldu. Bu gözler neler gördü neler sınavdan 05 10 alan kızların sene sonunda eokulunu yanlıslıkla actıgında o notların nasıl degisip 70ler 80ler oldugunu mu, yalandan 2-3 proje ödevi verip geçirmek istedigini notu 0 da olsa 100 100 verip gecirdigini mi? Önce kimse fark etmesin diye tüm sınıfa 0 ları verir sonra her türlü hile hurdayla kendi istediklerini geçirirdi neredeyse hocaların tamamı. Degil anadolu lisesi özel lise benim sbsde iyi puan yaparak istanbulda gittigim bu anadolu lisesiyle bir yanındaki anadolu lisesi arasında dünya kadar haksızlık var.

• UP
  • up
  • komikmi K kullanıcısına yanıt
    Çok sert çıkmışsın :(
  • komikmi K kullanıcısına yanıt
    desteğin için teşekkürler
  • Her hafta banlanıyorum şu forumdan

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.