Şimdi Ara

OBP'NİN HAKSIZLIK OLDUĞUNUN KANITI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizcede buna grade inflation(not enflasyonu) deniliyor. Hakkında bir sürü tez yazılmış.

İngilizcesi:
    Grade inflation is used in two senses: grading leniency: the awarding of higher grades than students deserve, which yields a higher average grade given to students the tendency to award progressively higher academic grades for work that would have received lower grades in the past

Türkçesi:
    İngilizceden çevrilmiştir-Not enflasyonu iki anlamda kullanılır: sınıflandırma esnekliği: öğrencilere göre daha yüksek notların verilmesi, öğrencilere verilen not ortalaması daha yüksek olur Geçmişte daha düşük notlar almış olacak işler için aşamalı olarak daha yüksek akademik notlar verme eğilimi.

OBP'NİN HAKSIZLIK OLDUĞUNUN KANITI

1996'da öğrencilerin sadece %4'ü bir dersten A alırken şimdi amerikada okula giden öğrencilerin %56'sının karnesinde A var. Ne oldu 20 yılda öğrencilerin zeka seviyesi mi arttı?

www.insidehighered.com
    New study shows widespread grade inflation in high schools | Inside Higher Ed
    https://www.insidehighered.com/admissions/article/2018/09/24/new-study-shows-widespread-grade-inflation-high-schools

Bu da liselerdeki not enflasyonu gösteren bir yazı

www.insidehighered.com
    New study shows widespread grade inflation in high schools | Inside Higher Ed
    https://www.insidehighered.com/admissions/article/2018/09/24/new-study-shows-widespread-grade-inflation-high-schools

Eğer bu makaleyi yazanlar bizim buradaki temel liselerin not verişini görse ve sınav sorularını önceden verişini görse kalp krizi geçirirdi. Bir 11. Sınıf matematik yazılısında herkesin notu 100 olur mu yahu. Adamın mat ortalaması 98 ayt'de 4 net yapıyor 40 sorudan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• insanların hala bu saçmalığı savunmasını anlamıyorum 90 obp bile düşük sayılıyo sınavda geriye atıyo 100 üzerinden 90 demek tyt de 120 soruda 108 nete denk geliyo ki 108 net yapan adam 2.5 milyon kişinin girdiği sınavda ilk bine giriyo.Adamın 120 soruda 40 neti var %30 larda başarı obp si 96 yani %96 başarı bu obp yi getiren adamlar görmüyo mu kardeşim anlamıyorum ki %96 dan %30 a nasıl düşer 110 net yapanın obp si nasıl 40 net yapandan düşük olur
    Obp nin haksızlık olduğu kesin ama bunu değiştirmeyecekler. Bu saçmalık yüzünden ekmek yiyen büyük bir sektör var. Çocuğunun okul puanın yüksek mi olsun istiyorsun? O zaman parayı bastırıp çocuğunu özel okula göndereceksin. Obp nin kaldırılması özel okullara büyük darbe vurur. Siyasi iktidar bunu istemez.
    Cidden saçma ama yapacak bir şey yok böyle konuşacaz sinirlenecez gerilecez sonra 2 garip arkadaş çıkıp 2 ayt neti yap fark kapansın diyecek onu da bozmak istemiyorum ama ben kendim için değil ben obp mi sonuna kadar hak ettiğimi düşünüyorum (düşük çok değil de düşük) özel okulda okudum yarım dönem bebelerin çalışmadan 84 başarı puanı vardı okulun en düştüğü 82 mi ne ben devlette özelde verdiğim az bir eforla 78 ile bitirmiştim devlet kurumlarındaki hocalarda vicdanlarını 12. Sınıfların başarı puanını yüksek tutmaya çalışarak rahatlatmayı deniyor bence en iyisi merkezi sınav belki gene cevapları verirler ama azalır diye düşünüyorum şahsen benim aklıma başka da bir şey gelmiyor bu konuda obpsi düşük olan herkese 2 kat kolay gelsin
  • insanların hala bu saçmalığı savunmasını anlamıyorum 90 obp bile düşük sayılıyo sınavda geriye atıyo 100 üzerinden 90 demek tyt de 120 soruda 108 nete denk geliyo ki 108 net yapan adam 2.5 milyon kişinin girdiği sınavda ilk bine giriyo.Adamın 120 soruda 40 neti var %30 larda başarı obp si 96 yani %96 başarı bu obp yi getiren adamlar görmüyo mu kardeşim anlamıyorum ki %96 dan %30 a nasıl düşer 110 net yapanın obp si nasıl 40 net yapandan düşük olur
  • Bu sorunu bir şekilde ösymye hissettirmeli bence yeteri kadar kamu oyu oluşturamadigimizdan devam ediyor bu haksizlik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anlamadığım şey şu ki sınav her sene yeni gelenlere göre oluyor yani 1996 da obpsi hesaplanan bir adam bir zahmet 25 sene sonra sınava girmesin tabii ki notlarda değişim olabilir. OBPnin kaldırılması saçmalık olur ben özel bir okulda okudum ona rağmen okulda tek takdir alabilen bendim her özel okul aynı değil. 4 sene çalışmayıp son sene kasıp birilerinin öne geçmesi haksızlık olur 4 sene çalışanlara.
  • Ben yök atlasta 100 obp gördüm ya şok oldum haksızlığın bu kadarı yani..

• OBP haksızlıktır ama ÖSYM'nin bunu değiştirmek istediğini sanmıyorum.

• Obp nin haksızlık olduğu kesin ama bunu değiştirmeyecekler. Bu saçmalık yüzünden ekmek yiyen büyük bir sektör var. Çocuğunun okul puanın yüksek mi olsun istiyorsun? O zaman parayı bastırıp çocuğunu özel okula göndereceksin. Obp nin kaldırılması özel okullara büyük darbe vurur. Siyasi iktidar bunu istemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Liseye giriş sınavında kaldırdılar. Üniversite sınavında da kalkmalıydı ama hala duruyor. Hayır anlamıyorum o kadar kişi tepkili, bu meclis niye toplanıyor, bu milletvekilleri bu kadar mı duyarsız kardeşim halkın problemlerine? Herkes ucu bana dokunmasın ne olursa olsun diyor genel profil bu memlekette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QualityDommage -- 10 Kasım 2019; 23:15:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlette olup obpsi iyi olanlar da vardı. Bizim sınavlardan da 10 20 alan da vardı çalışıp yüksek tutan da o yüzden ağlamasın kimse OBP canını yerim senin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Liberal Bardağı -- 10 Kasım 2019; 23:31:17 >
  • Katılıyorum başlarda ben de karşımdakini dinlemeden işleri ne yapsınlar diyordum ama bunlar bizi ne zaman dinledi ki ?
    Hiçbir zaman bunu kaldırmayacaklar çünkü dediğin şekilde bunun ekmeğini yiyen bir sürü okul var.
    Her özel okul aynı mı bilmem ama obp’yi savunan net bencildir .
    90 obp bir şeye yaramıyor çünkü barajı geçemeyen adamın obp’si Boğaziçi makine veya endüstiyiye son giren adamın obp’si ile aynı 82 mi ne nasıl iş bu , salak mı bu adam 82 yaptı ama Boğaziçi’nde ?
    Klasik olacak ama dört sene çalışmayıp son sene çalışan adam yüksek obp’li birini geçiyorsa buyursun gitsin tebrik etsin o adamı en azından esas sorun kimde belki daha rahat anlar.Bir de üniversite sınavının yaşı yok babam yaşındaki adam bile Boğaziçi’nde hazırlık okuyor, temel bilimlerde öğrenim görüyor veya tıp ,hukuk gibi bölümlerde okuyor bu yüzden sistemi bu insanları da ve o dönemin şartlarını da düşünerek oluşturmaları lazım ama nerde !..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EC5F4DF30 -- 10 Kasım 2019; 23:39:6 >

• Cidden saçma ama yapacak bir şey yok böyle konuşacaz sinirlenecez gerilecez sonra 2 garip arkadaş çıkıp 2 ayt neti yap fark kapansın diyecek onu da bozmak istemiyorum ama ben kendim için değil ben obp mi sonuna kadar hak ettiğimi düşünüyorum (düşük çok değil de düşük) özel okulda okudum yarım dönem bebelerin çalışmadan 84 başarı puanı vardı okulun en düştüğü 82 mi ne ben devlette özelde verdiğim az bir eforla 78 ile bitirmiştim devlet kurumlarındaki hocalarda vicdanlarını 12. Sınıfların başarı puanını yüksek tutmaya çalışarak rahatlatmayı deniyor bence en iyisi merkezi sınav belki gene cevapları verirler ama azalır diye düşünüyorum şahsen benim aklıma başka da bir şey gelmiyor bu konuda obpsi düşük olan herkese 2 kat kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC01B0A86 -- 11 Kasım 2019; 17:16:16 >
  • Önceden yazmıştım yine yazıyorum. Meb ve ÖSYM'nin devlet okulların açılmasını engellemek , devlet liselerinde kontenjanların çoğalmasını engellemek için yaptığı ve de dershanemsi özel okul yöneticilerinin göbeklerini şişirmeleri için yürüttüğü ekonomik politikalar sonucu obp kaldırılmaz, 2 taraf da yarar sağlıyor.
    Benim asıl saçma bulduğum forumda 90 obp yapan adam haksızlık haksızlık obp kaldırılmasın diye ağlıyor ,acaba hiç inceledi mi son yıllardaki sonuç belgelerini? 2016'daki 85 ortalamanın yaptığı etki 2019da 91-92 obpye eş. 3 yılda gördüğümüz sonuca göre özel okullar yüzünden senin ortalamanın bir değeri yok, eski değeri ise hiç yok.Ama bu adamlara bunu anlatamazsınız.
    Arkadaşlar kendi bireysel çözüm yolunuzu bulun, maddi durumunuz elveriyorsa özele geçin, elvermiyorsa açığa geçin, hadi olmadı daha kolay yazılıları olan bir liseye geçin. Şartları biz belirlemiyoruz bu şeyde bari kendimize bir kurtuluş yolu bulalım.
    Edit: Gözümü gezdirirken rastladığım yazım yanlışlarını düzelttim, okuyanlardan özür dilerim yazım yanlışı fark ederseniz pm atabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medness -- 11 Kasım 2019; 18:40:41 >

• 2000'li yılların 65-70 obp'si şimdiki yılların 90 obp'si gibiydi neredeyse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zlatan.İbrahimovic -- 11 Kasım 2019; 6:39:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.