Şimdi Ara

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
12
Favori
19.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı)

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş
  • Bazen ocaktan çayı alıyorum altını kapattığım halde defalarca kontrol ediyorum. Ayrıca hiç açılmadığı halde diğer ocakları da kontrol ediyorum. Işığı kapatsam yine kapalı olduğunu bildiğim halde defalarca basıyorum. Bugün sınava girecektim orada bulunan danışman ile sınıfımı kontrol ettim, sınıfa girince "Acaba yanlış sınıfamı girdim?" diye içime kurt düştü.
  • bununda bi değişi bende vardı buda geçti son hali işte yazdığım gibi
  • bunlar hep şeytani vesveseler Allah yardımcımız olsun
  • Havuza girmeden önce ceplerimi kontrol ediyorum, ama hem havuza girmeden önce duş alınan yerde bir daha kontrol ederim hem de havuza atlamadan önce bir daha kontrol ederim. Çok sıkıntılı bir mesele ama bakmazsam rahatlamam.
  • bende denize yada havuza giderken telefonu acaba evde bıraktım mı diye emin olamam ve geri döner tekrar bakarım .
  • 9 yaşında iken vardı ufak bir şurupla kurtarmıştım bu takıntı yüzünden rahat yaşayamıyor insan iyi ki kurtulmuşum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saç takıntım var.

• Aklıma gelenlerin hepsini buraya not alıyorum bu hafta içinde psikoloğa gidecem direk bunları gösteririm adama.
  • bencede psikoloğa git ben psikiyatriye gittim direk ilaç yazdı ama son gittiğim seninki ilaçlık değil dedi uzman dr.
  • Aynı ben lan

• Bilgisayarla ilgili takıntılarım da var mesela her zaman başlat menüsünü açar "a" harfini yazar ctrl+a ile seçip ctrl+x ile keserim bunu bazı insanlar kopyalada kalan yazıyı silmek için kullanıyor olabilir ancak ben bunu ard arda defalarca yaparım.
  • sen bunu diyince aklıma geldi bende bilgisayarda bir dosyayı açtım mı defalarca kapatıp açarım yapmazsam rahat edemem (geçti)
  • Bide benim bi tezim var her insanda iyi ve kötü olmak üzere 2 ye ayrılan takıntı vardır .
  • quote:

Orijinalden alıntı: bequite61

sen bunu diyince aklıma geldi bende bilgisayarda bir dosyayı açtım mı defalarca kapatıp açarım yapmazsam rahat edemem (geçti)

Dostum peki bu iş tedavi edilmezse kişilik bozukluğu veya şizofreniye dönüşüyor mu? Bir yerde okumuştum ama umarım yanlış bilgidir çünkü yaklaşık 6 yıl oldu benim ve katlana katlana devam etti.
  • quote:

Bide benim bi tezim var her insanda iyi ve kötü olmak üzere 2 ye ayrılan takıntı vardır .

Benim de düşündüğüm bişey var belki bu da hastalığın bir etkisidir bilemiyorum ama filmlerdeki gibi sanki yıllar önce komaya girmişim de şuan yaşadıklarımı beynimde tekrar yaşıyorum gibi. Yada bir deneyin parçasıymışım gibi.
  • bak sana bişe söylim ben bu takıntı yüzünden saatlerce ağladığımı insanlardan soğuduğumu bilirim şizofreniye ramak kalmıştı diyebilirim ama şükürler olsunki kurtuldum son olarak bu takıntı kaldı Allah ın izniye bu hastalıktan kurtulmak mümkün bence psikologdan önce bi ilaç tedavisi uygulayabilirsin seni biraz sakinleştirir ilaç hakkında bilgilerde verebilirim istiyorsan
  • quote:

bak sana bişe söylim ben bu takıntı yüzünden saatlerce ağladığımı insanlardan soğuduğumu bilirim şizofreniye ramak kalmıştı diyebilirim ama şükürler olsunki kurtuldum son olarak bu takıntı kaldı Allah ın izniye bu hastalıktan kurtulmak mümkün bence psikologdan önce bi ilaç tedavisi uygulayabilirsin seni biraz sakinleştirir ilaç hakkında bilgilerde verebilirim istiyorsan

Bilgiyi burdan verirsen iyi olur belki başka arkadaşlarımız da faydalanır
  • BaK şİmDi

- - -- -- - - - - -- - -

• quote:

Orijinalden alıntı: erenagar

*Bi arabanın yanından geçerken elimi 2 kere değdirecem diyorum, o arabaya 2 kere elim değmezse rahatsız hissediyorum.
    *Yolda yürürken karelerin tam içine basmak zorunda hissediyorum.(geçti)
    *Her gece yatmadan önce telefondaki saat ve dakikaya bakıp şarjımın değerini kontrol ediyorum.
    *Bi yere elimle vurunca diğer elimle de vuruyorum.
    *Su içerken yudumlarımı sayıyorum.
    *Aklımdan belirlediğim saniyeye kadar nefesimi tutmak zorunda hissediyorum.
    *Alt yazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.
    *Kitap okurken misal önceki sayfada "nerde" mi "nerede" yazıyor diye düşünmeden edemiyorum dolayısıyla önceki sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
    *Rutin göz kırpma dışında ekstaran kendim de iki gözü sıkarak kırparım ve bunu belli bi sayıda yaparım.(geçti)
    Aklıma geldikçe eklerim.

Hiperaktivite bozuklugu da olabilir hocam

• Sık sık takıntılarımdan kurtulmam lazım de. Bunu kendine hatırlat. Bir şey yaptığında takıntın aklına gelirse yapma. Bu gereksiz özelliklerden kurtulmam lazım de.

Korkularınız ve çekinceleriniz varsa onlarında üstüne gidin. Böyle bir durumla karşılaşınca bunu aşmam lazım diyin. Korktuğunuz bir şeyi yaparken, onu normal bir şeymiş gibi yapın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.