yani uzun sözün kısası ne yapmamız lazım.Konuya yardımcı olabilen postları mı saymamız lazım.Bu foruma bin tane önlem aldılar ama durum değişmedi.İnşallah bu günleri aramayız.
Konu aslında hem insanların tutumundan hem de bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor gibi.Belli bir topik açılmışsa ve bu topiğe herkes doğru yanlış birşeyler yazma çabasındaysa konu bir süre sonra uzaklaşıyor ya da geyiğe dönüyor , tartışmalar başlıyor.
Donanım hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan da yazılan cevaplar topiği açan kişiye yanlış bilgiler de verebiliyor.
uğraşmaya başladığım zamanlar 486 seri İntel işlemcileri piyasaya ilk çıktığı zamanlar .Uzun zamandır (2000 yılından beri) özellikle Tomshardware'in sitesinden her gün ne var okuyorum.Ondan önceleri internet işi biraz masraflıydı o yüzden bilgisayara dergilerine bakıyordum.Şu anda her gün internette girdiğim siteler var. xbitlabs olsun anandtech sharkyextreme gibi review dolu sitelerde piyasa çıkmadan bile ürünlerin üreticiler tarafından özellikle test edilmesi isteniyor.V bunları okuduktan sonra artık insanın kafasında soru işareti de kalmıyor.Çünkü karşılaştırmalı testler oluyor ve hemen her sitenin testleri ortak sonuçlar verdiği için hem kafanız rahat oluyor hem de ürünlerle ilgili ne var ne yok öğreniyorsunuz.
Aslında mesele biraz konuyla ilgili olma meselesi.Yani ben bilgim dışında olan hiçbir konuyla ilgili soruya cevap vermiyorum.Yani bir konu hakkında tam bilgiye sahip olmak için olayı en ince ayrıntısına kadar bilmek gerekir.
Başka bir konuda özellikle bench. alma konusunda çıkan tartışmalar.Kavgaların büyük bir kısmı da burdan çıkıyor.Bazen alınan sonuçları çekememe durumu oluyor gibi sanki.Tartışma başlıyor.
OC. işi sonunda zevk işi ama iş tartışma ve kavga boyutuna çıktığı zaman insanlar bu zevklerinden soğumak durumunda kalıyorlar.Tartışma olaylarının azalması dileğiyle herkesin CPU'su istediği hızda çalışsın. Ramler 600 mhz hızda 2 2 2 5 gecikmelerde çalışsın. Herkese gönlünce OC.ler...
umarım bukadar yazılan şeyler boşa gitmez herkez alacağını bu topicden alırda eski zevkli haline döner eskiden hergün giriyodum bi ara 3-4 ay ara verdim sonra şifremi hatırlayamadım bende tekrardan üye oldum dediğim gibi hergün giriyodum vede ilk girdiğim bölüm herzamano/c bülümüdür ama malesef artık eski heyecan yok bende yani haftada 1-2 anca inşallah eski seviyeli günlere geri döneriz
Bende tamamen katılıyorum diyemeden geçemeyeceğim !
Artık çogu bölümde post sayısını arttırma merakı oldugundan, inanın bizlerin gözlemledigi ve sizin gözünüze çarpmayan daha saçma durumlar olabiliyor! o/c bölümü ise bence tüm bu kişilerin en az girdigi yer ama burada da bu gibi saçma cevaplarla psot arttıranlar varsa diğer bölümlerin vay haline !
Bizler gerekli önlemleri alma yolundayız, bakınız Mobil Cihazlar bölümünde artık geyiğe izin vermeyecegiz ( kural belirlendi ) aynı kuralları buralarda da belirleyebiliriz, sonuçta az da olsa herhalde faydası olacaktır, ama yine bu tip kişiler belirecektir, bu tip gereksiz laf üreten kişilerin mesajlarını şimdilik bize bildirirseniz seviniriz . ( Mesajı Şikayet Et ile )
Saygılar
Bu konuda yapılabilicek hiç birşey olduğunuda sanmıyorum ve ayrıca birde şöyle düşünmek lazım sürekli sorular ve cevaplardan oluşan ciddi bir forum olsa birazda sıkıcı olmazmıydı hayatın neresinde espiriler ve atışmalar yokki forumda olmasın? Tabi herşeyi dozunda yapmak lazım . Bence amaç tatlı atışmaların ve geyiğin tamamen ortadan kaldırılması değilde daha dozunda yapılmasını sağlamak olacaktır...