Şimdi Ara

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
12
Favori
19.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı)

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: bequite61

üzerine gidilmeli bu hastalığın ama korktuğum için gidemiyorum .

ascendant bende bi keresinde yemin etmiştim acaba aileme işe olacak mı diye korkuyodum .

arkadasim psikiyatriste gitti ilac destrgi aldi normale donmesi ilginc oldu biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o ilaçlar insanı tamamen değiştiriyor zaten .
  • forumda 57 kişide bu hastalık var
    47 kişide kısmen var
    25 kişide yok
    ankete göre böyle
  • Ev arkadaşım kapıları kilitlemeden ve odanın kapısını kapatmadan uyuyamiyor hastalikmidir?

• quote:

o ilaçlar insanı tamamen değiştiriyor zaten .

İşte benim de çekingenliğim bundan kaynaklı, bahsettiğim rüya hali sürekli olacakmış gibi geliyor
  • quote:

kardeşim senin gittiğin doktorun tam uzmanlık alanı neydi ?

hocam enerji ve denge uzmanı şimdi hatırladım
  • ilaç tedavisine 3 defa başlayıp yarım bıraktım.

rivotril-xanax-lustral gibi ilaçlar veriliyor genelde klasik olarak. Ve bunlar yoğun şekilde kullanımda sınav dönemlerinde - yoğun dikkat isteyen dönemlerinizde size zararlı oluyor. Ben birkaç defa başlayıp ara verdiğim kafama göre ilaç kullandığım için pek bir verim alamadım. İlaç tedavisi görücekseniz mutlaka sürdürün yada hiç başlamayın. Eğer belli dönemlerde belli şeylerden dolayı rahatsız oluyorsanız misal stres yapıp aşırı mide bulantısı yada baş ağrısı çekiyorsanız bu acil durumlar için xanax yada benzeri ilaçlar bulundurun yanınızda.

İstanbulda Uzman Dr. Ender Karaca önerebilrim Medical Park Fatih te tam zamanlı olmasada çalışıyordu. Hala çalışıyormu bilmiyorum ama iyi bir doktordur.

Bir olaya takıntılı insanlarda fiziki problemlerde görülebiliyor. Misal bende anksiyete kaynaklı aşırı mide bulantıları olurdu. Acillerde boş yere onlarca kez serum iğne yedim. Mide ilaçları kullandım, endoskopi yapıldı. Beyin size anksiyete sebebiyle midenizin bulandığını hissetiriyor halbuki fiziksel bir problem yok sizde acile gidip midem bulanıyor dediğinizde size uygulanan acil tedavi buna yönelik oluyor ama hiçbir fayda yapmıyor. Sebebi beyninizin size oyunu, aslında mideniz sapasağlam ama kafanız değil.

Bu yüzden işinin hakkını veren genel cerrahlar yada iç hastalıklar uzmanları sizi birkaç muayeneden sonra direk psikiyatriye yönlendirir. İşini bilmeyenlerde bu ilaç olmadı bunu dene buda olmadı şu diye vaktinizi alırlar. Bir doktora bağlanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 14 Ağustos 2014; 0:17:10 >

• ulan ülkece manyakmışız bu konuda anladım
  • üniversitede ev arakdaşımda temizlik takıntısı var.
    5 kişi kalıyorduk ve bu 4 kişinin kullandığı banyoyu kullanmamak için banyo yapmıyordu.

3 ay aynı evde kaldık 1 kere yıkandı. Zaten evden ayrıldım ilk fırsatta
  • Otobuste kartı okuttuktan sonra cuzdanima koyuyorum 5-6 saniye sonra oturdugumda kartimi cuzdana koyup koymadigimi hatirliyamiyorum ve tekrar cuzdanimi kontrol ediyorum bunu hergun yapiyorum sanki artik elim otamatik olarak karti cuzdana koyuyor ve ben bunu hatirliyamiyorum.

• Mesela videolarda saniyeleri okuma gibi hastalığım var.Ayrıca mesela bişeye dokundummu illa elimi yıkamalıyım yoksa takıntı olur.
  • var qnq
  • Bu hastalık malesef bende de var:
    1-Birşeye dokunduğumda illa elimi yıkamadan rahat edemiyorum.
    2-Ocağın düğmelerine bakıyorum acaba tam kapalımı açıkmı diye (eğilerek 20/30 saniye kadar)
    3-Kapımı kapalı yatıyorum
    4- 2. Maddeye benzer bir hastalık , yatmadan önce dış kapının anahtarına eğilip bakıyorum.
    5-Yemekten önce tuvalete gitmek.
    6-Yatmadan önce pencereleri kontrol ediyorum kontrol ederken mutlaka kapı kolunu kapalı pozisyonda kırılacakmışcasına çeviriyorum.Çevirmezsem kendimi husursuz hissedicem.
    7-Asosyal biriyim
    Sizce böyle takıntıları olan birisi üniversitenin psikoloji bölümünü okuması nasıl olur?

• quote:

Orijinalden alıntı: teyzen nevfik

Ocağı düğmelerinden ve vanalarından kapamak
    Kapıyı kapatıp ittirmek
    Camı kapayıp kapandı mı diye çekmek
    Hem bakarak hem elimi sürerek
    Bir restorana gidince çatal bıçakları silmek
    Çantama cebime koyduğum şeyi hala duruyor mu diye kontrol etmek

Bu tür şeyler bende var şuan.Dikkat ertiğim husus şu mesela ben bunu evimde yapıyorum ama başkasının evinde yapmıyorum.
  • Bende kaldırımda yürürken sarı kısımlara sağ, beyaz kısımlara sol ayakla basma takıntısı var. Bir aralarda adımlarımı saymak, 10'a gelince baştan başlamak vardı. O geçti sanırsam.
  • Bende de var bu sorun. Çok sinir bozucu bir şey . Bendeki takıntıların bazıları da şöyle:
    -Çoğunlukla kapı kollarına dokunamam. Hatta bu yüzden lisede tuvalete arkadaşımla gider ona çaktırmadan kapıyo açtırırdım.
    -Başkalarının bardaklarından ve şişelerinden su falan içmem.
    -Hastahaneye gittiysem mikrop bulaşacak diye nefes almakta zorlanırım alabileceğim en az nefesi almaya çalışırım. Aynı zamanda hastanelerde sandalyelere oturmamaya hiçbir yere dokunmamaya çalışırım.
    -Su içerken çoğunlukla yudum sayarım.
    -Benim için önemli olan şeyleri sürekli kontrol ederim. Mesela bir sınav saatini 3 kere falan kontrol ederim.
    -Yatmadan önce tuvalete gidip dişimi fırçalamazsam uyuyamıyorum.
    -Çantamdaki telefonumu sürekli kontrol ederim.
    -Sokak hayvanlarına yaklaşamam ve dokunamam.
    -Bu bende de var: altyazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.

Aklıma geldikçe eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anna Dewitt -- 14 Ağustos 2014; 2:54:05 >

• bendede dikkat eksikliği ve stres vardı psikiyatriye gittim ve 3 tane hap verdi 6 yıl önce başladım haplara misol rixol ve concerta kullanıyordum çok defa yarım bıraktım sonra tekrar başladım bunun sebebi ise babamın benimle dalga geçmesiydi ve ettiğimiz kavgalardı sonradan sonradan okb başladı bu sefer bu nedenle ilaç kullanmaya başladım 2-3 yıldır okb devam ediyor son zamanlarda hafifledi çok şükü şu an kullanmaya devam ettiğim ilaçlar abilify ve prozac çok şükür işe yaradı yoksa kafayı yiyecektim bende yaşadıklarımı anlatıyım
    kapının kenarına veya kapıya değdiğim zaman üstümü değiştirirdim
    tuvaletten 1-2 saat çıkamazdım 10 defa elimi yıkardım
    banyodan 2 saatten aşağı çıkamazdım
    bilgisayrımı telefonumu teknolojik aletlerimi kablosuna kadar defalarca silerdim
    odamda herşey düzenliydi hala öyledir simetrik kalır herşey
    haftada bir odamı temizlerdim temizlik yaklaşık 4-6 saatimi alırdı
    okulda ve çevremde arkadaşlarım arasında dalga konusuydum çok şükür bu imajıda düzelttik diyebilirm
    daha aklıma gelmeyen şeyler var yani benim durum çok ağırdı zaten doktorumda söylemişti senin durum ağırmış diye
    Allah bu durumda olanlara yardımcı olsun gerçekten zor birdurum sosyal hayatınıızı başarınızı herşeyi etkiliyor hele haplar faydası varsa bile zararıda dokunuyor diyebilirim

• günce bir kaç kez telefonun kulaklık-şarj girişlerine üflerim sözde toz var telefon bozulacak ve arada diş fırçasıyla silerim bataryayı falan.

kabloların fişin falan çıkış yerlerini kırılmasın diye bantlarım.

sürekli burnumla oynarım.

mesela yeni bir klavye aldım ona toz kondurmamaya çalışırım sürekli üfler tozları gidermeye çalışırım. İşte bende böyle biriyim

• Hacıtlar bende de kısmen vardı. Evden çıkarken kapıyı kilitledim diye defalarca kontrol ediyordum. Gece yatarken alarmı kurdum mu diye birkaç kez bakmak dışında pek bir şey kalmadı. Dışarı da tuvalete gidemiyordum falan... Askere gidince mecburen hepsi geçti. Alarmı hala kontrol ettiğim oluyor ama

• askerde bu takıntılarınla yüzleştiğin için bir kısmı geçti . burdakilerin en önemli sorunu takıntısı ile yüzleşmeye korkuyorlar başta ben olmak üzere .
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.