Şimdi Ara

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
12
Favori
19.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki

Obsesif Kombulsif Bozukluk (takıntı hastalığı)

(En Son Oy Tarihi: 29.10.2022)
Giriş

Orijinalden alıntı: bequite61

aynı takıntı bendede mevcut kardeşim

Sendemi trabzonlusun. Ya çok kötü birşey mesela telefon alsam heryerini en ince ayrıntısına kadar inceledim. Geçen babam bana tv almış ekranda ufak çizik vardı gittim kendime para verip yenisini aldım o kadar kötü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • takıntının tek ilacı takıntıların üstüne gitmektir.antidepresanların ağır yan etkileri var.ilaci birakinca takintilar kaldgi yerden aynen devam eder.hafizaniz zayiflayabilir.bide pskiyatr dan rapor falan almayin ilerde sikinti cikartir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: inceuclusarj

takıntının tek ilacı takıntıların üstüne gitmektir.antidepresanların ağır yan etkileri var.ilaci birakinca takintilar kaldgi yerden aynen devam eder.hafizaniz zayiflayabilir.bide pskiyatr dan rapor falan almayin ilerde sikinti cikartir.
    fisherzalim evet kardeşim bende trabzoluyum bende telefon aldım küçük çizik vardı kılcal geri verdim 4 tane ürün açtırdım adama hep sorun bulup :D

inceuclusarj kardeşim ne gibi sorunlar olabilir ilerde ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kelkill

böyle bir hastalık yoktur ergenlerin farklı olma çabası

hayatımda gördüğüm sayılı cahil adamlardan birisin
  • Psikolog olunca bunlarla ilgileneceğim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: AbimSal

quote:

Orijinalden alıntı: erenagar

quote:

quote:

quote:

quote:

*Bi arabanın yanından geçerken elimi 2 kere değdirecem diyorum, o arabaya 2 kere elim değmezse rahatsız hissediyorum.
    *Yolda yürürken karelerin tam içine basmak zorunda hissediyorum.(geçti)
    *Her gece yatmadan önce telefondaki saat ve dakikaya bakıp şarjımın değerini kontrol ediyorum.
    *Bi yere elimle vurunca diğer elimle de vuruyorum.
    *Su içerken yudumlarımı sayıyorum.
    *Aklımdan belirlediğim saniyeye kadar nefesimi tutmak zorunda hissediyorum.
    *Alt yazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.
    *Kitap okurken misal önceki sayfada "nerde" mi "nerede" yazıyor diye düşünmeden edemiyorum dolayısıyla önceki sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
    *Rutin göz kırpma dışında ekstaran kendim de iki gözü sıkarak kırparım ve bunu belli bi sayıda yaparım.(geçti)
    Aklıma geldikçe eklerim.

%90 ı bendede var kardeş parelel evrendeki yansımam filansın heralde

İletişime geçmeliyiz belki daha iyi olur :D

Bende senin o dediklerine ek olarak değişik bi şey var mesela birisiyle konuşuyorum acaba ona kafasının ne biliyim şuna benzediğini söylesem ne olur yada annesine küfür etsem ne olur diye sanki her an ağzımdan kaçırcakmışım gibi hissediyorum bazen bişey diyo mesela birisi anlayamıyorum o dediğini anlamazsam yani sorup öğrenmezsem kesinlikle rahatlayamıyorum içi içimi yiyo o dokunma olayıda aynı şekilde mesela bi kalemi çeviriyosam 3 kere çeviriyorum 2 de yapamazsam mutlaka 3 yapana kadar uğraşıyorum sonra 9 lamaya çalışıyorum filan bi bakmışım 10 dk geçmiş bilmiyorum bence büyük bi problem değildir ya hayırlısı bakalım bende gidecektim psikoloğa sonra vazgeçtim

Sana yemin ederim tüylerim diken diken oldu aynısını yaşıyorum durup dururken mesela daha yeni tanıştığım fakat sohbeti ve kişiliği çok iyi bir abimizle sohbet ederiz ben durup dururken bunun annesine küfür etsem ne olur diyorum fakat birden aklıma geliyor hiç art niyetim yokken

Aynen ya mesela toplu bi yerde otururken kalkıp herkezin sülalesine sövsem ne olur diye şimdi hatırladım küçükken de baya düşünürdüm acaba bu bıçağı alıp karşımdakinin karnına soksam ne olur çatalı gözüne saplasam nasıl olur filan diye galiba bi psikoloğa gitmeliyiz .s

