Şimdi Ara

OC forumu ve son zamanlardaki sorunlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
0
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben daha yenii bir üyeyim. ama yıllardır donanımla ve yazılımla ugraşıyorum.overclock yapmaya yeni başladım..
    sistemi daha hızlı kullanmak için değil zevk aldığım için yapıyorum..
    daha önce incelenen konuların tekerrür etmediğini yada çok bilinen ve rahatça bulunan şeyler için hiç arama yapılmadan topic açılması kötü.. bazen açılan güzel topiclerdede hoş olmayan durumlar oluşuyor karşılıklı saygı lazım..sonuçta herkes kendinden birşeyler katmak zorundaa değil....lütfen gereksiz yere boş laf ve topic işgallerinden kaçınalım....hepinize sevgi saygılar

biliyorsan konuş ibret alsınlar
    bilmiyorsan susta adam sansınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: garfield

ben daha yenii bir üyeyim. ama yıllardır donanımla ve yazılımla ugraşıyorum.overclock yapmaya yeni başladım..
    sistemi daha hızlı kullanmak için değil zevk aldığım için yapıyorum..
    daha önce incelenen konuların tekerrür etmediğini yada çok bilinen ve rahatça bulunan şeyler için hiç arama yapılmadan topic açılması kötü.. bazen açılan güzel topiclerdede hoş olmayan durumlar oluşuyor karşılıklı saygı lazım..sonuçta herkes kendinden birşeyler katmak zorundaa değil....lütfen gereksiz yere boş laf ve topic işgallerinden kaçınalım....hepinize sevgi saygılar

biliyorsan konuş ibret alsınlar
    bilmiyorsan susta adam sansınlar
    @erdierdi
    quote:

Yaş ortalaması da iyice düştü

Yaş ortalamsı düştü demekle ne kasdeyiyorsun yaş sınırı falan mı koyulsun diyorsun 18 yaş sınırı.
    Benim yaşım 16 girmiyim öğrenmeyim mi bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: ZiveR

@erdierdi
    quote:

Yaş ortalaması da iyice düştü

Yaş ortalamsı düştü demekle ne kasdeyiyorsun yaş sınırı falan mı koyulsun diyorsun 18 yaş sınırı.
    Benim yaşım 16 girmiyim öğrenmeyim mi bir şey

Alıntıları Göster
    En iyisi mesaj sayıları artmasın o/c bölümünde
    Böylelikle Geyikler biraz daha azalır bence

• quote:

Alıntıları Göster
    hayır yaw yaş sınırı koyulsun demek istemiyorum. Öyle geyik saçma sorular soran kişiler varki overclock bölümüne. Sözüm onlara yani. adam bir soru sormak için üyelik alıyor sonra bi daha gözükmüyor bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdierdi

hayır yaw yaş sınırı koyulsun demek istemiyorum. Öyle geyik saçma sorular soran kişiler varki overclock bölümüne. Sözüm onlara yani. adam bir soru sormak için üyelik alıyor sonra bi daha gözükmüyor bile.

Alıntıları Göster
    Gayet normal herkes bu islerle fazlas1yla ugrasmak zorunda degil bence , aklina takilani sormak en dogal hakki ama geyik ve tartisma olaylar1 konusunda genel goruse katiliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdierdi

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: erdierdi

Bu doğru ama engellemek çok zor,en azından benim aklıma bir fikir gelmiyor

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: erdierdi

Bu doğru ama engellemek çok zor,en azından benim aklıma bir fikir gelmiyor

Alıntıları Göster
    valla bence çözüm olarak yukarıda da dediğim gibi, overclock konusunu parçalara ayırmak lazım.

* case modding
    * ekran kartları
    * AMD CPU & Motherboards
    * INTEL CPU & Motherboards
    * Memory

vs. vs. gibi.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: zivro

Bu çok doğru.
    Yaş ortalaması düştü demişsiniz ama böyle genç bi kardeşimizden böyle güzel bi fikir
    Ayrıca buradan birkaçtane genç kardeşimizi tanıyorum görüşüyorum nice yetişkinlerden daha seviyeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

quote:

Orjinalden alıntı: zivro

Bu çok doğru.
    Yaş ortalaması düştü demişsiniz ama böyle genç bi kardeşimizden böyle güzel bi fikir
    Ayrıca buradan birkaçtane genç kardeşimizi tanıyorum görüşüyorum nice yetişkinlerden daha seviyeli.

