Şimdi Ara

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
12
Favori
19.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı)

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş
  • Monk tarzı diziler izleyip kendi obsesif sanan kişiler çok

Birde Prison Break izleyip Scofield'ın hastalığına sahip olduğunu sananlar Düşük gizli ket vurma
  • Ahmeteyup kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın hemen düzelttim yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkürler.
  • Estağfirullah hocam. Olaya bakış açınızı değiştirince takıntı da gidecektir inşaallah..
  • Evde kimse yoksa evin kapısını kapatınca bidaha ittiriyorum kapandımı diye.
  • . Çoğu şey yok ama bir tek ceplerimdekileri kontrol etme ve evi kilitledim mi acaba. Bu ikisi var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

Orijinalden alıntı: Odisabi

quote:

Orijinalden alıntı: bequite61

kardeşim senin anlattığın yanlış bilmiyorsam bars seansı olarak geçiyor değil mi ? bide kesin çözüme ulaştın mı seanslar nasıl ilerliyor biraz bilgi verebilirmisin ücreti ne kadar ?

hocam şöyle oluyor koltuğa oturuyoun sonra aykkabılar çıkıyor ve bir blok metal var dikdörtgen ayakları oraraya koyuyorsun sonra iki çubuk sağ ve sol ele koltuğun sırt kısmında metal bir blok daha var oraya yaslanıyorsun kafanada bir bant bağlanıyor bandana gibi bir şey ve bunların hepsi bir cihaza bağlı sinyala gönderiyor orda seans öncesi bir şeyler ayarlanıyordu seans öyle geçiyor bunlar birde kağıda dökülüyordu doktor buna bakıp yorum yapıyordu hani bğr değer vardı ismini hatırlamıyorum bana sürekli gzel düşüşler devam ediyor etkilerini hissediyor musun falan diye soruyordu ve hissediyordum da hiç sallamıyordum eskiden çok beterdi Allah ım yardım etsin nerde varsa çok zor gerçi şimdilerde biraz biraz var ama önemli değil dokturumda bile vardı kendisi itiraf ediyordu hayatı gerekliliği abartı olmadıkça normal bunlar diyordu kendisi
    ücret hakkında bir bilgim yok ama biraz tuzludur herhalde modern makineler modern bir yerde ofis

anlattığın şey eeg'ye benziyor sara hastalarına yaparlar sonuca bakıp karar verirler.bu sara, okb, bipolar hep beyinle alakalı genetik hastalıklar biri var diye öteki de olmayacak diye bir şey yok.ya da şöyle söyleyeyim biri diğerine çevirebilir.okb zararsız bir hastalıktır ilaç alıp ayyaş gibi dolaşmaya değmez ama diğer ikisi tehlikelidir bakınız kurt cobain sıktı adam en sonunda kafaya bipolar kişilik bozukluğu hastasıdır.sara hastaları da nöbet geçirip hayatını kaybedebilir.

bu konuda tegretol kullanan varsa sara, lithuril kullanan varsa bipolar hastasıdır.sinir 3 hastalığın da ortak özelliğidir ama ülkemizde bu hastalıklar birbirine karıştırılmakta.

bu hastalıklar için size %40 özürlü raporu verebilirler eğer çalışabilir şeklinde verirlerse sorun yok alabilirsiniz.özürlü kadrosundan işe girebilirsiniz daha çok maaş alıp daha erken emekli olursunuz.

hocam sadece benziyor pek alakası yok aslında Allaha şükür eskisi kadar birşeyim yok geçti sayılır hayatımı etkilmiyor Allah herkese iyileşmeyi nasip eylesin

• quote:

Orijinalden alıntı: bequite61

kardeşim ilaç işe yaramadı son gittiğim doktor sen ilaçlık değilsin dedi ben bunda hocalıksın dediğini anladım bi hocaya danıştım sabah kalktığında 7 kere ayetel kursi oku dedi bakalım her sabaj okuyorum inşaallah kurtulurum bu illetten geçen de kamera gördüm yabancılar belgesel gibi bişe çekiyodu şuan içim içimi yiyor acaba bişe dedim mi diye ne yapacam bilmiyorum Allah bu durumda olanlara yardım etsin .

Sahtekar hocalardan fikir isteme. Onlar sadece para koparma peşindeler. Din ticareti yapıyorlar. Her cübbeli ak sakallı bilgili olsaydı ohooo... Bütün bilim adamları ak sakallı olurdu.
  • hocam öyle hocalara gitmem zaten sadece bi hocaya danıştım dediği şeyi yapıyorum 7kere ayetel kursi okumaktan hiçbir zarar gelmez .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anna Dewitt

Bende de var bu sorun. Çok sinir bozucu bir şey . Bendeki takıntıların bazıları da şöyle:
    -Çoğunlukla kapı kollarına dokunamam. Hatta bu yüzden lisede tuvalete arkadaşımla gider ona çaktırmadan kapıyo açtırırdım.
    -Başkalarının bardaklarından ve şişelerinden su falan içmem.
    -Hastahaneye gittiysem mikrop bulaşacak diye nefes almakta zorlanırım alabileceğim en az nefesi almaya çalışırım. Aynı zamanda hastanelerde sandalyelere oturmamaya hiçbir yere dokunmamaya çalışırım.
    -Su içerken çoğunlukla yudum sayarım.
    -Benim için önemli olan şeyleri sürekli kontrol ederim. Mesela bir sınav saatini 3 kere falan kontrol ederim.
    -Yatmadan önce tuvalete gidip dişimi fırçalamazsam uyuyamıyorum.
    -Çantamdaki telefonumu sürekli kontrol ederim.
    -Sokak hayvanlarına yaklaşamam ve dokunamam.
    -Bu bende de var: altyazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.

Aklıma geldikçe eklerim.

kardeşim seninkiler takinti sayilmayabilir. Eğer bir takıntın varsa o da bunlari kafana takmandir :)

Çoğunlukla kapı kollarına dokunamam. Hatta bu yüzden lisede tuvalete arkadaşımla gider ona çaktırmadan kapıyo açtırırdım. (bu takinti)

-Başkalarının bardaklarından ve şişelerinden su falan içmem. (takinti değil olmasi gereken o)

-Hastahaneye gittiysem mikrop bulaşacak diye nefes almakta zorlanırım alabileceğim en az nefesi almaya çalışırım. Aynı zamanda hastanelerde sandalyelere oturmamaya hiçbir yere dokunmamaya çalışırım.(en az nefesi almaya calismak disinda mantikli. havadan bulasan hastaliklar gecebilir sonucta)

-Su içerken çoğunlukla yudum sayarım. (takinti)

-Benim için önemli olan şeyleri sürekli kontrol ederim. Mesela bir sınav saatini 3 kere falan kontrol ederim. ( senin icin onemliyse kontrol etmek istemen normal)

-Yatmadan önce tuvalete gidip dişimi fırçalamazsam uyuyamıyorum. ( herkesin yapmasi gereken birsey)

-Çantamdaki telefonumu sürekli kontrol ederim.(normal sayilir)

-Sokak hayvanlarına yaklaşamam ve dokunamam. (normal sayilir)

-Bu bende de var: altyazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum. (bu takinti değildir okuyup tam anlamama sorunudur. sen anladigini sansan da tam anlamamissindir. bunun çözümü bol bol kitap okumak)

normalde hiç yorum yapmam hatta en son ne zaman üye girişi yaptigimi hatirlamiyorum. normal seyleri takinti diye yazmissin diye cevap yazayim dedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hort

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.