şimdi ilk depo yakıtım bittiğinde (yani ışık yandığı zaman) aldığım tüm yakıt miktarları ve km hesaplanarak yeni verilerimi sizlerle paylaşmak istedim.
bu süreçte 3 parça olmak üzere toplamda 90 litre shell in fuelsave yakıtından aldım ve tam tamına 1700 km yol yaptım bu km nin 800 km sadece şehir dışı kalan 900 km şehir içi ama bu önemli ben küçük bir ilçede yaşıyorum burda trafik çok yoğun degil lamba derdi hiç yok bunları belirteyim yani tam şehir içi sayılmaz ama soğuk bir ilçe idi sabahları -5 derecelerde aracı çok çalıştırmak zorunda kaldım. 1 lt ile 18.88 çıkıyor yanlış hesaplamadı isem aldığım yakıtın toplam türk lirası değeri ise 334 lira aldığım yakıtın litre fiyatı ise 3,72 lira . 1 km yakıt tüketimi fiyatı da 194 kuruş gibi bir değer çıkıyor.
yol bilgisayırımın ortalama yakıt tüketimi ise 5.3 gösteriyor aracın toplam km si 2800 civarı
yukarda yazdığım hesaplamalarda hatam oldu ise düzeltirseniz sevinirim.
şimdi ilk depo yakıtım bittiğinde (yani ışık yandığı zaman) aldığım tüm yakıt miktarları ve km hesaplanarak yeni verilerimi sizlerle paylaşmak istedim.
bu süreçte 3 parça olmak üzere toplamda 90 litre shell in fuelsave yakıtından aldım ve tam tamına 1700 km yol yaptım bu km nin 800 km sadece şehir dışı kalan 900 km şehir içi ama bu önemli ben küçük bir ilçede yaşıyorum burda trafik çok yoğun degil lamba derdi hiç yok bunları belirteyim yani tam şehir içi sayılmaz ama soğuk bir ilçe idi sabahları -5 derecelerde aracı çok çalıştırmak zorunda kaldım. 1 lt ile 18.88 çıkıyor yanlış hesaplamadı isem aldığım yakıtın toplam türk lirası değeri ise 334 lira aldığım yakıtın litre fiyatı ise 3,72 lira . 1 km yakıt tüketimi fiyatı da 194 kuruş gibi bir değer çıkıyor.
yol bilgisayırımın ortalama yakıt tüketimi ise 5.3 gösteriyor aracın toplam km si 2800 civarı
yukarda yazdığım hesaplamalarda hatam oldu ise düzeltirseniz sevinirim.
bu değerlere göre yakıt tüketimim sizce nasıl
Yol bilgisayarı -kendi tecrübeme göre- yakıt tüketimini doğru şekilde ölçüyor. Buna göre 5,3lt.'lik tüketim değeri çok iyi bence..
son yakıt deneyimim toplamda gene shell power diesel olmak üsere 79 litre yakıt aldım ve tam tamına 1465 km yol yaptım bunun yaklaşık 150 km si spor sürüş modunda 160-190 km hızları arasında , yaklaşık 500 km si şehir içi kullanım ve en fazla 50-60 km hızlarda kullanılmıştır. 1 litre yakıt ile bu sefer 18.544 km yol yapmışım 79 litreye ödediğim fiyat ise 290 tl yakıtın litre fiyatı ise 3,65 ve 3,69 arasında gidip geldi . 1 km yakıt degerim ise 197 kuruş gibi yapıyor
bu 3. değerlendirmede diğer 2 değerlendirmeme göre biraz fazla yakmışım ama spor sürüşün tadı bir başka :) yol bilgisayarımda ise şuana kadarki toplam yakıt ortalamam 5.3 seviyesinde . sizce nasıl ? birde 1 depo ile en fazla kaç yapıyorsunuz ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme