arkadaşlar sizlere karter korumayı sormak istiyorum yeni aldığım aracım için bayi altındaki korumanın plastik olduğunu ve serviste sac olanı taktırmamın iyi olacağını söyledi eğer dsg şanzıman hasar görürse 13000 gibi bi maliyeti var dedi fakat ben de sac koruma kaza anında motoru salmıyor o yüzden riskli diye biliyorum bir de arabanın altı mevcuttan daha fazla yere yaklaşmayacak mı sac olunca zaten plastik koruma bu kadar riskli ise fabrika sac muhafazayı neden yapmamış olsun yapmamışsa vardır bir bildikleri diye düşünüyorum
quote:
Orijinalden alıntı: architect80
arkadaşlar sizlere karter korumayı sormak istiyorum yeni aldığım aracım için bayi altındaki korumanın plastik olduğunu ve serviste sac olanı taktırmamın iyi olacağını söyledi eğer dsg şanzıman hasar görürse 13000 gibi bi maliyeti var dedi fakat ben de sac koruma kaza anında motoru salmıyor o yüzden riskli diye biliyorum bir de arabanın altı mevcuttan daha fazla yere yaklaşmayacak mı sac olunca zaten plastik koruma bu kadar riskli ise fabrika sac muhafazayı neden yapmamış olsun yapmamışsa vardır bir bildikleri diye düşünüyorum
Size kesin taktırın ya da taktırmayın diyemem, sanırım bunu kimse söyleyemez...
Aracı alırken bayii de bana mutlaka taktırmamı söylemişti, fiyatı da 230-TL gibi birşeydi sanırım.. Bu bir politika da olabilir, para kazanmak amaç.. Ancak şu da var ki ülkemin otobanında bile oldukça büyük taşlar olabiliyor ve o hızla o taş aracın altına girerse karter zarar görür elbet.. Plastik koruma ne kadar korur öyle bir durumda tartışılır...
Ben kendi adıma aracın güvenliğinden ziyade kendi güvenliğimi öne aldım ve taktırmadım. Zira benim de bildiğim kadarıyla araçlarımız kaza anında motor düşecek şekilde tasarlanmış durumda. yüksek süratte motor bloğunun komple kabine doğru gelmesini düşünmek bile istemem...
Modern araçlarda herhangi bir kaza anında motor blok olarak aşağı yönlü hareket eder. Bu motorun kabine doğru girerek kabindeki yolculara zarar vermesini önleyici bir tedbirdir. Örneğin EuroNCap'den 5 yıldız almış bir aracın bu güvenlik niteliğini riske atıyor benim kanımca. Ayrıca 13.000 TL DSG için çok abartılı bir rakam olmuş. Ayrıca bayide taktıracağınız muhafaza orjinal bir muhafaza olamaz, VAG'kodlu öyle bir malzeme yok, her halükarda 3 partidir ve sanayide vs. fiyatı da 50-100 liradır maks..
teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız sonucu sac karter koruma taktırmamaya karar verdim