Alıntıları Göster
    Ortamı germemek için;
    Birkere insanın ilk önce dürüst olması kendine saygısı olması lazım.

Oc bir yarış değildir daha fazla performans almak demektir.(UNUTMAMAK LAZIM.)

Tabiki aynı donanımları yarıştırma imkanıda vardır fakat bunun birçok unsuru öğesi vardır.(HIRSLANMAMAK LAZIM)

Yarıştırmak için kullanılan programlarda hile yapmak çok kolay olduğu kadar anlaşılması da çok kolaydır.(HERKEZ ANLAYABİLİR)(HİÇ KAÇIRMAM)

İnsanlar öncelikle kendine saygılı olmalı karşısındakini de kendisi gibi düşünmeli,kendisine ve etrafına saygı duyan birisi gibi.

FAzla uzun yazmadım özetledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU

Ortamı germemek için;
    Birkere insanın ilk önce dürüst olması kendine saygısı olması lazım.

Oc bir yarış değildir daha fazla performans almak demektir.(UNUTMAMAK LAZIM.)

Tabiki aynı donanımları yarıştırma imkanıda vardır fakat bunun birçok unsuru öğesi vardır.(HIRSLANMAMAK LAZIM)

Yarıştırmak için kullanılan programlarda hile yapmak çok kolay olduğu kadar anlaşılması da çok kolaydır.(HERKEZ ANLAYABİLİR)(HİÇ KAÇIRMAM)

İnsanlar öncelikle kendine saygılı olmalı karşısındakini de kendisi gibi düşünmeli,kendisine ve etrafına saygı duyan birisi gibi.

FAzla uzun yazmadım özetledim.

Alıntıları Göster
    Yazıcıoğlu' na katılmamak elde değil.

o/c olayı fiat/performans olayını artırma çabasıdır. fakat unutulmamalıdırki horoz dövüşünden at yarışından kumar gibi kötü alışkanlıklardan bütçeye göre ayak uuydurmak açılmamak şartıyla çok daha yararlıdır.

zira o/c olayı yanlış bir harekette fiat/performans değil arkada arızalı yada garanti dışı kalmış bir malzeme yada çalışmayan sistem bırakabilir.
    hatta garantiye girebilirse ürün belli bir süre onuın gelmesi için sistemsiz günler geçirtebilir.

böyle bir durumla karşılaşılmaması için bilginin önemi değeri diğer topiclerden bölümlerden çok daha fazla değer teşkil eder.

fakat fanatiklik hiç bir zaman yarar değil zarar verir.

kişiler kullandıkları ürünlerin fanatikliğini yapar yeni bilinmeyen ürünlere karşı tek açıdan bakarsa bilgi paylaşılmaz bağnaz kalır.

bundan sonraki günlerde dostça bilgi alışverişi içinde bir bölüm temenni eder
    kırılan darılan üzülen ve kırdıgım üzdüğüm kişiler varsa özrü borç bilirim

saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 19

o/c olayı fiat/performans olayını artırma çabasıdır. fakat unutulmamalıdırki horoz dövüşünden at yarışından kumar gibi kötü alışkanlıklardan bütçeye göre ayak uuydurmak açılmamak şartıyla çok daha yararlıdır.

zira o/c olayı yanlış bir harekette fiat/performans değil arkada arızalı yada garanti dışı kalmış bir malzeme yada çalışmayan sistem bırakabilir.
    hatta garantiye girebilirse ürün belli bir süre onuın gelmesi için sistemsiz günler geçirtebilir.

böyle bir durumla karşılaşılmaması için bilginin önemi değeri diğer topiclerden bölümlerden çok daha fazla değer teşkil eder.

kişiler kullandıkları ürünlerin fanatikliğini yapar yeni bilinmeyen ürünlere karşı tek açıdan bakarsa bilgi paylaşılmaz bağnaz kalır.

saygılar.

Alıntıları Göster
    amd64
    amdxp
    intel p4
    intel p3
    olarak sınıflara ayırmak lazım her sınıfın oc yetenegini ayrı ayrı değerlendirmek için karışıklık dahada azalır bu şekilde

• quote:

Orijinalden alıntı: 19

saygılar.

Alıntıları Göster
    Forumda yaş sınırlaması yok, zaten bu olayların yaşla alakası yok.Overclockta post sayısının artmasını engellemekte fayda değil.Bakınız Konu Dışında post artmıyor fakat en karmaşık bölüm orası.

Overclock yarış değildir diyen arkadaşlara kısmen katılmıyorum.Çünkü yarış olmasaydı herkes parçasını alır,evinde test eder kendi kendine bakar dururdu.Yapılan sonuçların buraya yazılmasa,benzer konfigirasyonlarla yarış yapılmasa, bu işin ne tadı kalır ne tuzu kalır.Overclocku bu forumda paylaşanlar yarış için paylaşır.Arabadan alınabilecek hız tutkusunu belki burda kimseyi tehlikeye atmadan yaşıyoruz.Ancak unutulan tek şey birbirimize saygı.Bu saygısızlıkları ben yapmadım desem yalan olur.Bende yaptım.Ancak son günlerde yaşananlar kadar şiddetli ve birilerini kırdığıma inanmıyorum.Benim bu forumda bu işi öğrendiğim adamlardan hiçbiri eskisi gibi takılmıyor.Nedeni ise aramızda yapılan yarışlarda,rakibe tatlı sert laf söylemektense,aşırı bilmişlik yapılıp direk sert laflar söyleniyor ve bu durum smiley larla pekiştiriliyor.En son 9800pro yarışlarında çok güzel dostluk vardı, bi okadarda laf sokma vardı.En son kendimde bu şekilde davranmaya başladım.Özellikle zivro ve 865pe ye sert ve küstah konuştum.Kendimin bu tavrından rahatsız olup geri adım attım ve olayları dışardan izlemeye karar verdim.

Eski dostluğu,paylaşımcılığı bu bölüme ilgi arttığından dolayı kişi sayısı çoğalsa bile tekrar sağlamamız çok mu zor?Biz koyun değilizki kişi sayısı arttıkça problemler çıksın.Hepimizin yapması gereken tek şey biraz daha özveri,biraz daha saygı.

Umarım bundan böyle stres atmaya,hoşsohbet yapıp eğlenmeye,birşeyler öğrenmeye geldiğimiz forumumuzdan stres ve sinir harbi ile çıkmayız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 12 Ocak 2005, 12:51:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Can

Forumda yaş sınırlaması yok, zaten bu olayların yaşla alakası yok.Overclockta post sayısının artmasını engellemekte fayda değil.Bakınız Konu Dışında post artmıyor fakat en karmaşık bölüm orası.

Overclock yarış değildir diyen arkadaşlara kısmen katılmıyorum.Çünkü yarış olmasaydı herkes parçasını alır,evinde test eder kendi kendine bakar dururdu.Yapılan sonuçların buraya yazılmasa,benzer konfigirasyonlarla yarış yapılmasa, bu işin ne tadı kalır ne tuzu kalır.Overclocku bu forumda paylaşanlar yarış için paylaşır.Arabadan alınabilecek hız tutkusunu belki burda kimseyi tehlikeye atmadan yaşıyoruz.Ancak unutulan tek şey birbirimize saygı.Bu saygısızlıkları ben yapmadım desem yalan olur.Bende yaptım.Ancak son günlerde yaşananlar kadar şiddetli ve birilerini kırdığıma inanmıyorum.Benim bu forumda bu işi öğrendiğim adamlardan hiçbiri eskisi gibi takılmıyor.Nedeni ise aramızda yapılan yarışlarda,rakibe tatlı sert laf söylemektense,aşırı bilmişlik yapılıp direk sert laflar söyleniyor ve bu durum smiley larla pekiştiriliyor.En son 9800pro yarışlarında çok güzel dostluk vardı, bi okadarda laf sokma vardı.En son kendimde bu şekilde davranmaya başladım.Özellikle zivro ve 865pe ye sert ve küstah konuştum.Kendimin bu tavrından rahatsız olup geri adım attım ve olayları dışardan izlemeye karar verdim.

Eski dostluğu,paylaşımcılığı bu bölüme ilgi arttığından dolayı kişi sayısı çoğalsa bile tekrar sağlamamız çok mu zor?Biz koyun değilizki kişi sayısı arttıkça problemler çıksın.Hepimizin yapması gereken tek şey biraz daha özveri,biraz daha saygı.

Umarım bundan böyle stres atmaya,hoşsohbet yapıp eğlenmeye,birşeyler öğrenmeye geldiğimiz forumumuzdan stres ve sinir harbi ile çıkmayız.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ---CAN---

Overclock yarış değildir diyen arkadaşlara kısmen katılmıyorum.Çünkü yarış olmasaydı herkes parçasını alır,evinde test eder kendi kendine bakar dururdu.Yapılan sonuçların buraya yazılmasa,benzer konfigirasyonlarla yarış yapılmasa, bu işin ne tadı kalır ne tuzu kalır.Overclocku bu forumda paylaşanlar yarış için paylaşır.Arabadan alınabilecek hız tutkusunu belki burda kimseyi tehlikeye atmadan yaşıyoruz.Ancak unutulan tek şey birbirimize saygı.Bu saygısızlıkları ben yapmadım desem yalan olur.Bende yaptım.Ancak son günlerde yaşananlar kadar şiddetli ve birilerini kırdığıma inanmıyorum.Benim bu forumda bu işi öğrendiğim adamlardan hiçbiri eskisi gibi takılmıyor.Nedeni ise aramızda yapılan yarışlarda,rakibe tatlı sert laf söylemektense,aşırı bilmişlik yapılıp direk sert laflar söyleniyor ve bu durum smiley larla pekiştiriliyor.En son 9800pro yarışlarında çok güzel dostluk vardı, bi okadarda laf sokma vardı.En son kendime bu şekilde davranmaya başladım.Özellikle zivro ve 865pe ye sert ve küstah konuştum.Kendimin bu tavrından rahatsız olup geri adım attım ve olayları dışardan izlemeye karar verdim.

Tabi aramızda böyle şeyler yaşandı ve unutuldu önemli şeyler deyil bunlar.Ben şahsen senin tekrar o/c bölümüne gelmeni istiyorum.

• quote:

quote:

Overclock yarış değildir diyen arkadaşlara kısmen katılmıyorum.Çünkü yarış olmasaydı herkes parçasını alır,evinde test eder kendi kendine bakar dururdu.Yapılan sonuçların buraya yazılmasa,benzer konfigirasyonlarla yarış yapılmasa, bu işin ne tadı kalır ne tuzu kalır.Overclocku bu forumda paylaşanlar yarış için paylaşır.Arabadan alınabilecek hız tutkusunu belki burda kimseyi tehlikeye atmadan yaşıyoruz.Ancak unutulan tek şey birbirimize saygı.Bu saygısızlıkları ben yapmadım desem yalan olur.Bende yaptım.Ancak son günlerde yaşananlar kadar şiddetli ve birilerini kırdığıma inanmıyorum.Benim bu forumda bu işi öğrendiğim adamlardan hiçbiri eskisi gibi takılmıyor.Nedeni ise aramızda yapılan yarışlarda,rakibe tatlı sert laf söylemektense,aşırı bilmişlik yapılıp direk sert laflar söyleniyor ve bu durum smiley larla pekiştiriliyor.En son 9800pro yarışlarında çok güzel dostluk vardı, bi okadarda laf sokma vardı.En son kendime bu şekilde davranmaya başladım.Özellikle zivro ve 865pe ye sert ve küstah konuştum.Kendimin bu tavrından rahatsız olup geri adım attım ve olayları dışardan izlemeye karar verdim.

Tabi aramızda böyle şeyler yaşandı ve unutuldu önemli şeyler deyil bunlar.Ben şahsen senin tekrar o/c bölümüne gelmeni istiyorum.

Alıntıları Göster
    Can açıkçası ben bu forum olmadan öncede oc yapıyordum ozaman kimseylede yarıştırmıyordum fakat daha çok zevk alıyodum olaydan.
    Yarışmakta sevkli gerçi amaartık pek vakit olmuyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YAZICIOĞLU -- 12 Ocak 2005, 13:21:38 >

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Herkes eski tadı bulamadığından şikayetçi. Hatta sırf bu yüzden artık forumu pasif olarak takip etmeye başlayan yada hiç takip etmeyen kullanıcılar var. Ben eskisi kadar sık girmiyorum. Herkes bişeyler yazmış hekes haklı ama şunu da unutmamak gerekir, forum çok büyüdü. Eski tat dediğimiz zaman 5 bin kullanıcı vardı ve overclolk işi ile uğraşan az sayıda kişi aynı anda bu işe başladı ve beraberce gelişti. O dönem gelişen kullanıcılar, forumdaki kişi sayısının artmasıyla birer birer kayboldular.

Şimdi foruma her yeni gelen kullanıcı bu işe sıfırdan başlıyo. Eski deneyimli overclock çular olarak yeni nesli geliştirmek gibi bir misyon üstlenilebilir mesela. Tabi gönüllü olanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: NebiForever

Herkes eski tadı bulamadığından şikayetçi. Hatta sırf bu yüzden artık forumu pasif olarak takip etmeye başlayan yada hiç takip etmeyen kullanıcılar var. Ben eskisi kadar sık girmiyorum. Herkes bişeyler yazmış hekes haklı ama şunu da unutmamak gerekir, forum çok büyüdü. Eski tat dediğimiz zaman 5 bin kullanıcı vardı ve overclolk işi ile uğraşan az sayıda kişi aynı anda bu işe başladı ve beraberce gelişti. O dönem gelişen kullanıcılar, forumdaki kişi sayısının artmasıyla birer birer kayboldular.

Şimdi foruma her yeni gelen kullanıcı bu işe sıfırdan başlıyo. Eski deneyimli overclock çular olarak yeni nesli geliştirmek gibi bir misyon üstlenilebilir mesela. Tabi gönüllü olanlar

Alıntıları Göster
    Bencede arada olur öle espiri falanda bu işin dozu belli...
    Fazlaya kaçırmamak gerekli....
    Fazlaya kaçınca abuk bi topiğe dönüşüyo hemen..
    Eski tadı kalmamış olabilir....

• quote:

Orijinalden alıntı: PoL--E 2½

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kimler geldiiiii hayatımdan kimler geçti trınım trınım.

5 senedir overclock etmedik parça kalmadı artık, oc oc nereye kadar? yenilere yol vermek lazım. eskilerden serpilip beraber yaşlandığımız 3-5 kişi var gönlümde, ben onların da baymasını gözlüyorum. kasmayın ula bıktık işte alala. ortaköyde çay içip okeye dönmek lazım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PoL--E 2½ -- 12 Ocak 2005, 13:46:23 >
  • quote:

5 senedir overclock etmedik parça kalmadı artık, oc oc nereye kadar? yenilere yol vermek lazım. eskilerden serpilip beraber yaşlandığımız 3-5 kişi var gönlümde, ben onların da baymasını gözlüyorum. kasmayın ula bıktık işte alala. ortaköyde çay içip okeye dönmek lazım artık.

Alıntıları Göster
    hocam bakın sizlerde bırakıp bu forumdan ayrılırsanız bu forumun ne tadı nedde tuzu kalır biz sizlerden görerek bu işi öğrendik şimdi sizde bu forumlardan çekilirseniz bilemiyorum artık sonucu pek iyi olmaz
    post konusunda bence katılım gününden itibaren alınarak postları artırılmalı buu sayede forumdaki boşa yapılan postlarında değeri kalmaz

• quote:

Alıntıları Göster
    Açıkçası bende rahatsız oluyorum bu durumlardan , eski tat yok; çok geyik yapılıyor konularda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Açıkçası bende rahatsız oluyorum bu durumlardan , eski tat yok; çok geyik yapılıyor konularda.

Alıntıları Göster
    Topigin konusunu tam hatirlamiyorum ama gecen sene bi tartismada soylediklerimi hatirliyorum;
    Biseyler anlatir iken "Bence" , "Soyle soyle oldugundan dolayi boyle olmasi gerekir" vs gibi 'normal' yaklasimlarin yerine, "kes sesini bi halttan anlamiyosun sen!" "sende kimsin" "muhaahahaha" vs ve bol smiley ile bezenmis cevaplarin ozellikle biraz olgunlasmis insanlarda bikkinlik yaratmamasi mumkun degil ... Hele birde 10 gun once abuk subuk sorular sorar iken bugun bu tavirlari gosterenler cikinca seyirci kalmayi secenler cogaliyor diye dusunuyorum ...
    Yeni uyeler sussun, bisiy soylemesin demiyorum elbette ama seviyeli muhabbet, hatta seviyeli rekabet ortami kayboluyor gibi gorunuyor ki bu uzucu ...
    Arada girip forumu okuyup takip edeyim diyorum; ilk sayfada misal 500 post varsa, abartisiz 350 tanesi post kaygisi ya da anlayamadigim sebeplerle yazilmis bos mesajlar oluyor ...
    Lakin bu bahisler hep acilir ve pek bi sonuca ulasilamaz ...
    Hayirlisi diyelim :) ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.