Şimdi Ara

obsidian - notion - samsung notes vs. vs.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar not tutma işini düzene koymak istiyorum.

notion aslında en basit tercih ama bazı sorunları var. çok komplike basit bir şey için bile uğraştırıyor ama bedava sync falan iyi özellik

obsidian, sync için 4 dolar ödemek gerekiyor veya başka uğraştırıcı yollarla çözmek gerekiyor buna rağmen notiondan daha basit, daha işlevsel bir arama yapma imkanı sunuyor ayrıca yüzlerce community plugini var açık kaynak kodlu olduğu için.

samsung notes, kalemle not almak için ideal fakat arama yapmak ve kavram kavram gitmek için imkansız bir uygulama. bu kalemle not alma olayı ne notion ne de obsidian da yok obsidianda plugin indirip çok kötü bir görüntüde notun içine ayrıca gömebiliyorsun. ayrıca aldığın notlara bilgisayardan erişememen de işleri daha kötü hale getiriyor

android - bilgisayar odaklı sizce en iyi en verimli not alma aracı veya yöntemi nedir? siz neyi tercih ediyorsunuz? daha önceden deneyimi olan var mı?

---

peki neden bunu soruyorum kısmına gelirsek, açıkçası bir kere öğrendiğim şeyi (kitaptan, bookletten, handouttan.) tekrar etmek için onlarca doküman taramam gerekiyor. mesela sağlam bir şekilde istatistik çalıştım fakat bazı bilgiler kafadan şimdiden bile uçtu. sadece istatistik değil aynı şeyi calculus falan için de söyleyebiliriz. yukarıda saydığım yöntemlerden birini verimli kullanmam durumunda mesela obsidian: direkt spesifik olarak notlara ulaşacağım klavyeyle kavram not alması da kolay fakat dediğim gibi senkron vb. işleri zor ve notion kadar rahatlık sunmuyor. notion'un çok komplike olması gibi sorunu var. samsung notes not tutmak için harika ama bunun ne kadar verimli olduğu konusunda şüpheliyim, zaten kalemle not tutmak da düşüneceğiniz üzere zahmetli ve kavramlardan not oluşturmak sonrasında bulmayı da zorlaştırıyor.

kendi deneyimi olan en iyi yol bence şu ben bunu tercih ediyorum diyen biri var mı aranızda?

---

dipnot bugüne kadar iki tablet markası üçüncü markaya da göz atma dahil tonlarca not seçeneği aradım ve tam olarak aradığımı bulduğum söylenemez. mesela microsoft'un one note'u güzel bir şeye benziyor gibi duruyor ama çok not aldıkça aşırı şişiyor senkron etmesi zorlaşıyor ve microsoft neden bilinmez apple ekosistemine android ekosisteminden daha çok işlevsel özellik sunuyor.

bunun yanı sıra noteshelf vs. gibi appler de denedim aslında tüm bunlar (goodnotes hariç o bir tık daha işlevsel) dediğim kavram bazlı arama kısmında patlıyorlar çünkü bildiğin tabletten defter açıp deftere yazı yazmaya başlamak gibi bir kullanımı var ve iki cihazda çalışıyorsanız bilgi aktarımı zor oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EistroY661 -- 15 Ağustos 2024; 16:52:22 >

• Hocam en iyi uygulamalar bence Noteshelf ve Samsung Notes.Ama siz baya spesifik özelliklere sahip bir şey arıyorsunuz.Kavram kavram not sistemine ait uygulama nasıl bir fayda sağlıyor onu anlamadım.En akıcısı Samsung Notes bence.Goodnotes berbat

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

hocam notion ve özellikle obsidian çok detaylı arama sağlıyor ve defter mantığından biraz daha uzak

mesela hangi programlama dilinden başlamalıyım diye bir soru sordum kendime, bu araştırmayı yaparken önce gider programlama dillerine bakarım. ardından bu programlama dillerinin neye yaradığına ve hangi alanda güçlü olduklarına atıyorum

Hangi programlama dilini öğrenmeliyim (sayfa)

Python (üstüne tıklanabilir yeni sayfa) --> sayfanın içinde pythonun kütüphaneleriyle çok zengin olduğunu robotikte bolca kullanıldığını falan yazıp o alandaki kavramları da pythonun altına yazıyorum. ayrıca o sayfada yazdığım kavramları da atıyorum Python (Sayfası) ---> Robotik (buna da yeni sayfa kavram özelliği ekle.) --> robotik sayfasında birkaç şeyden bahset.

C için yine yukarıda yazdığım

Rust için yukarıda yazdığım

böylece giriş seviye onlarca dilin aslında amacının ne olduğunu sayfa sayfa ekleyerek yazdım.

eğer obsidiana girip robotikle alakalı bir şey ararsam obsidian bana direkt olarak python --> robotik içindek sayfadan ilgili kısmı getirecek böylece robotik kavramını aklıma gelir gelmez küçük bir aramayla tekrar edebileceğim bunun yanında kavramlarla eşleştirebileceğim. Ayrıca istersem bu yarattığım robotik sayfasını başka başka sayfalarda da gösterebileceğim

----

fakat olay samsung notes, noteshelf kısmına geldiğinde yeni bir defter açmam ve bu deftere baştan sona yazmam gerekiyor. Bir kavramı aramak için de defteri açmam gerekiyor. Yani ben samsung notes'u açtığımda arama kısmına robotik yazdığımda bana hiçbir sonuç dönmeyecek. Bunun dönebilmesi için "hangi programlama dilini öğrenmeliyim" defterimi açıp o defterin içinde "robotik" kelimesini aramalıyım.

burada ikinci bir sorun devreye giriyor ben hangi programlamayı dilini öğrenmeliyim sorusuna orada cevap verdim ama ileride derinine ineceğim. yani başka bir sayfada bu sefer diyeceğim ki "robotikte xxx için ne yapmalıyım" bomboş bir defter burada bazı kavramlar çekmek istediğimde elimle yazmam gerekecek veya en giriş notlarımın nerede olduğunu hatırlayıp noteshelfte o defteri açıp o notu bulup kopyalayıp gelip yeni yere yapıştırmam gerekecek.

obsidian ve noteshelf bu sorunu dinamik sayfa yapısıyla çözüyor yani ben "robotikte xxx için ne yapmalıyım" sorusuna onlarca kavram/sayfa ekleyip bir yerde yazdığım kavramı hem "hangi programlama dilini öğrenmeliyim" hem de "robotikte xxx için ne yapmalıyım" gibi ana başlıklara dinamik şekilde çekebilirim. o robotiğe giriş notunu bir yerde değiştirdiğimde diğer tarafta da değişecek. samsung notes veya alternatif ink tabanlı bir uygulama goodnotes vs. de dinamik ve birden çok çağırabileceğin şeyler yapmak zor. ikinci paragrafta sunduğum çözümü uygulasan bile yeni notunda yanlış yaptığını fark edip düzlttiğin şeyi 1. notuna gidip ayrıca düzeltmen lazım.

umarım anlatabilmişimdir.

ama notion ile obsidian ın da diğer problemi bu işte tablet kalemini efektif şekilde asla kullanamayacağım, istediğim şekilde grafikler yaratamayacağım... yani estetistikten kaçacağım math için kütüphaneler kullanmak zorunda kalacağım veya bazı pluginler kullanıp kalemi kullanacağım bu sefer not bütünlüğünde o grafiği her görmek istediğimde açmam gerekecek çünkü piksel piksel veya çok yer kaplayan bir dosyayı binevi içine gömmüş olacağım.

• EistroY661 E kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam sorununuzu.Siz anlattıktan sonra böyle bir gereksinimin olduğunu ben de fark ettim.Samsung Notes vb baya verimsiz oluyormuş o halde.Bence diğer sıkıntı Androidler için ayrıntılı bir not uygulaması geliştirilememiş olması.Goodnotes bile iPad’lerde çok daha iyi tasarlanmış.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sacrifice003 S kullanıcısına yanıt

goodnotes konusuna girmiyorum bile, samsung bunlara tomarla para vermiş adamların maks yapabildiği internet tabanlı bir websitesi hiç stabil değil ve smooth hissettirmiyor. adeta 2000 lerden kalma bir app kullanıyor gibiyim. o web işini değiştirmeleri lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.