Şimdi Ara

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
12
Favori
19.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı)

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: erenagar

quote:

Orijinalden alıntı: bequite61

bak bu söylediklerinin aynısı bendede oluyor ilacın etkilerine bağlıyorum ama şuan olan ise canlı yayın yapan biri görsem kamerayla biri belgesel felan çekiyo olsa bende ordan geçsem acaba devlet büyüklerine eskilerden mustafa kemal gibi acaba küfür ettim mi hakaret ettim mi beni kayıda aldımı televizyona çıkarsa ceza alırmıyım gibi şeyler oluyo düşünüp duruyorum sonra acaba ettim mi e tmedim mi mesela bu oldu adamlar belgesel çekiyodu yapancılar bende yanlarından geçtim acaba geçerken küfür ettim mi etmedim mi diye düşünmeye başladım 5 gündür aynı şeyi düşünüyorum .

Bende de bi benzeri var, sabah uyandığımda evde kimse olmaz yani bu rutindir hepsi işe gider. Yalnız evde kimse olmadığını bilmeme rağmen uyandığım gibi her odaya bakarım. Biraz sonra mesela yemek yiyeceksem yine her odaya bakıyorum acaba gözden mi kaçırdım belki de abim evdedir gibisinden ve bu çok rahatsız edici.
    Ayrıca şu odalara bakarken odadaki bir nesne dikkatimi çekerse tam kapının yanından çıktığımda dönüp bir daha bakarım iyice inceledikten sonra geçerim.

nerdeyse tipatip aynisi
    altyazilari tekrar okumak
    telefonumu 30-40kere ustuste kontrol etmek
    modemi kontrol etmek
    gozume takilan seyi canli mi degil mi diye bakiyorum... elliyorum...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DejaReM

Sık sık takıntılarımdan kurtulmam lazım de. Bunu kendine hatırlat. Bir şey yaptığında takıntın aklına gelirse yapma. Bu gereksiz özelliklerden kurtulmam lazım de.

Korkularınız ve çekinceleriniz varsa onlarında üstüne gidin. Böyle bir durumla karşılaşınca bunu aşmam lazım diyin. Korktuğunuz bir şeyi yaparken, onu normal bir şeymiş gibi yapın.

Eğer yapmazsam daha sonra mutlaka aklıma gelir, bu konuda yardımcı olacak bir ilaç varsa çabayla halledebilirim diye düşünüyorum
  • Teravihte müezzinlik yapıyordum, kamet yerine imamın kızı seni seviyorum diye bağırmaktan korkuyorum.

• doktora ilk gittiğinde eğer iyi bir doktorsa banko 4 ilaç 2 sini vericektir ilki norodol 2. selectra 3.aripa 4.abizol bu 4 ilaç tamamem bu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor kullanıldığı diğer hastalıklar arasında şizofrenide geçiyor ama bunu kafana takma ilk olarak norodol sakinleştiricidir ve uyku yapar aslında diğer ilaçlarda çok uyku yapar bu ilaçları kullanmaya başladın mı 1 sene bırakmıcaksın ilk başta küçük dozlarda sonra artıcak sonra yavaş yavaş düşücek dozlar ilaçları 4 5 gün kullanmazsan vücut arıyor bunu ve baş ağrısı felan oluşuyor yani düzenli kullanmak zorundasın bide bu hastalık tıbben beyindeki bir salgının eksik salgılanması sonucu meydana geliyor bu ilaçlarda düzene koymak için
  • bak kardeşim ben bi hocaya sordum aynı buna benzer bi durum ondada varmış bana bi dua verdi her gün aklına geldikçe oku dedi istersen duayı burada paylaşayım ?
  • Bende başkalarının eşyalarında takıntım var mesela başkasının arabasını kitledikten sonra kontrol ederim buna ragmen birkac saat sonra acaba kitledimmi düşüncesi oluşur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tis Autumn -- 13 Ağustos 2014; 21:53:34 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

doktora ilk gittiğinde eğer iyi bir doktorsa banko 4 ilaç 2 sini vericektir ilki norodol 2. selectra 3.aripa 4.abizol bu 4 ilaç tamamem bu gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor kullanıldığı diğer hastalıklar arasında şizofrenide geçiyor ama bunu kafana takma ilk olarak norodol sakinleştiricidir ve uyku yapar aslında diğer ilaçlarda çok uyku yapar bu ilaçları kullanmaya başladın mı 1 sene bırakmıcaksın ilk başta küçük dozlarda sonra artıcak sonra yavaş yavaş düşücek dozlar ilaçları 4 5 gün kullanmazsan vücut arıyor bunu ve baş ağrısı felan oluşuyor yani düzenli kullanmak zorundasın bide bu hastalık tıbben beyindeki bir salgının eksik salgılanması sonucu meydana geliyor bu ilaçlarda düzene koymak için

Yalnız ben öyle şeylerden çekiniyorum 1 yıl bırakmadan devam edecem ve sanki çevreye saldıran bi manyakmışım gibi sakinleştirici yapılacak bana ve bitkin düşecem. Ürperdim bile.

• bequite61 B kullanıcısına yanıt
    paylaş

ilanı aşk yapmayacağımı biliyorum ama yine de böyle fikirler geçiyordu,
    artık kendime ne düşünsem yeridir diyip hoşgörüyorum

• quote:

*Bi arabanın yanından geçerken elimi 2 kere değdirecem diyorum, o arabaya 2 kere elim değmezse rahatsız hissediyorum.
    *Yolda yürürken karelerin tam içine basmak zorunda hissediyorum.(geçti)
    *Her gece yatmadan önce telefondaki saat ve dakikaya bakıp şarjımın değerini kontrol ediyorum.
    *Bi yere elimle vurunca diğer elimle de vuruyorum.
    *Su içerken yudumlarımı sayıyorum.
    *Aklımdan belirlediğim saniyeye kadar nefesimi tutmak zorunda hissediyorum.
    *Alt yazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.
    *Kitap okurken misal önceki sayfada "nerde" mi "nerede" yazıyor diye düşünmeden edemiyorum dolayısıyla önceki sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
    *Rutin göz kırpma dışında ekstaran kendim de iki gözü sıkarak kırparım ve bunu belli bi sayıda yaparım.(geçti)
    Aklıma geldikçe eklerim.

%90 ı bendede var kardeş parelel evrendeki yansımam filansın heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: AbimSal

quote:

*Bi arabanın yanından geçerken elimi 2 kere değdirecem diyorum, o arabaya 2 kere elim değmezse rahatsız hissediyorum.
    *Her gece yatmadan önce telefondaki saat ve dakikaya bakıp şarjımın değerini kontrol ediyorum.
    *Alt yazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.
    *Kitap okurken misal önceki sayfada "nerde" mi "nerede" yazıyor diye düşünmeden edemiyorum dolayısıyla önceki sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
    *Rutin göz kırpma dışında ekstaran kendim de iki gözü sıkarak kırparım ve bunu belli bi sayıda yaparım.(geçti)
    Aklıma geldikçe eklerim.

İletişime geçmeliyiz belki daha iyi olur :D

• Euzu Bikelimatillahit Tammati min Şerri ma halek manası : Allahım bütün kötü yaratıkların şerrinden sana sığınırım . Bunu aklına her geldikçe oku kağıda yazıp yanındada taşıyabilirsin ezberleyene kadar hoca bana öyle demişti .
  • Kardeşim ilaç kullanmaktan çekinmene gerek yok her hastalık gibi buda bir hastalık çevrenden çekiniyorsan takma ben bayıldımda doktora o vesileyle gittim . Sende öyle olmak istemiyorsan bence bi doktora görün ve ilaçlara başla .
  • quote:

Kardeşim ilaç kullanmaktan çekinmene gerek yok her hastalık gibi buda bir hastalık çevrenden çekiniyorsan takma ben bayıldımda doktora o vesileyle gittim . Sende öyle olmak istemiyorsan bence bi doktora görün ve ilaçlara başla .

İnsanlar ruh hastası gözüyle bakar diye çekiniyorum aslında bilmiyorum. Zaten yarın, en geç öbür gün gidiyorum bakalım neler olacak
  • İnsanlar ruh hastası gözüyle bakar demende bir tür takıntıdır ve bu takıntıdan kurtularak işe başlayabilirsin gerisi Allah ın izniyle gelir . güven bana .
  • quote:

quote:

quote:

Aklıma geldikçe eklerim.

