Bildirim
oc!nin herhangi bir zararı varmı???
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Hiçbir zararı olmaz -
Çok zorlarsan ekran kartı yanar o kadar . Başka birşey olmaz . -
quote:
Orjinalden alıntı: Gerko
Çok zorlarsan ekran kartı yanar o kadar . Başka birşey olmaz .
valla ben benim x800pro'mu çoook zorluyorum sadece reset atıyo pc'm okadar. -
Çoook çoook zorla da gör ... -
Bu sorulardan anladığım, O/C işinden anlamadığın. Sen bu işi bilen bir arkadaşınla beraber ufak ufak takıl. Sonra yavaş yavaş kendin yapmaya başlarsın. İlla ben yapacan dersen, ihtimaller dahilinde devamlı daha çok O/C düşüneceğinden en fazla karta zarar verirsin o kadar
ÖNEMLİ NOT: Her Ati 9550 iyi O/C olmuyor. (Bilgin Olsun) -
Arkadaşlar o/c yapmak ile hiçbir kartı yanmaz
istediğiniz kadar yapın yanmaz
Ama şölye bir şey var..
kartın gpu sunun ve belleğinin belli mhz sınırları vardır...
daha fazla artırınca görüntüde bozulmalar veya Kilitlenmeler başlar...
işte bu sınırı geçtiniz demek oluyor...
o zaman mhz i biraz düşürün....
Basitce söyleyim
Eğer gpu da sınırı geçerseniz Görüntü kilitlenir...
Eğer ram de sınırı geçerseniz Görüntüde hatalar olmaya başlar (Genelde artifact denilen anlamsız üçgenler oluşur) -
Abi hangileri olmuyorsa bi forum açıp da bilgilendirsen herkesi iyi olur . Bu kartlar çok iyi o/c oluyormuş deyip alan çok kişi var -
Benim Bildiğim En iyi O/C olan Asus ve MSI
Not: Yanmaz diyen arkadaş, elinde bozulmuş Ekran Kartları ile gezen çok arkadaş gördüm. -
quote:
Orjinalden alıntı: Gerko
Abi hangileri olmuyorsa bi forum açıp da bilgilendirsen herkesi iyi olur . Bu kartlar çok iyi o/c oluyormuş deyip alan çok kişi var
varsayalımki ati readon 9550 ekran kartına o/c yapılıyoe bu demek digilki her ""ATİ 9550""ye o/c yapılcak üretici firma ve versiyon farklılıklrı oldugundan her ""ATİ 9550"" o/c olmaz...
Yada yeterince verim alamzsınız... -
quote:
Orjinalden alıntı: Kerem_06
Benim Bildiğim En iyi O/C olan Asus ve MSI
Not: Yanmaz diyen arkadaş, elinde bozulmuş Ekran Kartları ile gezen çok arkadaş gördüm.
Ya ben yanmaz diyorum
üzerine basa basa yanmaz diyorum
Artık İsteyen inansın isteyen inanmasın
kimseye anlatmak sorunda değilim
Bu arada 9550 lerin gpu ları 400 ü buluyorlar.... hepsi yaklaşık 400mhz yapabilir
ama asıl iş ramlerde...
Mesela palit ler vardı...
2.5ns bellek kulanıyordu...
ve 760mhz yapabilenler tanıyorum....
bide abitin var 2.5ns lik belleği olan.... oda 760mhz küsür yapar tahminimce....
bide son zamanlarda çıkan msi ler var... onlarda baya iyimiş galiba....
bide bazı 9550 ler var 6nslik bellek kullanıyor :)
bununla anca 400mhz yapılabilir bellek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanisali2001 -- 8 Haziran 2005, 17:48:53 >
-
ekran kartı da işlemcide yanmaz vmod yapmadan
en falza resetlenir hele vpu recover etkinken atiyi hci yakamazsın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlindGuardian -- 8 Haziran 2005, 17:50:17 > -
%70 oc yapılan bi karta %100 oc diye yüklenmenin tek adı doyumsuzluktur. her parçanın belli sınırları vardır. bu sınırlar aşılmadığı sürece hiç bir sorun çıkarmaz. sorun çıkarma ömür kısalma olayı bu sınırı ne kadar aştığınıza bağlıdır. ram ve gpu belli değerlerden sonra artifact göstererek daha fazla gidemeyeceğini daha doğrusu gitmek istemediğini göstertiyor zaten. işte buradan sonra yüklenmeye devam ederseniz tabiki sorun yaşamanız muhtemel. -
ne yani şimdi yanar mı? yanmaz mı???
ben oc'nin programlarla yapıldığını duydum... Programla yapılıyorsa, bunun için en iyisi hangisi...
Ya da oc nasıl yapılıyor... -
quote:
Orjinalden alıntı: Resident
9550 ge td ekran kartıma 9600xt biosu yükledim ama frekansı sanırım fazla geldiği için ekran kartı açılmıyor ve bilgisayar boot etmiyor.Eskiden 9500 ekran kartıma yanlış bios yüklediğimde bilgisayar boot oluyor ve yanan bios yerine kendi biosunu yüüklüyordum ekranı görmeden(çünkü görüntü vermiyordu yanlış bios yükleyince).Ama şimdi pc boot olmadığı için biosunu geri getirecek komutu yazıp eski biosunu yükleyemiyorum.3 pc de de denedim ama boot etmiyor pcler.Lütfen yardım edin
Örnek 1. -
En iyi o/c olan 9500.MSI RX 9550 EKRAN KARTIDIR
Saygılarımla... -
o adamın yaptıgı o/c la bu arkadasın yapmak ıstedıgı cok farklı..adam bıosu degıstırmıs bu adam hızlandırcak sadece...en fazla reset atar kesınlıkle yanmaz...
quote:
Orjinalden alıntı: Kerem_06
quote:
Orjinalden alıntı: Resident
9550 ge td ekran kartıma 9600xt biosu yükledim ama frekansı sanırım fazla geldiği için ekran kartı açılmıyor ve bilgisayar boot etmiyor.Eskiden 9500 ekran kartıma yanlış bios yüklediğimde bilgisayar boot oluyor ve yanan bios yerine kendi biosunu yüüklüyordum ekranı görmeden(çünkü görüntü vermiyordu yanlış bios yükleyince).Ama şimdi pc boot olmadığı için biosunu geri getirecek komutu yazıp eski biosunu yükleyemiyorum.3 pc de de denedim ama boot etmiyor pcler.Lütfen yardım edin
Örnek 1.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X