Alıntıları Göster
    sürekli benim veya çevremdekilerin öldüğünü ve sonrasında ne olacağını düşünüyorum. Misal, her ay birkere babamın öldüğünü ve benim işlerin başına geçmek zorunda kaldığımı okulu bırakacağımı düşünürüm. Annemin öldüğünü sonra napacağımı düşünürüm. Otobüs yolculuğu yaptığımda feribota otobüs binerken hep ya suya düşerse diye korkarım. Bunlar bu hastalığa girer mi sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

sürekli benim veya çevremdekilerin öldüğünü ve sonrasında ne olacağını düşünüyorum. Misal, her ay birkere babamın öldüğünü ve benim işlerin başına geçmek zorunda kaldığımı okulu bırakacağımı düşünürüm. Annemin öldüğünü sonra napacağımı düşünürüm. Otobüs yolculuğu yaptığımda feribota otobüs binerken hep ya suya düşerse diye korkarım. Bunlar bu hastalığa girer mi sizce?

Alıntıları Göster
    maalesef girer kardeşim .

• quote:

maalesef girer kardeşim .
    inşallah kardeşim .
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kelkill

böyle bir hastalık yoktur ergenlerin farklı olma çabası

hayatımda gördüğüm sayılı cahil adamlardan birisin

çok haklısın erenagar kardeşim .
  • bequite61 B kullanıcısına yanıt
    bende kendimi hasta sanırdım. meğerse doğru sanmışım :(
  • quote:

bende kendimi hasta sanırdım. meğerse doğru sanmışım :(
    kardeşim şimdi çağımızın hastalığı psikolojik hastalıklar inşallah yüce rabbim bizi bu hastalıklardan kurtarır.
  • bequite61 B kullanıcısına yanıt
    peki doktora görünmem gerekir mi?
  • quote:

kardeşim şimdi çağımızın hastalığı psikolojik hastalıklar inşallah yüce rabbim bizi bu hastalıklardan kurtarır.
    küçükken takıntıları olan bi insandım. simetri takıntım vardı, masamdaki ve odamdaki her şeyin birbirine ya dik ya parelel olması gerekirdi.
    odamdaki iki halıyı paralel yapmak için evden çıkmadan 25 dk. ayağımla düzelttiğimi biliyorum. onun dışında şunu yapmazsan annen ölecek baban ölecek vs.
    diyen bi iç ses sonucu çok sayıda malca şey yaptığımı biliyorum. ve küçüklüğümün bi zamanında 2 saatte bir babamı arardım nasıl bi takıntıysa aramadan rahat edemezdim.
    daha da kötüsü çişime kafayı takmıştım, dışardayken hep 1 saatte bir çişim gelirdi bir şey içmemiş olsam bile, ve işerken de son damlayı dahi çıkarmak için kendimi sıkardım.

şu an mı?

hiç bi ilaç veya tedavi görmedim, hepsi kendiliğinden geçti.
    umarım siz de kurtulursunuz bu takıntılardan.

• quote:

peki doktora görünmem gerekir mi?
    bence görünmende fayda var çekinmenede gerek yok .
  • quote:

bence görünmende fayda var çekinmenede gerek yok .
    inşallah kardeşim .
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

*Bi arabanın yanından geçerken elimi 2 kere değdirecem diyorum, o arabaya 2 kere elim değmezse rahatsız hissediyorum.
    *Yolda yürürken karelerin tam içine basmak zorunda hissediyorum.(geçti)
    *Her gece yatmadan önce telefondaki saat ve dakikaya bakıp şarjımın değerini kontrol ediyorum.
    *Bi yere elimle vurunca diğer elimle de vuruyorum.
    *Su içerken yudumlarımı sayıyorum.
    *Aklımdan belirlediğim saniyeye kadar nefesimi tutmak zorunda hissediyorum.
    *Alt yazılı bir film izlerken önceki sahnede yazanları tam okusam bile kafama takılıyor ve habire geri almak zorunda kalıyorum.
    *Kitap okurken misal önceki sayfada "nerde" mi "nerede" yazıyor diye düşünmeden edemiyorum dolayısıyla önceki sayfaları tekrar tekrar okuyorum.
    *Rutin göz kırpma dışında ekstaran kendim de iki gözü sıkarak kırparım ve bunu belli bi sayıda yaparım.(geçti)
    Aklıma geldikçe eklerim.

%90 ı bendede var kardeş parelel evrendeki yansımam filansın heralde

İletişime geçmeliyiz belki daha iyi olur :D

Bende senin o dediklerine ek olarak değişik bi şey var mesela birisiyle konuşuyorum acaba ona kafasının ne biliyim şuna benzediğini söylesem ne olur yada annesine küfür etsem ne olur diye sanki her an ağzımdan kaçırcakmışım gibi hissediyorum bazen bişey diyo mesela birisi anlayamıyorum o dediğini anlamazsam yani sorup öğrenmezsem kesinlikle rahatlayamıyorum içi içimi yiyo o dokunma olayıda aynı şekilde mesela bi kalemi çeviriyosam 3 kere çeviriyorum 2 de yapamazsam mutlaka 3 yapana kadar uğraşıyorum sonra 9 lamaya çalışıyorum filan bi bakmışım 10 dk geçmiş bilmiyorum bence büyük bi problem değildir ya hayırlısı bakalım bende gidecektim psikoloğa sonra vazgeçtim

Sana yemin ederim tüylerim diken diken oldu aynısını yaşıyorum durup dururken mesela daha yeni tanıştığım fakat sohbeti ve kişiliği çok iyi bir abimizle sohbet ederiz ben durup dururken bunun annesine küfür etsem ne olur diyorum fakat birden aklıma geliyor hiç art niyetim yokken

Aynen ya mesela toplu bi yerde otururken kalkıp herkezin sülalesine sövsem ne olur diye şimdi hatırladım küçükken de baya düşünürdüm acaba bu bıçağı alıp karşımdakinin karnına soksam ne olur çatalı gözüne saplasam nasıl olur filan diye galiba bi psikoloğa gitmeliyiz .s

Alıntıları Göster
    13 rakamına acayip takıntım var

• Benim takıntım yok pek hatırladığım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nef'i

Benim takıntım yok pek hatırladığım.
    Anlaşılan pek çok arkadaşla aynı takıntılara sahibiz. Genelde hep aynı oynuyor heralde.
  • işe girerken,askere alınırken,ehliyet alırken vs. vs. psikiyatri raporu sikinti cikarabilir.doktor size psikiyatrik rapor duzenlemek isterse kesinlikle kabul etmeyin.(obsesif ve dehb olanlar icin soyluyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi inceuclusarj -- 14 Ağustos 2014; 13:51:04 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odisabi

quote:

kardeşim senin anlattığın yanlış bilmiyorsam bars seansı olarak geçiyor değil mi ? bide kesin çözüme ulaştın mı seanslar nasıl ilerliyor biraz bilgi verebilirmisin ücreti ne kadar ?

hocam şöyle oluyor koltuğa oturuyoun sonra aykkabılar çıkıyor ve bir blok metal var dikdörtgen ayakları oraraya koyuyorsun sonra iki çubuk sağ ve sol ele koltuğun sırt kısmında metal bir blok daha var oraya yaslanıyorsun kafanada bir bant bağlanıyor bandana gibi bir şey ve bunların hepsi bir cihaza bağlı sinyala gönderiyor orda seans öncesi bir şeyler ayarlanıyordu seans öyle geçiyor bunlar birde kağıda dökülüyordu doktor buna bakıp yorum yapıyordu hani bğr değer vardı ismini hatırlamıyorum bana sürekli gzel düşüşler devam ediyor etkilerini hissediyor musun falan diye soruyordu ve hissediyordum da hiç sallamıyordum eskiden çok beterdi Allah ım yardım etsin nerde varsa çok zor gerçi şimdilerde biraz biraz var ama önemli değil dokturumda bile vardı kendisi itiraf ediyordu hayatı gerekliliği abartı olmadıkça normal bunlar diyordu kendisi
    ücret hakkında bir bilgim yok ama biraz tuzludur herhalde modern makineler modern bir yerde ofis

anlattığın şey eeg'ye benziyor sara hastalarına yaparlar sonuca bakıp karar verirler.bu sara, okb, bipolar hep beyinle alakalı genetik hastalıklar biri var diye öteki de olmayacak diye bir şey yok.ya da şöyle söyleyeyim biri diğerine çevirebilir.okb zararsız bir hastalıktır ilaç alıp ayyaş gibi dolaşmaya değmez ama diğer ikisi tehlikelidir bakınız kurt cobain sıktı adam en sonunda kafaya bipolar kişilik bozukluğu hastasıdır.sara hastaları da nöbet geçirip hayatını kaybedebilir.

bu konuda tegretol kullanan varsa sara, lithuril kullanan varsa bipolar hastasıdır.sinir 3 hastalığın da ortak özelliğidir ama ülkemizde bu hastalıklar birbirine karıştırılmakta.

bu hastalıklar için size %40 özürlü raporu verebilirler eğer çalışabilir şeklinde verirlerse sorun yok alabilirsiniz.özürlü kadrosundan işe girebilirsiniz daha çok maaş alıp daha erken emekli olursunuz.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.