Bende senin o dediklerine ek olarak değişik bi şey var mesela birisiyle konuşuyorum acaba ona kafasının ne biliyim şuna benzediğini söylesem ne olur yada annesine küfür etsem ne olur diye sanki her an ağzımdan kaçırcakmışım gibi hissediyorum bazen bişey diyo mesela birisi anlayamıyorum o dediğini anlamazsam yani sorup öğrenmezsem kesinlikle rahatlayamıyorum içi içimi yiyo o dokunma olayıda aynı şekilde mesela bi kalemi çeviriyosam 3 kere çeviriyorum 2 de yapamazsam mutlaka 3 yapana kadar uğraşıyorum sonra 9 lamaya çalışıyorum filan bi bakmışım 10 dk geçmiş bilmiyorum bence büyük bi problem değildir ya hayırlısı bakalım bende gidecektim psikoloğa sonra vazgeçtim

• quote:

İnsanlar ruh hastası gözüyle bakar demende bir tür takıntıdır ve bu takıntıdan kurtularak işe başlayabilirsin gerisi Allah ın izniyle gelir . güven bana .

Ne lanet bişey bulmuş bizi be küçüklükle alakalı bişey olabilir mi? Korkularımız veya başka bişey?
  • bak sen kafanın içinden devlet büyüklerine geçmiştekiler ve şimdikilere küfür ediyorsun ve bunu durduramıyorsun bir çekim vs kamera görüncede panige kapılıyorsun açaba seslimi söyledim diye bunun tek çaresi all bir kamera bas kayıda ve sesli bir şekilde küfrünü et hatta bir kaçkere et ve göreceksinki hiçbirşey olmayacak ve rahatlayacaksın bu takıntında azalmaya başlayacak senin korkun kafandaki takıntının dışarıda duyulup yanlış anlaşılmasın dan ibaret..

@bequite61
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aklıma geldikçe eklerim.

Bende senin o dediklerine ek olarak değişik bi şey var mesela birisiyle konuşuyorum acaba ona kafasının ne biliyim şuna benzediğini söylesem ne olur yada annesine küfür etsem ne olur diye sanki her an ağzımdan kaçırcakmışım gibi hissediyorum bazen bişey diyo mesela birisi anlayamıyorum o dediğini anlamazsam yani sorup öğrenmezsem kesinlikle rahatlayamıyorum içi içimi yiyo o dokunma olayıda aynı şekilde mesela bi kalemi çeviriyosam 3 kere çeviriyorum 2 de yapamazsam mutlaka 3 yapana kadar uğraşıyorum sonra 9 lamaya çalışıyorum filan bi bakmışım 10 dk geçmiş bilmiyorum bence büyük bi problem değildir ya hayırlısı bakalım bende gidecektim psikoloğa sonra vazgeçtim

Sana yemin ederim tüylerim diken diken oldu aynısını yaşıyorum durup dururken mesela daha yeni tanıştığım fakat sohbeti ve kişiliği çok iyi bir abimizle sohbet ederiz ben durup dururken bunun annesine küfür etsem ne olur diyorum fakat birden aklıma geliyor hiç art niyetim yokken

• abimsal kardeşim aynı benim takıntılarıma benzer takıntıların var .
    erenagar kardeşim bi yerde okumuştum küçükken korktuğumuz ve içimize attığımız korkuyu içimizde yaşadığımız şeyler yüzünden bu hastalık olabiliyormuş ne kadar doğru bilemem .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aklıma geldikçe eklerim.

Sana yemin ederim tüylerim diken diken oldu aynısını yaşıyorum durup dururken mesela daha yeni tanıştığım fakat sohbeti ve kişiliği çok iyi bir abimizle sohbet ederiz ben durup dururken bunun annesine küfür etsem ne olur diyorum fakat birden aklıma geliyor hiç art niyetim yokken

Aynen ya mesela toplu bi yerde otururken kalkıp herkezin sülalesine sövsem ne olur diye şimdi hatırladım küçükken de baya düşünürdüm acaba bu bıçağı alıp karşımdakinin karnına soksam ne olur çatalı gözüne saplasam nasıl olur filan diye galiba bi psikoloğa gitmeliyiz .s

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.